Mommy Stuff My Adventures Personal Uncategorized

Wie heb ik aan de lijn? Hallo, hallo?

25 november 2015

Ons mopje is een echte kletskous en vindt (zoals veel kindjes) een telefoon natuurlijk erg interessant. Ze heeft sinds haar geboorte verschillende speelgoed telefoontjes en tegenwoordig hoor ik regelmatig “Hallo?!” door de kamer heen. Dan zit mevrouwtje “te bellen”, haha.

Wanneer de ‘echte’ telefoon gaat kijkt ze altijd verbaasd op en schrikt ze soms zelfs een beetje. Ze luistert graag mee, maar zodra ze iets mag zeggen tegen de persoon aan de andere kant van de lijn houdt ze haar lippen stijf op elkaar. Of ze druk op het verkeerde knopje waardoor het gesprek wordt afgebroken.

Een echt telefoongesprek met Lola voeren lukt dus nog niet echt, tenminste…tot vorig weekeinde. Mevrouwtje was een twee dagen en een nachtje logeren bij opa en oma. Toen oma ons belde om wat te vragen kwam Lola ook eventjes aan de lijn. De telefoon stond op speaker en mijn lief begonnen een echt gesprek met haar…

Papa! Mama!

“Hallo, hallo, hallo, Β ik ben mama, hallo, hallo, hallo en wie ben jij?”, vraag ik. (ze kent dit liedje van de muziek en dansles)

“Lola!”, zegt Lola.

“Met papa!”, zegt papa.

“Papa! Mama!” zegt Lola.

“Ben je lekker bij opa en oma aan het spelen?” vraag ik.

“Ja, opa, oma, spelen”, zegt Lola enthousiast.

Vriendlief en ik kijken elkaar met open mond aan!

“Is het gezellig, Lola?”, vraag ik.

“Ja”, zegt ze heel overtuigend.

“Ben je lief geweest?”, vraag ik.

“Ja”, antwoord ze schattig.

Boink!

Dan krijgen we oma weer aan de lijn. Vol verbazing bespreken we vol ongeloof over Lola’s eerste telefoongesprek wat zojuist plaatsvond. Ondertussen hoor ik op de achtergrond Lola huilen. Ze is in al haar enthousiasme tegen de muur aan gelopen. Oops! (Toen we haar die avond ophaalden had ze een mooie blauwe plek op haar wang. Brokkenpiloot!

Toen we ophingen keken we elkaar vol verbazing aan…”Wie was dat!??” We hebben gewoon met Lola gebeld! Hoe bizar is zo’n eerste gesprek met je kind via de telefoon. Vooral wanneer je hem zoals ons niet aan zag komen!

Hoe was jouw eerste telefoongesprek met je kind(eren)? Vond je dat ook zo bizar?

Spread the love

You Might Also Like

 • eigenwijsje2014 25 november 2015 at 14:27

  Voordat ik ga lezen even een boos berichtje hoor… Dank je wel voor het in mijn hoofd brengen van dat liedje! Echt, bedankt! Hahahaa

  • jansyluvzu 25 november 2015 at 14:30

   haha, sorry πŸ˜‰

 • eigenwijsje2014 25 november 2015 at 14:29

  En dan de reactie: hier blijven de lippen nog steeds stijf op elkaar!

  • jansyluvzu 25 november 2015 at 14:30

   Hier voorheen dus ook, alleen soms een “hallo”, maar verder helemaal niets…dus dit was zo bizar! Na het gesprek moesten we even bijkomen…zo van….wie was dat?! haha

 • Bregje 25 november 2015 at 22:12

  Wat schattig!! πŸ™‚

  • jansyluvzu 25 november 2015 at 22:13

   echt he…hihi…lief klein kletskousje!