Concert Music My Adventures Review Uncategorized Video

Review: Songbird Festival 2015 Zaterdag

29 november 2015
Maria Mena

Maria Mena

Het is eindelijk zo ver. De vijfde editie van het Songbird Festival is van start. Een festival met allemaal muzikale pareltjes. Ik was er bij. Lees hier mijn verslag van dag 1. 

Dotan stond zelf al twee keer eerder op het Songbird Festival. Dit keer presenteert hij een speciaal verrassingsproject 7 Layers Curated by Dotan. Op zijn eigen podium nodigt hij maar liefst in drie optredens speciale gasten uit waarvan hij vindt dat het Nederlandse publiek niet mag missen. Onze aandacht is gewekt! De eerste singer-songwriter welke door Dotan is uitgenodigd voor een speciaal optreden is Adam Barnes. Ik kan nog net zijn laatste nummer meeluisteren en het klinkt ontzettend mooi. Precies waar je op hoopt tijdens dit fijne festival. Het ontdekken van de mooiste pareltjes tussen de singer-songwriters. Helaas door de aangescherpte tassencontrole bij de entree moeten vele bezoekers dit mooie optreden helaas missen. Zo zonde. Alle albums die Barnes bij zich heeft zijn binnen een paar minuten uitverkocht. Blijkbaar waren er meer bezoekers onder de indruk van zijn talent. De toon voor de eerste Songbird Festival dag is gezet.

Tessa Rose Jackson

Tessa Rose Jackson

Als tweede gast heeft hij goede vriendin Tessa Rose Jackson uitgenodigd. Tijdens haar soundcheck zingt ze op een vrolijke en grappige manier haar publiek alvast toe. Dotan presenteert Jackson als de (volgens hem) beste zangeres van Nederland. Ga er maar eens aan staan. Jackson is zeker geen groentje en weet precies hoe ze haar mooie liedjes aan haar publiek kan overbrengen. Met een hoop humor tussendoor speelt ze solo op haar elektrisch gitaar. Talent heeft ze zeker. En ze heeft inderdaad een gouden strot. Loepzuiver zingt ze van hoog naar bijna fluisterend zacht haar prachtige liedjes. Dankjewel Dotan, Jackson hoort inderdaad op dit festival thuis! Bij deze heb ik de liefde voor je muziek als muzikale soa verspreid. Zoals Jackson ons verzocht aan het einde van haar optreden.

Rondé

Rondé

De 5 muzikanten van de band Rondé vonden elkaar op de Herman Brood Academie. Vanavond speelt deze 3FM Serious Talent op het Songbird Festival. In een propvolle zaal wordt er goed meegedanst op deze jonge band. Zangeres Rikki Borgelt is goed bij stem en heeft duidelijk de touwtjes in handen. Het nummer ‘Run’ zingt ze samen met het publiek terwijl er gesprongen en gedanst wordt. Met haar handen in haar haren danst ze sierlijk over het podium. De Band die ook wel de nieuwe Krezip wordt genoemd zet een strak optreden neer en smaakt zeker naar meer.

Matt Simons

Matt Simons

Inmiddels is bijna iedereen binnen en is de grootste zaal goed gevuld. Matt Simons stond in 2013 ook al op het Songbird Festival. Hij is naar eigen zeggen groot fan en ik blij om vanavond voor ons te mogen spelen. Simons laat zien dat hij de afgelopen twee jaar gegroeid is en pakt zonder moeite de hele zaal in. Een uitgeklede versie van zijn hit ‘Catch and Release’ word woord voor woord meegezonden. Ook laat hij horen dat hij een naast de piano ook een aardig stuk saxofoon speelt. Het publiek smult er van. Volgens Simons zou het Festival het Feelings Festival moeten heten omdat alle muziek zo gevoelig is die er wordt gespeeld. Eigenlijk heeft hij ook wel gelijk. Simons geeft zijn publiek precies waar het voor komt, mooie nummers over gevoelens waar het Songbird Festival omdraait. Het luide applaus wat hij in ontvangst mag nemen na zijn optreden is hiervoor het levende bewijs.

Matt Simons

Matt Simons

De grootste spontane line-up verrassing is dit jaar de Noorse Maria Mena. Mena is groot fan van het Songbird Festival. Toen ze vrijdagavond hoorde dat het festival dit weekend plaatsvond besloot ze om last minute een kleine akoestische mini set te spelen op het festival. Wat een leuke verrassing! De mooie Mena speelt samen met haar gitarist haar grootste hits. Zo horen we  ‘All This Time’, ‘Miss You Love’ en nog een aantal pareltjes. Mena geniet, maakt grapjes en deelt haar wijze levenslessen met haar publiek. Ze speelt zelfs haar eigen kerstnummer ‘Home For Christmas’ omdat ze dat normaal nooit mag. Vandaag heeft ze zelf de touwtjes in handen en ze geniet er van. Heerlijk ontspannen trakteert ze haar publiek op een fantastisch cadeautje. Mena is letterlijk en figuurlijk dé verrassing van de eerste dag van het Songbird Festival. Dankjewel Maria!

Songbird Festival 28/11/15

Songbird Festival 28/11/15

De afsluiter van deze eerste dag is Jett Rebel. In 2013 stond hij ook op het Songbird Festival. Vanavond speelt hij solo, zonder begeleiding van zijn band. Het podium staat vol met allerlei instrumenten waardoor je twijfelt of hij niet tóch stiekem met band komt. Rebel heeft er zin in en speelt op zijn eigen unieke manier de sterren van de hemel. Hij morst (weer) bier over zijn piano en is duidelijk onder invloed. Hij neemt het publiek mee op zijn excentrieke muzikale reis. Een unieke en bijzondere afsluiter van deze eerste mooie dag van het Songbird Festival.

Lees hier het verslag van dag twee. 

 

 

 

 

 

Spread the love

You Might Also Like