About Me Baby Adventures Mommy Stuff My Adventures Tag Uncategorized

Sinterklaas Mommy Tag

26 november 2015

Het is bijna Sinterklaas, een mooi moment voor een leuke Sinterklaas Tag met daarin allerlei vragen over Sinterklaas. . Deze vond ik op Blogmama.nl. Lees je mee?

Pietje Lola

Pietje Lola

1. Ga je met de kids naar een intocht?

Ik ben samen met Lola en haar papa naar de intocht van Sinterklaas gaan kijken in Eindhoven. Hij kwam aan met zijn stoomboot en het was erg druk. Omdat we iets te laat waren hebben we hem niet meer op zijn boot gezien, maar wel daarna samen met heel veel pietjes. Lola vondt het wel interessant volgens mij en heeft Piet zelfs een handje gegeven. Super schattig! Pepernootjes wilde ze niet, want die kent ze niet. Zo grappig!

2. Schoen zetten, hoe vaak?

Lola heeft nu twee keer haar schoentje gezet. De eerste keer was het even spannend en nieuw, de tweede keer wist ze wat de bedoeling was. Ze kreeg een Bumba en Bubaloo knuffel. Daar speelt ze nu iedere dag mee. Zo leuk!

Pepernootjes voor Lola

Pepernootjes voor Lola

3. Zelf pepernoten bakken?

Ik wil dit weekend zelf speculaas gaan maken omdat we familie op bezoek krijgen en dan een klein beetje Sinterklaas vieren. Ik heb de alleen als kind wel eens pepernoten gebakken, daarna nooit meer. Ik wil het zeker gaan doen wanneer Lola wat groter is. Nu geeft ze nog niets om pepernootjes en ik kan ze niet gebruiken met mijn diet battle.

4. Wat staat er op het verlanglijstje van je kind?

Ze heeft nog geen eigen lijstje. Naast de schoencadeautjes krijgt ze Duplo van haar oom. De rest van de cadeautjes krijgt ze met kerstmis.

Samen met papa

Samen met papa

5. Versier jij je huis met Sinterklaas versiering?

Ik vier samen met mijn hele familie Sinterklaas bij mij thuis. We gaan een dobbelspel spelen met foute cadeaus en samen lekker soep met worstenbroodjes eten. Als versiering heb ik wat strooigoed, slingers, bordjes en bekertjes in het Sinterklaas thema gekregen van mijn moeder die dat wel leuk vond. Verder heb ik niets aan Sinterklaas versiering in huis.

6. Je favoriete Sinterklaas lekkernij?

Ik hou erg van die mierzoete schuimpjes. Ook speculaas vind ik heerlijk. Chocolade letters word ik niet warm of koud van en geef ik ieder jaar aan mijn lief. Hij is dol op (pure) chocolade.

Dag Piet!

Dag Piet!

7. Welke chocoladeletters koop je?

Ik koop er dit jaar geen.

8. Sinterklaasfeestje: zelf organiseren of bezoeken?

Ik organiseer (samen met mijn nichtje en tante) een gezellige avond met de hele familie bij ons thuis.

Pietje Lola

Pietje Lola

9. Welk Sinterklaasliedje wordt bij jou thuis het meest gezongen?

Daar wordt op de deur geklopt.

10. Schrijf je Sinterklaas gedichten?

Nee, dat vond ik vroeger al stom, ik ben blij dat het nu niet hoeft, haha!

11. Sinterklaas doet zijn inkopen het hele jaar door, vlak voor of tijdens Sinterklaas?

Het hele jaar door doet onze Sinterklaas inkopen. Hij houdt vooral van Sale koopjes om geld te besparen.

Handje geven

Handje geven

12. Samen met de kids een Sinterklaas knutselwerkje maken?

Samen met Lola heb ik een schoentje gezet bij de Lidl. Zo’n kleurplaat die Lola heeft “ingekleurd” die ik vervolgens geknipt heb en in model gevormd. We hebben hem samen in de Lidl achtergelaten. Nu moeten we hem niet vergeten op te halen.

13. Vind je cadeautjes inpakken leuk?

Ja! Ik vind het sowieso leuk om cadeautjes in te pakken. Ik probeer er altijd iets moois van te maken met strikjes en labels etc.

14. Met wie vier je pakjesavond?

Met de hele familie!

De eerste keer schoentjes zetten

De eerste keer schoentjes zetten

15. Waar kan Sinterklaas de leukste schoencadeautjes shoppen?

Dit jaar bij de speelgoedwinkel. Maar ook bij de Action, Kruidvat, Hema etc.

16. Kijk je samen met het gezin Sinterklaas op televisie?

Ik heb samen met Lola de intocht gekeken en het feest van Sinterklaas van vorig jaar. Dat was erg leuk, al duurde het te lang voor Lola.

17. Wat is je leukste herinnering aan Sinterklaas?

Het jaar dat ik samen met mijn zusje een Nintendo kreeg als cadeau. Die wilden we zo graag hebben. Ik moest huilen toen we hem uit pakten. In de maanden daarna deden we niets anders dan spelen op de Nintendo. Mijn zusje heeft hem nu nog steeds!

Pietje Lola & mama

Pietje Lola & mama

18. Het Sinterklaasfeest moet een traditie blijven?

Jazeker! Dat is het leukste kinderfeest van het jaar!

19. Wat vind je leuker Sinterklaas of Kerstmis?

Als kind Sinterklaas, als mijzelf Kerst en als mama begin ik Sinterklaas ook weer steeds leuker te vinden.

20. Ben je blij als het 6 december is?

Ja, want dan ga ik de kerstboom en het hele huis versieren met kerstversiering! Haha.

Dit waren mijn antwoorden op de Sinterklaas tag. Neem jij hem ook over? Wat vind jij van het Sinterklaasfeest?

Spread the love

You Might Also Like

  • hetlevenvanalledag 26 november 2015 at 07:25

    Wat leuk! Ik heb hem ook zojuist online gezet. Leuk om te lezen!

    • jansyluvzu 26 november 2015 at 07:30

      Leuk! Ik ga hem lezen 🙂