About Me Diet Battle mama challenge Mommy Stuff My Adventures Personal Tag Uncategorized

De Af Val Tag

10 november 2015

Tags. Je hebt ze in allerlei verschillende thema’s; over bloggen, seizoenen, shoppen en ga zo maar door. Nergens kwam ik er een tegen over afvallen.  Aangezien ik midden in mijn strijd tegen de overtollige kilo’s zit leek het me leuk om een Tag te bedenken over afvallen. Een Tag met vragen over je persoonlijke doelen, je grootste frustraties en tips voor anderen. Ben je zelf ook bezig met je eigen ‘strijd’ tegen de kilo’s en durf je deze tag aan? Volgens mij zitten er namelijk veel meer bloggers zoals ik in hetzelfde schuitje en op deze manier zie je dat je er zeker niet alleen voor staat. Ik daag je uit om mijn Tag ook in te vullen en hem met de wijde wereld te delen. Je bepaald zelf hoe “open en bloot” je wilt gaan. Wie weet heb je ook nog iets aan elkaars tips!

Ik ben erg benieuwd naar jouw antwoorden! Tag je me even als je hem overneemt? Dat vind ik supertof!

Aaaahhhh Hmmmm

Aaaahhhh Hmmmm

Waarom wil je zo graag afvallen?

Ik wil graag afvallen omdat ik al zo lang ik het mij kan herinneren last heb van overgewicht. Sinds ik mama ben geworden en weer een jaartje ouder merk ik dat ik ook steeds vaker lichamelijke klachten krijgt zoals last van mijn rug. Ik ben pas 32 en wil graag oud worden met mijn gezin. Ik wil mee kunnen rennen en spelen met mijn dochter zonder dat ik halverwege moet bijkomen alsof ik zojuist een marathon heb gerend. Ik wil graag gezonder leven, betere keuzes maken en deze ook mijn kind(eren) mee kunnen geven.

Wat is je doel of zijn je doelen? Wat is je motivatie?

Mijn doel is om mijn levensstijl zo te veranderen dat ik een gezond gewicht krijg en nog meer kan genieten van het leven. In alles wat ik doe kan ik maar voor 90% genieten omdat er altijd een stemmetje in mijn hoofd zegt “was je maar niet zo dik”. Soms voelt het alsof ik zo’n fatsuit aan heb, maar helaas is het mijn echte lijf. Bah. Ik wil dit voor mijzelf en voor mij gezin. Ik wil niets liever!

Arrgghh

Arrgghh

Heb je al eerder een (geslaagde of mislukte) poging gewaagd?

Jazeker. Meerdere. Al vanaf kinds af aan ging het bij mij thuis alleen maar over calorieën. “Weet je wel hoeveel calorieën dat zijn?” vroeg mijn mama dan. Dan zat de weer een week aan één of ander ranzig diet met allerlei vreemde combinaties. Daarom ben ik er altijd mee bezig geweest. Sinds ik mijn eerste vriendje had toen ik 16 was begon ik steeds dikker te worden. Nadat deze relatie eindigde, woog ik zo’n 93 kilo en met behulp van een diëtiste en een sportclubje viel ik zo’n 12 kilo af binnen 8 weken. Ik voelde me zo gelukkig! Een paar jaar later werd ik weer dikker en dikker en dikker. Inmiddels zou ik in mijn handen klappen van blijdschap wanneer ik 93 kilo zou wegen. Kun je nagaan!

Hoeveel kilo zou je graag willen afvallen? Wat is je streefgewicht? 

Ik zal hier eerlijk en open over zijn (hoef jij niet hoor). Ik woog 6 weken geleden 109 kilo. Daarvoor zelfs 111. Inmiddels weeg ik nu 105,7 kilo. Het begin is gemaakt. Mijn streefgewicht is maximaal 85 kilo. Het liefst zou ik 75 kilo willen wegen voor mijn BMI, maar 85 vind ik al helemaal geweldig omdat ik weet dat 85 kilo een gewicht is wat bij me past. Ik zal nooit slank zijn. Dat hoeft ook helemaal niet. Ik heb altijd een flinke kont en tieten gehad, het zit nou eenmaal in onze familie, dankjewel opa! Zo lang het een beetje in verhouding is kan ik daar prima mee leven.

Dinner @ Rainforest Café in London

Dinner @ Rainforest Café in London

Wat doe je om je doel te bereiken?

Ik ben 6 weken geleden gestart met Janske’s Diet Battle 2.0. Op mijn blog schrijf ik iedere maandag een nieuwe update over hoe het gaat met mijn strijd tegen de kilo’s. Helemaal eerlijk, open en bloot met alle ups en downs. Een extra stok achter de deur en motivatie om door te gaan. Ik ben een maand lang gestopt met mij Cola Light verslaving, ben lid geworden van een sportclub en ben mijn levensstijl aan het aanpassen.

Wat zijn je grootste valkuilen en verslavingen?

Mijn grootste valkuilen zijn mijn Cola Light verslaving, verkeerde keuzes maken, chips, chocolade. Boodschappen doen op een lege maag is bijvoorbeeld een heel erg slecht idee. Buiten de deur moeten eten maakt het ook niet veel makkelijker.

Life is full of happy food

Life is full of happy food

Heb je nog tips voor anderen? 

Denk goed na wat je doel is en waar je het voor wilt doen. Alleen als je het ECHT wilt gaat hetje pas echt lukken. Het gaat niet zomaar, je moet er hard voor werken. Geef niet op. Ook al vliegen de kilo’s er misschien niet direct als een speer vanaf, hou vol! Verdiep je in wat de juiste keuzes zijn zodat je weet wat je eet. Op die manier kun je ook bewuster en beter de juiste keuzes maken. Beweeg. Ga wandelen, fietsen, spelen met je kind(eren). Poets de badkamer, ga strijken. Zorg voor beweging. Wees lief voor jezelf en gun jezelf af en toe iets wat je lekker vindt. Als belangrijkste tip: Wees gezond en honger jezelf niet uit door te weinig of slecht te eten. Je bent mooi zoals je bent en doe het niet voor een ander, alleen voor jezelf.

Vond je mijn Tag ook leuk? Voel je vrij om hem over te nemen. 

Volg hier wekelijks mijn Diet Battle 2.0.

 

Spread the love

You Might Also Like

 • eigenwijsje2014 10 november 2015 at 07:08

  Een super tag! Ik ga hem ook eens invullen, weet alleen nog niet wanneer.. Wellicht in het weekend!
  En ik vind het super dat je zo open bent erover.. Ik zelf durf niet eens meer op de weegschaal dus ik weet mijn gewicht ook niet meer. Ben er bang voor…

  • jansyluvzu 10 november 2015 at 08:08

   Bedankt voor je compliment! Ik ben benieuwd naar je antwoorden. Hopelijk kunnen we elkaar steunen en motiveren. Op deze manier zie je dat je niet de enige bent. Liefs!

 • Nicole Orriëns 10 november 2015 at 10:51

  Ik ben eigenlijk nooit bezig met afvallen. Ik wil wel gewoon op gewicht blijven. Daarom loop ik elke dag hard, maar actief afvallen heb ik eigenlijk nooit gedaan.

  • jansyluvzu 10 november 2015 at 11:10

   Wat lijkt me dat heerlijk om op een gezond gewicht te zitten….fijn dat je niet hoeft af te vallen 🙂 Ik zou dat ook wel willen *hopelijk is het ooit zo ver… ;-)*

 • vlinder87 10 november 2015 at 11:50

  Hoi!
  Ik ben net vandaag een blog begonnen, ook over mijn strijd met de kilo’s. Leuk om jouw blog gevonden te hebben! Ik ga de tag ook invullen en op mijn blog plaatsen!
  Heel veel succes met je battle en ik blijf je volgen 🙂

  • jansyluvzu 10 november 2015 at 11:58

   Oh, wat leuk! Zet hem op hè! Ik ben erg benieuwd naar je antwoorden! Liefs!

   • vlinder87 10 november 2015 at 15:18

    Ik heb het ingevuld en op m’n blog gezet! 🙂 Moet er nog een beetje aan wennen hoor, dus m’n blog is nog helemaal in de opstartfase haha 😉

    • jansyluvzu 10 november 2015 at 17:17

     Ik heb hem gelezen! Goed bezig en veel succes met je strijd ? Let’s do this!

 • Melissa 10 november 2015 at 12:00

  Ik ben net begonnen met bloggen, maar ben ook zeker van plan mijn vooruitgang en tegenslagen te delen via mijn blog.
  Ik vond het dus zeer leuk om deze tag in te vullen. Ik ben dan ook volop bezig met mijn blog vorm te geven.
  Je mag zeker mijn blog gaan lezen, maar weet dat hij nog in opbouw is 🙂
  Ik zal waarschijnlijk dit weekend de tag online zetten.

  • jansyluvzu 10 november 2015 at 17:18

   Wat goed! Heb je een link voor me? Ik ben erg benieuwd!

 • Gea ( 10 november 2015 at 14:44

  Leuk om te lezen, een paar jaar terug ben ik zelf ook 30 kilo afgevallen, mede door anders te gaan eten voor mijn gezondheid! Blijf mee. Liefs Gea , http://www.glamview.nl

  • jansyluvzu 10 november 2015 at 17:11

   Jeetje wat ontzettend knap zeg! Wow!heb je nog tips?

 • irisdonkersloot 11 november 2015 at 10:33

  Ik vind het moeilijk om te lezen dat zoveel mama’s strijden tegen de kilo’s. Probeer het niet als een strijd te zien, want dat is het niet. Het is een resultaat. Het resultaat van een andere lifestyle. Door meer kennis te vergaren verander je vaak al vanzelf in je lifestyle omdat je dan pas echt inziet wat voor troep je in je lijf krijgt. Dus probeer het echt vanuit jezelf te doen, niet omdat het MOET van jezelf, maar omdat je het WIL. En kennis helpt je echt bij het willen! Zet ‘m op!

  • jansyluvzu 11 november 2015 at 11:44

   Dat klopt wel alleen na 20 jaar vechten voelt het wel als een strijd helaas ?

 • Hanna 11 november 2015 at 14:50

  Goed dat je al zo’n stap hebt gemaakt! En het is helemaal waar, pas als je er echt voor gaat wil het lukken, dat heb ik ook gemerkt!

  • jansyluvzu 11 november 2015 at 15:08

   Bedankt voor je com;pliment, heb je nog tips?

 • indiequeen84 11 november 2015 at 20:22

  Super goed bezig! Ik wil er ook altijd wat kilotjes afhebben en ik weet heel goed wat ik moet doen, maar mezelf er aan houden? Ho maar. Daarom ben ik nu vrij rigoreus sinds een week of 2: ik neem geen geld meer mee naar mijn werk. Mijn zwakke moment is namelijk altijd de AH to Go vlak voordat ik in mijn trein spring na een lange dag werken. Dus ik dacht: als ik geen geld heb, kan ik ook niets kopen. 😉

  • jansyluvzu 11 november 2015 at 20:30

   heel slim, want zo simpel kan het zijn inderdaad! En heeeeel verleidelijk die winkeltjes op het station 😉 Succes! xxx

 • Gezonde Maat 12 november 2015 at 14:02

  Wat leuk! Ik ga de vragen z.s.m. beantwoorden.

  Groetjes,
  Sandra

 • Het Grote Tag overzicht; vragenlijstjes die je op je blog vrij kan overnemen - Bloggerslijst 5 november 2016 at 21:14

  […] De afval tag – Janske […]