About Me Baby Adventures I Love Mommy Stuff My Adventures Personal Uncategorized

Een brief aan mijn dochter – Lieve Lola – 18 maanden

19 november 2015
Lola 18 maanden

Lola 18 maanden

Lieve Lola,

Vandaag vieren we dat je alweer anderhalf jaar oud bent! Wauw, wat ben je al een grote meid! Wat ben ik ontzettend trots op jou!

Je verbaasde mij deze maand keer op keer met hoeveel nieuwe woordjes je al kunt zeggen. Zo kun je nu bijvoorbeeld ook al “hondje, eendje, fietsje, vis, bal, muis, tutje, eten, slapen, bootje, beer, bed, konijn, poes, doei, draaien, tot zo, open, dicht, toetje, zon en stoeltje zeggen. Dat vind ik zo knap van jou! Zo veel woordjes! Wauw!

Ook kun je alles al zo goed aanwijzen in je boekjes. Je wijst zonder moeite alle dingen en diertjes foutloos aan. Wat ben je toch een slimme meid! Zo kun je ook precies aanwijzen wie papa, mama en wie Lola is en wijs je alle lichaamsdelen bij meneer konijn goed aan. Met open mond kijk ik toe hoe jij precies weet waar alles zit! Volgens mij ben jij veel slimmer dan wij denken, hihi!

Lola 18 maanden

Lola 18 maanden

Je begint steeds meer een persoonlijkheid te krijgen, een sociaal grappig meisje. Iedereen moet meedoen en meekijken wat jij allemaal kan. Je geeft steeds vaker (hand)kusjes en knuffels en ook al je knuffels krijgen kusjes van jou. Wat ben je toch een lieverd!

Waar je ons nog het meest mee verbaasde was dat je 26 oktober zomaar ineens al twee woorden achter elkaar kon zeggen. “Mama eten” en “papa eten” zei je tijdens het avondeten. Wat ben je toch een kletskousje. En wat doe je ons steeds meer na. Je wilt overal meehelpen. Op woensdag doen we samen de was. Je helpt mee met de was in en uit de machine halen en geeft me alle wasknijpers aan. Dat maakt het klusje heel erg gezellig!

Lola 18 maanden

Lola 18 maanden

Ook ben je een pittige tante af en toe en verander je in een kleine draak wanneer je je zin niet krijgt. Wanneer mama jou je tutje niet wilt geven bijvoorbeeld. Op zo’n moment vergeet je alles om je heen en wil je alleen maar je tutje NU! Gekke meid. Je weet goed wat je wilt.

Wat heb ik weer genoten van je deze maand, ongelooflijk dat je alweer anderhalf bent! Wat gaat de tijd snel! Een maand vol leuke uitstapjes, een nieuw vriendje wat is geboren (Tim), logeren bij opa en oma en nog veel meer leuke uitstapjes!

Dankjewel lieve Lola!

Ik hou van jou,

X Mama

Lees hier mijn andere brieven aan Lola.

Spread the love

You Might Also Like

 • zomersproetje84 19 november 2015 at 12:53

  Wat een knapperd! Met recht een trotse mama. Knuffel voor jullie.x

  • jansyluvzu 19 november 2015 at 12:53

   awww, dankjewel lief!!

 • Huisvlijt 20 november 2015 at 11:44

  Wat een lieve brief. Ik zou ze allemaal uitprinten en in een boek plakken!

  • jansyluvzu 20 november 2015 at 12:20

   Dankjewel ? ik wil er inderdaad en boek van maken voor Lola voor als ze later groter is ?

 • eigenwijsje2014 21 november 2015 at 09:09

  Wat is het toch een heerlijk kind.. fijn he deze leeftijd!

  • jansyluvzu 21 november 2015 at 09:23

   Ik vind haar steeds leuker worden. Het is ook steeds makkelijker om te communiceren en elkaar te begrijpen. Dat is zo fijn.

 • ohmymacushla 21 november 2015 at 09:34

  Wow mooie brief en herkenbaar. Echt een meisje, hier nog zo’n leergierige dondersteentje ?

  • jansyluvzu 21 november 2015 at 09:45

   Leuk hè die slimme draakjes ?

 • ohmymacushla 21 november 2015 at 09:35

  Mooie brief en heel herkenbaar! Nog zo’n leergierige dondersteen hier ? echt een meisje!

 • vlinder87 23 november 2015 at 20:46

  Wat een mooie brief heb je geschreven!! En wat een mooi kindje heb je!! 😀

  • jansyluvzu 23 november 2015 at 21:49

   Awww dankjewel ? wat lief dat je dat zegt ?