Concert Discuss Music Uncategorized

Adele tickets €1300,- !? – 5 Tips hoe je veilig concerttickets (over) kunt kopen

12 december 2015

Natuurlijk wil ik ook tickets voor Adele!

Zo zat ik samen met half Nederland twee keer in de digitale wachtrij te wachten om kaartjes voor de shows van Adele te kunnen bemachtigen in Amsterdam… maar helaas pindakaas… ook ik piste naast de pot.

€1300,- voor een ticket!

Dat is dan op zich nog niet zo’n groot probleem. Gewoon dikke vette pech. Maar wat dan weer wel een probleem is dat zijn alle doorverkoophandelaren zoals bijvoorbeeld Seatwave. Seatwave werkt samen met Ticketmaster (ja echt waar!) en verkoopt tickets van de shows voor prijzen tussen de €210,- en €1300,- per ticket! What the flower!?! Dat kan toch niet!

Adele

Adele

De tickets waren al ontzettend hoog geprijsd, maar ok, het is Adele, dus dat hebben de meeste mensen er wel voor over. Maar nu lijkt het er op dat maar zo’n 20% van de tickets verkocht is aan echte fans en de rest van de tickets in de (illegale) verkoophandel is beland. Mensen die geld verdienen aan het doorverkopen van tickets. Het gaat ze niet eens om de muziek, puur om het handelen en geld verdienen. Wanneer je dan toch een ticket bij zo’n doorverkoop website besteld, dan heb je vaak ook nog de kans dat je nooit je ticket ontvangt of dat het ticket vals is.

De fans hebben pech

Omdat ik zelf dagelijks tickets verkoop (tijdens mijn werk) weet ik hoe vervelend het is wanneer mensen de dupe worden van deze handel. Ze betalen vele malen meer dan de ticketprijs en komen op de avond van de show niet binnen omdat hun ticket al “ingecheckt” is. (Het ticket is dan bijvoorbeeld meedere malen verkocht en alleen de eerste persoon die naar binnen gaat kan worden “ingecheckt”, de rest van de mensen met ditzlefde ticket krijgt een foutmelding op de scanner en heeft pech.)

Het ergste is dat de fans hier de dupe van worden, ze kunnen niet naar de shows van hun favoriete band of artiest. Maar ook voor de band en artiest, want een halfvolle zaal is natuurlijk ook niet tof.

money

 

Hoe kunnen we dit voorkomen?

Eigenlijk is dat heel erg simpel. Door alleen tickets op naam te verkopen. Alle tickets die je koopt staan op een eigen naam en bij de kaartcontrole bij de entree van de show moet je jezelf legitimeren. Dit kan gewoon (wij hebben het ook weleens gedaan). Het is even een extra handeling voor de kaartcontroleur, maar op deze manier heb je maar één eigen ticket en kun je deze niet doorverkopen. Ik begrijp niet waarom ze deze methode niet vaker invoeren bij dit soort populaire shows.

Mocht je zelf binnenkort tickets willen kopen voor een concert, dan heb ik hier nog vijf handige tips voor je waar je op kunt letten.

Waar kun je op letten wanneer je tickets koopt:

 • Koop alleen tickets via de website van de band/artiest of via de concertzaal, zo weet je zeker dat het officiële tickets zijn.
 • Ga niet op Google de bovenste pagina openen voor tickets, want dit zijn bijna nooit de bovengenoemde websites!
 • Check www.weetwaarjekoopt.nl voor alle betrouwbare en onbetrouwbare verkoopsites
 • Koop je via Marktplaats? Wees voorzichtig met E-Tickets omdat deze oneindig verkocht en verstuurd  kunnen worden en alleen de eerste persoon die zijn ticket laat scannen bij de entree komt binnen, de rest niet.
 • Check www.ticketswap.nl voor het overkopen van ticket, dit is een veilige(re) website waar mensen hun tickets kunnen doorverkopen zonder dat ze de prijs super hoog mogen maken, ze worden gecontroleerd en je wordt geholpen bij de overdracht.
 • Wanneer je ze overkoopt van iemand bij de zaal zelf, loop dan met deze persoon tegelijk naar binnen, zo weet je zeker dat je ticket goed is.

tickets

Hopelijk wordt er in de toekomst iets aan gedaan aan deze vreselijke ticket oplichterij zodat de echte fans ook kunnen genieten van hun favoriete artiesten!

Heb je ook geprobeerd tickets te bestellen voor Adele? Is het je wel gelukt? Ben je ooit opgelicht bij het bestellen van concerttickets?

 

Spread the love

You Might Also Like

 • indiequeen84 12 december 2015 at 22:28

  Goed artikel! Het is wanstaltelijk hoe dit gaat. Zo blij dat ik meer into de indie artiesten ben. Dat is praktisch nooit uitverkocht en kost geen klauwen met geld. Ik heb ooit 1x via Marktplaats een ticket van iemand over gekocht, maar dat was een echt fysiek ticket welke ik per post opgestuurd kreeg. Dus dat was verder geen probleem.

  • jansyluvzu 12 december 2015 at 22:55

   Gelukkig aar! Ik eb zelf regelmatig tickets verkocht via Marktplaats en waarschuw mensen altijd voor oplichters. Ik loop daarom (indien mogelijk) altijd met de persoon in kwestie tegelijk mee naar binnen om hen een vertrouwd gevoel te geven. et kan namelijk prima, mits iedereen netjes handeld en te vertrouwen is.