About Me Home Sweet Home I Love Pictures Shopping Uncategorized

Things I Love #5 – I love Kerstversiering (low-budget & een regenboog kerstboom)

6 december 2015
Wauuww

Wauuww

Officieel is Sinterklaas het land nog niet uit en ik hang onze kerstboom al overvol met de mooiste kerstballen. Op vrijdagavond vierden we ons “zalig avondje” met de hele familie en aten we samen. Het hele huis vol mensen, gekke cadeaus en een dobbelsteen. Kerst was nog ver te zoeken in ons huis. Zaterdag was het eindelijk zo ver. Sinterklaas is hier “voorbij” en alle kerstversiering mag weer tevoorschijn gehaald worden. Wooohooo!

Met een lekker muziekje op de achtergrond komen alle ballen en versiersels tevoorschijn. Mijn hart maakt een sprongetje, wauw! Ik word hier zo blij van! We hebben voor de derde kerst onze mooie nepboom. Hij koste wat centen, maar ik ben nog steeds erg blij met deze boom omdat hij er ontzettend echt uitziet. Natuurlijk moet je eerste die klote lampjes er in hangen (4×100 lampjes) en dan kun je pas beginnen met het leuke gedeelte.

Lola’s kerstboompje

Jarenlang had ik een eigen mini kerstboompje voor op mijn slaapkamer, deze heb ik ieder jaar nog gebruikt. Vanaf nu is hij voor Lola. Het is zo’n klein nepboompje waar ik de balletjes en lampjes gewoon in laat zitten. Ik had bij de Hema outlet een doosje met van die houten kerstfiguurtjes gekocht. Deze heb ik samen met haar er in gehangen. Zo vond het zo leuk! Nu heeft ze dus haar eigen boompje waar ze wél aan mag komen, aan die van papa en mama mag ze niet aankomen. Ik ben benieuwd of ze daar in trapt.

Regenboog Kerstboom

Ik wilde het een keertje anders dan anders doen. Even twijfelde ik of het wel zo slim was om mijn boom vol met glazen kerstballen te hangen, aangezien ik een nieuwsgierige (en soms uitdagende) dreumes rond heb lopen. Zo’n 95% van mijn kerstballen en versiering is van glas en wanneer ik alle vrolijke poppetjes onderin ga hangen wordt het voor Lola waarschijnlijk nóg moeilijker om haar handjes thuis te houden. Dus besloot ik hem gewoon vol te hangen met alles wat ik heb. Dus ook al mijn glazen ballen.

Normaal gesproken verdeel ik alle kleuren over de hele boom. Dit keer sorteerde ik de kleuren om de boom als een regenboog te versieren. Ik begon onderaan met roze en eindigde in de top met wit en zilver. Hopelijk kwam ik precies goed uit. Fiew!! Gelukt! Na een poosje versieren mocht het resultaat er wezen, wat een vrolijke en vooral kleurrijke regenboog kerstboom. Ik ben er super blij mee.

Lola was lekker aan het slapen terwijl ik de boom versierde, dus toen ze beneden kwam en voor de eerste keer mocht kijken riep ze direct; “Waaauuuwww!” Met grote ogen keek ze naar de boom. Natuurlijk wilde ze de ballen het liefst aanraken, maar dat mocht natuurlijk niet. Ik wees direct naar haar eigen boompje. Die is voor Lola en de grote boom is van papa en mama.

Knussiemussie

Mijn favoriete wandje in huis heb ik ook weer lekker aangekleed met vrolijke kerstdecoratie. Een nieuwe wordbanner, kaarsjes, een glitter rendier, kaartjes met kerstspreuken in het kaartenrek en nog meer vrolijks. Ik hou er van!

Ook de lamp hangt weer vol met vrolijke diertjes en sterren. Lola weet niet waar ze kijken moet zodra we aan tafel zitten. Ze wijst naar alles en roept alleen maar “waauuwww!” of roept “uiltje!”. Zo leuk. Vorig jaar kocht ik bij de V&D voor 75% korting een mooie houten “kerstboom” die je aan de muur kunt hangen. Met wat andere versiering maakte ik het tot een vrolijk geheel. Minder kleurrijk, maar niet minder mooi.

In China kocht vriendlief twee lichtslingers van 10 meter, deze hebben we aan het plafond gehangen. Ze geven mooi warm licht, zo gezellig! Ook heb ik een papieren licht ster van de Sissy Boy opgehangen. Verder hebben we hier en daar nog wat tierlantijntjes neergezet en gehangen.

Ik word zo blij van al die lichtjes en vrolijke kerstversiering in huis. Daar kan ik echt van genieten.

Tip voor goedkope kerstversiering: 

Alle kerstversiering die je ziet heb ik door de jaren heen verzameld. Vaak met kortingen tussen de 50 en 80%, super relaxt dus! Tip: Ga de dag na kerst direct naar de tuincentra’s en V&D, Bijenkorf etc op de kerstafdelingen. Daar is alles vaak mega goed afgeprijsd. Het jaar is sneller voorbij dan je denkt, dus voor je het weet kun je het weer gebruiken!

Bekijk hier nog wat sfeerfoto’s: (Klik op de foto’s als je ze helemaal wilt zien)

Heb je jouw huis ook al versierd in de kerstsferen? Wordt je daar ook zo gelukkig van?

Wil je meer inspiratie? Bekijk hier mijn kerstversiering van vorig jaar!

Spread the love

You Might Also Like

 • indiequeen84 6 december 2015 at 17:05

  Wat een leuke boom! Zo fleurig! ik hou vooral van lampjes met deze donkere dagen. Maar ik heb mijn kerstversiering donderdag tevoorschijn gehaald. Ik heb ook zo’n mini boompje van de Hema. Ideaal voor als je weinig plek hebt.

  • jansyluvzu 6 december 2015 at 17:07

   Zo’n miniboompje had ik ook altijd daarom 🙂 Ik heb hem ieder jaar gebuikt, en nu is hij voor Lola…zo mag ze toch ergens aanzitten 😉

 • Bregje 6 december 2015 at 17:09

  Ik word hier zo blij van! Niet alleen van je hele gezellige kersthuis en -boom, ook van je enthousiasme! Wij beginnen vandaag al een beetje en gaan morgen verder, heerlijk al die lampjes en frutsels!

  • jansyluvzu 6 december 2015 at 17:18

   jaaa…leuk he! Ik kijk hier echt het hele jaar naar uit en wanneer ik halverwege januari alles weer naar de zolder breng vind ik het altijd zo saai en kaal in huis :-(…nu eerst lekker genieten! Veel plezier met versieren! xxx

   • Bregje 6 december 2015 at 17:25

    Oh ja,nog niet aan denken hoor! Thanks!!

    • jansyluvzu 6 december 2015 at 17:27

     Nu nog even niet inderdaad ?

 • kaybe610 6 december 2015 at 19:17

  Ik heb vorige week al versierd!! Heel vroeg ik weet het, maar dit weekend had ik niet echt de tijd en liever wat vroeger dan later! Maar wat een leuke boom heb jij zeg! Ik vind het regenboog-thema echt goed geslaagd! De rest is ook zo mooi versierd. 10/10 ! Leuk dat Lola haar eigen boompje heeft… en die laatste foto vind ik gewoon top 😀

  • jansyluvzu 6 december 2015 at 19:44

   hihi, dankjewel voor je complimentjes! Ik kreeg gisteren al commentaar op facebook dat ik zo “vroeg” was en dat ik eerst Sinterkaas moest vieren…haha…maar wij vieren nog niet echt Sinterklaas…dus ik wilde echt niet langer wachten…ik vind het zo gezellig!

 • Nathalie 6 december 2015 at 20:21

  Wat leuk gedaan!!
  De kerstboom is geweldig zo!

  Wij zijn van bontgekleurd terug gegaan naar wit/zilver, de gekleurde ballen gaan richting school 🙂

  • jansyluvzu 6 december 2015 at 20:22

   Ik ben het (voorlopig) nog niet beu…maar wie weet over een paar jaar wel 😉

 • eigenwijsje2014 6 december 2015 at 21:13

  Ik heb ook een mini boompje.. Thnx was t even vergeten ga ik die ook nog even mooi neerzetten!

  Vind het erg mooi bij jullie..

  • jansyluvzu 6 december 2015 at 21:20

   ja, moet je doen! Dat zal Fay ook leuk vinden 🙂 Dankjewel voor je complimentjes xxx

 • CrazyGreatLife 11 december 2015 at 13:40

  wat een gave kerstboom zo met alle regenboog kleuren. Ik hou ervan!! En het visje is super cute!
  Ook erg leuk idee en eigen mini kerstboompje voor Lola. Ik weet niet of ik dat dit jaar al doe maar volgend jaar zeker.

  • jansyluvzu 11 december 2015 at 13:50

   jaaa…leuk he! Dat visje kocht mijn moeder voor Lola bij de Action een tijdje geleden, die is zo grappig!

 • Lovely Charlotte 11 december 2015 at 14:18

  Wat een heerlijk huis heb je! Ik word echt ontzettend vrolijk van de mooie foto’s! En wat leuk die ronde foto’s aan het einde 🙂 Doe je dat met Photoshop of gebruik je er iets anders voor? Liefs!

  • jansyluvzu 11 december 2015 at 16:12

   Dankjewel voor al je lieve complimentjes!dat doe ik in WordPress zelf bij galerij invoegen. Dat staat deze versie ook tussen de opties. Ik heb de standaard WordPress versie.

 • Leuke alternatieven als vervanging op de kerstboom - Mamaliefde 17 november 2017 at 23:53

  […] Healthy Kelly / Regenboogkerstboom Sweet Dreams/ Frozen kerstboom Digimama / Kerstjurk Bernina / Witte kerstboom Mama van […]