Mommy Stuff Uncategorized

Tips voor een low budget Sinterklaas

12 november 2015

Sinterklaas is weer bijna in het land. Nog eventjes en de gekte (en stress) barst weer los in ons kleine kikkerlandje! Aaaahhhhhh! Ik ga dit jaar zelf nog niet fanatiek het Sinterklaasfeest vieren omdat ik dochterlief toch nog net iets te klein vindt. Maar in plaats daarvan vieren we Kerst, dus cadeautjesstress krijgen we hier net zo goed. Joepie!

Stiekem betaal je best snel (te) veel geld voor het hele Sinterklaas festijn. De cadeautjes voor in de schoen(tjes), voor pakjesavond en dan heb ik het nog niet eens gehad over al het snoepgoed.

Hoe kun je een toffe Sinterklaas vieren en tóch niet te veel geld uitgeven? Ik geef je hier een paar tips!

Koop niet op het laatste moment

Cadeautjes kun je het hele jaar door al inslaan. Kijk wanneer de uitverkoop is (vaak in januari kun je voor flinke kortingen de leukste cadeautjes kopen!) Ga dus niet pas in de weken voor Sinterklaas op jacht. Dit scheelt een hoop in de kosten én in de last-minute stress.

Tweedehands

Tweedehands speelgoed kan ook prima. Kijk bijvoorbeeld op Marktplaats, een tweedehandswinkel of via een Facebookgroepen. Op die manier kun je flink besparen op kosten en toch grote cadeaus geven. Kinderen hebben het vaak niet eens door dat het tweedehands is.

Pietje Lola 2014

Pietje Lola 2014

Maak zelf iets

Wil je dochter perse een houten speelkeukentje, laat dan haar handige opa er eentje maken speciaal voor haar helemaal op jullie wensen afgestemd. Zo betaal je alleen de materialen en heb je ook nog een uniek cadeau.

Koop dingen die je nodig hebt

Koop bijvoorbeeld een Pyjama of laarzen van Frozen of de Minions. Zo heeft je kind iets van zijn of haar grote helden en heeft hij of zij ook meteen een pyjama of laarzen die toch al op het boodschappenlijstje stonden. Twee vliegen in één klap!

Zet je schoen bij de supermarkt

Laat je kind(eren) de schoen zetten bij de supermarkt. Zo krijgen ze alvast daar een gratis schoencadeautje!

Vergelijk winkels

Koop niet meteen een cadeau bij de eerste de beste winkel, wie weet kost hetzelfde cadeau ergens anders wel een stuk minder. Zo bespaar je geld zonder veel moeite.

Ruil met anderen

Het klinkt misschien gek, maar ruilen kan natuurlijk ook. Ruil speelgoed met dat van andere kinderen. Ruil speelgoed waar nooit meer mee gespeeld wordt met het speelgoed van een ander kindje.

Pietje Lola 2014

Pietje Lola 2014

Bewaren op zolder

Als je in april iets leuks tegenkomt voor je kind(eren) koop het dan al vast en bewaar het (goed verstopt) op zolder voor Sinterklaas.nZo kun je een voorraadje maken en jezelf in december verrassen met wat je allemaal al gekocht had.

Doe mee met winacties

Test je geluk en wie weet win je wel een tof cadeau voor je kind(eren). Dat zou helemaal super zijn en super low budget!

Kinderen kennen geen waarde

Kinderen weten niet wanneer iets maar 2 euro of juist 20 euro kost. Geef daarom niet onnodig veel uit aan (te) dure cadeaus.

Genoeg handige tips toch? Heb je zelf nog andere handige tips voor een low budget Sinterklaas?

 

Spread the love

You Might Also Like

 • Maaike 12 november 2015 at 07:58

  Super tips! Wij hebben voor onze eerste Sinterklaas een aantal kraam cadeautjes opnieuw ingepakt ☺️
  Onze Luuk snapt er toch niets van, er “moeten” wat cadeautjes in de zak zitten omdat z’n neefjes nog geloven en het raar zou zijn als Luuk niets zou krijgen!
  Verder hebben we bij de action nog een paar dingetjes gekocht. Volgens mij zijn we nu ongeveer €15,- kwijt voor alles. Best low budget volgens mij! Hihihi.

  • jansyluvzu 12 november 2015 at 08:23

   Slim! Dat zou ik ook doen. Luuk heeft geen flauw idee dus dat is wel handig. Hij vind de verpakkingen waarschijnlijk het leukst ?

 • eigenwijsje2014 12 november 2015 at 08:46

  Enigste nadeel van speelgoed kopen in januari is dat je t vaak vergeet dat je het hebt haha.. Oh ja en ik heb op dat moment ook echt nog geen idee wat Fay leuk vind een jaar later..

  Wij hebben idd dingen die ik heb gewonnen en bij de action dingen gekocht. Houten puzzel 1,49.. Tjakkaaaaa

  • jansyluvzu 12 november 2015 at 09:22

   Dan is het wel weer een verrassing 😉 nice! Wij willen ook nog een nieuwe puzzel voor Lola, die ABC puzzel kent ze nu wel 😉

 • Eline 12 november 2015 at 09:23

  Yes! Zo ga ik het ook doen dit jaar. En nog een tip: koop via eBay! Ze vragen bij Intertoys vaak belachelijke prijzen, maar ik heb zojuist een superleuke set van 2 pluchen Frozen poppen van 30 cm lang binnen, en ik heb er maar 17 dollar voor betaald! Dat betaal je hier ongeveer per stuk…

  • jansyluvzu 12 november 2015 at 09:24

   Klopt, je moet alleen goed opletten met invoerrechten, daar gaat het soms mis en is het niet meer zo goedkoop, verder is Ebay inderdaad erg relaxt!

 • hetlevenvanalledag 12 november 2015 at 09:36

  Hier inderdaad een doos met cadeautjes Door het hele jaar verzameld. Wat ik nog kan (als je een beetje handig bent) zelf dingen maken (tipitent tafeltent stoffen bal enz)

  • jansyluvzu 12 november 2015 at 10:15

   oohhh dat is leuk zeg! Gaaf!

 • Huisvlijt 12 november 2015 at 12:27

  Ik vind dit allemaal heel goede tips. Zelf koop ik altijd zoveel mogelijk tweedehands. Dat scheelt enorm.

  • jansyluvzu 12 november 2015 at 13:02

   Dat scheelt inderdaad super veel!

 • zomersproetje 12 november 2015 at 15:44

  Het is je vast al bekend dat ik veel tweedehands koop dus ook nu met cadeautjes. Op Ruud zijn werk mocht hij een sintcadeau kiezen en verder kleine dingetjes oja en die slaapzak moet er ook nog komen hihi. Eline snapt nog niks van sinterklaas dus vieren het een middag met familie en ik moet zelf werken met de intocht dus daar kan ik niet met haar heen.

  • jansyluvzu 12 november 2015 at 15:51

   tweedehands is helemaal prima toch 🙂

 • Marjo 9 november 2017 at 17:53

  Ik koop vaak ook een cadeau voor met zn drieën. Dit jaar een leuke tipi tent gescoord bij kwantum voor 29 euro. Erg leuk toch? Hier krijgen ze ieder jaar een nieuwe pyjama altijd leuk ze zijn met alles blij. Probeer niet teveel te doen en ik koop graag bij de Kruidvat heeft vaak leuke speelgoed aanbiedingen

 • Albertine 9 november 2017 at 20:06

  We zijn redelijk hetzelfde haha!
  Ik spaar ook het hele jaar door idd zodat je het heel voordelig kunt kopen.
  Voor in de schoen bewaar ik bv ook dingetjes die je in de supermarkt bij een produkt krijgt (dit jaar bv een spelletje Ezelen van Remia en een schortje en broodtrommel van Blue Band….heb er zelfs nog naamstickers bij besteld, maar die moet ik nog toegestuurd krijgen)

 • Mariek 22 november 2018 at 20:12

  Vanmorgen meegedaan met een hele leuke winactie. Fingers crossed 🤞🍀😊