Concert Music Review

Concert review – Years & Years

18 november 2015

Years & Years – Klokgebouw Eindhoven 18-11-2015

Years & Years

Years & Years

Support acts: Saveus

Artiesten: Years & Years

Datum: 18 november 2015

Zaal: Klokgebouw

Stad: Eindhoven, Nederland

Stars: 7 (van de 10)

Foto’s gemaakt door: Mijzelf

Eigenlijk zou Years & Years de Europese tour afgelopen maandag starten in Parijs. In verband met de aanslagen is deze show afgelast. Daarom “start” de tour vanavond in het Klokgebouw in Eindhoven.

Years & Years

Years & Years

Glitters en hipsters

De Deense producer Saveus verzorgt vanavond het voorprogramma. Deze band reist de hele Europese tour met Years & Years mee. De zaal staat al goed gevuld met een opvallend jong en hip publiek. Tienermeisjes met glitters in hun haar en stoere hipster jongens. De mannen van Saveus brengen experimentele beats wat erg goed past bij de muziek en het publiek van Years & Years. Het publiek reageert nog wel wat mild op de band, maar zij lijken zeer tevreden. De lange stiltes tussen de nummers zijn afleidend, maar vooral de zang van de zanger is erg smakelijk om naar te luisteren. Een prima begin van de tour én van deze avond.

Years & Years

Years & Years

Daarna is het de beurt aan Years & Years om het stokje over te nemen. De band komt het podium op en na een luid geroep “Olly, Olly, Olly!” vanuit het publiek komt ook zanger Olly Alexander verleggen glimlachend tevoorschijn. Alexander begint op een dancehall manier te dansen en zijn vrouwelijke fans gillen het uit. Zodra zijn jas na een paar nummers uit gaat wordt er zelfs nóg harder gegild. Woord voor woord zingt het Nederlandse publiek alle nummers van het album Communion stuk voor stuk uit volle borst mee. Alexander is vandaag erg goed bij stem en weet alle noten perfect te raken.

Years & Years

Years & Years

90’s muziek en sfeer

Al vrij snel wordt de hit “Desire” gespeeld, welke goed in de smaak valt. Maar ook het rustigere “Eyes Shut” met Alexander onder eigen begeleiding achter het keyboard worden opgesnoept door de fans. Ze genieten van Alexander, en hij van het publiek. Halverwege de show klimt hij zelfs even het podium af om een knuffelbeer aan te nemen en een fan te knuffelen.

Years & Years

Years & Years

Soms voelt het alsof we bij een popconcert in de 90’s zijn. Het 90’s R&B stemgeluid van Alexander, de muziek en sfeer. En het voelt totaal niet vreemd of gek. Het past bij deze tijd. Zelfs een cover van Britney Spears’s “Toxic” misstaat vanavond niet. Het plaatje klopt gewoon.

Als toegift worden wagen we nog een laatste dansje op het de hit “King”, wat meteen het hoogtepunt van de avond is. Helaas duurt het optreden maar een uur want dat had best nog wel wat langer mogen duren!

Lees hier mijn andere concert reviews.

Hierbij nog een paar korte (zelfgemaakte) filmpjes: 

Spread the love

You Might Also Like

 • zomersproetje84 19 november 2015 at 12:52

  Een uur is zeker kort! Maar gelukkig wel geslaagd zo te lezen.

  • jansyluvzu 19 november 2015 at 12:53

   Zeker 🙂 Ze hebben ook pas één album, dus het was ook wel te verwachten 😉

 • We interrupt this programme… 19 november 2015 at 16:21

  […] you would like to read more reviews and you understand Dutch, then check out my friend Janske’s review who happened to be at the same […]