Baby Adventures Home Mommy Stuff My Adventures Uncategorized

Een dreumes en een volle kerstboom – Go or no?!

8 december 2015

Zoals je zondag al hebt kunnen lezen heb ik ons hele huis alweer versierd. Tijdens Lola’s middagdutje toverde in de woonkamer om in een Winter Winderland. Maaarrrr… hoe zit dat dan met een dreumes en een mega boom die bomvol hangt met glazen ballen?!?! Ben ik nu een slechte moeder?? Of hoeft dat gewoon geen probleem te zijn? 

Lola's eigen boompje

Winter Wonderland

Lola is inmiddels ruim anderhalf jaar oud en begrijp (bijna) alles wat we haar vertellen. Ze weet heel goed wat wel en wat er vooral niet mag. Ik vond het wel even spannend of ik wel of niet mijn kerstboom vol zou hangen met al dat glaswerk of dat ik onderin alleen maar frutsels zou ophangen die niet breekbaar zouden zijn. Ik besloot om hem gewoon lekker vol te hangen en het risico te nemen dat er wellicht één of meerdere ballen het deze kerstmaand niet zullen overleven in ons Winter Wonderland.

Lola's eigen boompje

Waaauuwwww!!

Om het voor Lola wat makkelijker te maken besloot ik aan haar mijn miniboompje te geven met daarom kleine plastic balletjes en een paar lichtjes. Samen met haar heb ik er een paar houten poppetjes (uit de Hema outlet om de hoek) er in gehangen. Ze mocht zelf aanwijzen waar ik ze neer moest hangen. Prachtig vond ze het en er vlogen een heleboel “waaaauuuwws” en “oooohhhsss” uit haar mondje terwijl we samen aan het versieren waren.

Iedere keer zeg ik tegen haar dat ze een eigen boompje heeft “Lola’s kerstboompje” en die van papa en mama is “mama’s en papa’s kerstboom”. Ze lijkt het te begrijpen.

Papa en mama's Kerstboom

Papa en mama’s Kerstboom

Kijken met de oogjes

Natuurlijk heeft ze al een paar keer aan de glazen balen “gevoeld”, ze zijn natuurlijk ook wel erg mooi. Ook de buggy met pop wilde ze er iets te dichtbij naast (beter gezegd IN) de kerstboom parkeren. Maar tot op heden zijn er nog geen ballen gebroken of gewonden gevallen. Ik en benieuwd hoe het de komende weken zal verlopen en of het een goed of slecht idee was om Lola een eigen boompje en ons een grote boom te geven…

We gaan het zien!

DSC03442

Heb je bij jou gewoon een kerstboom staan met kleine kindjes? Of los je het anders op? Heb je nog tips voor mij of andere moeders met kleine kinderen?

Spread the love

You Might Also Like

 • eigenwijsje2014 8 december 2015 at 07:18

  Wij hebben dus geen boom niet om Fay maar meer om de honden. De ruimte is al zo klein bij ons en vorig jaar met 1 hond was het al niks en nu hebben we er twee.. We willen heel graag een nep boom maar dat zit er dit jaar niet in, wellicht volgend jaar!

  • jansyluvzu 8 december 2015 at 08:00

   Dat lijkt me inderdaad ook niet handig. ..wel jammer

 • Vlijtig Liesje 8 december 2015 at 11:23

  Wij namen gewoon een kerstboom waar kinderen aan konden trekken. Een kunstboom dus met kartonnen ballen. Wel zo rustig.

  • jansyluvzu 8 december 2015 at 11:24

   Dat is inderdaad ook een goed idee! En zelf versiering maken 🙂

 • Aukjeswereld 8 december 2015 at 15:58

  Wij hebben hem gewoon staan en tot nu toe is ze er nog keurig vanaf gebleven. Vorig jaar ging het ook goed. Alsof ze toch weet dat dat niet mag

  • jansyluvzu 8 december 2015 at 16:16

   Wat goed! Hier gaat het (tot nu toe) ook prima 🙂

 • Stefanie 8 december 2015 at 16:18

  Wij hebben geen glazen ballen in de boom hangen, daarvoor zijn mijn meiden soms iets te wild en nieuwsgierig.
  Maar ik denk dat we volgend jaar wel weer echte ballen in de boom kunnen hangen! We hebben nu een echte boom en daar komen ze liever ook niet aan, dat prikt 😉

  • jansyluvzu 8 december 2015 at 16:28

   hihi, dat helpt natuurlijk ook! Prikkerdeprik!