About Me Diet Battle Mommy Stuff My Adventures Personal Uncategorized

Janske’s Diet Battle 2.0 – Week 6 – All You Can Eat vs. Naar een sportclub!

9 november 2015

Het was weer een week vol met flinke uitdagingen, met een avondje naar een “All You Can Eat” restaurant, een babyshower met lekkers in overvloed en een rijstbuffet van de afhaalchinees. Maar mijn week bestond niet alleen maar uit moeilijke uitdagingen, ik ben ook weer een nieuwe uitdaging met mijzelf aangegaan. Lees snel verder als je wilt weten wat precies!

All You Can Eat Temptation

All You Can Eat Temptation

Altijd weer die verleidingen

Deze week werd het me niet heel erg makkelijk gemaakt. Zo ging ik samen met Lola en Marco en vrienden naar een ‘All You Can Eat’ restaurant met de lekkerste Sushi, wok, soesjes, chocoladefontein, ijs, pizza, friet en ga zo nog maar even door. Uiteindelijk sloeg ik een aantal rondes over, mede omdat ik met Lola bezig was (een handig excuus) maar ook omdat ik geen zes keer wilde opscheppen. Ook al was de verleiding zo ontzettend groot! Man o man wat zag dat eten er allemaal even lekker uit! Uiteindelijk at ik een bordje met een kleine portie gewokte groentes met kip en biefstukreepjes in oestersaus en tien sliertjes bami (welke ik aan Lola gaf). Daarna een stuk kangeroesteak met bbq saus, spinazie met kaas en gebakken champignons en als toetje een mini stukje spekkoek, een stukje citroen cheesecake en een stukje aardbeiencheesecake. Mijn toetjes deelde ik met Lola, die me daar maar al te graag bij wilde helpen. Samen smikkelden we er van, hmmmm! Het liefst schepte ik nog drie keer op en nam ik een crème brûlée, 5 soorten ijs met slagroom en discodip en een stapel poffertjes.  Uiteindelijk heb ik er alleen maar (al watertandend) naar gekeken, om vervolgens zo snel mogelijk door te lopen voordat ik me zou bedenken. Ik was best trots op mijzelf dat ik ondanks al het super lekkere overvloed aan eten toch (bijna) alleen maar de juiste keuzes heb gemaakt en mijzelf niet helemaal klem at zoals de vorige keer in een soortgelijk restaurant.

Babyshower Maddness

Babyshower Maddness

De dag daarna had ik een hele gezellige babyshower van een hoogzwanger vriendinnetje. Natuurlijk waren er alleen maar overheerlijke hapjes, blauwe kwarktaart, soesjes, bonbons, muffins, en wraps. Met een bescheiden score van een klein stukje kwarktaart, één soesje, één bonbon en twee wrapjes heb ik me toch behoorlijk ingehouden maar ook genoten van al het lekkers! Want om nou de hele middag op wortels te gaan zitten knauwen (die stonden er ook) vond ik ook niet zo gezellig.

Chinees, nomnom

Chinees, nomnom

Op zondag aten we Chinees bij mijn zusje. Dat ging wel goed, ik al vooral veel groentes en kip en zo min mogelijk (saté) sausjes. Het smaakte wel echt naar meer! Gelukkig mocht ik na mijn eerste portie nichtje Juno de fles geven, dus had ik meteen de perfecte afleiding om verder niets meer te eten. Samen met mijn lief deelde ik (hoe romantisch) een Cornetto ijsje.

zondagse lunch

zondagse lunch

Lid van een sportclubje

Een paar weken geleden sprak één van de moeders van Lola’s ‘klasgenootjes’ me aan met de vraag of ik aan sport deed. Ik dacht meteen dat ze mijn blog had gelezen over mijn Diet Battle, haha. We raakten er over aan de praat en ze vertelde me dat ze op een soort Zumba clubje zat waar ze nog wel extra mensen konden gebruiken. Ik kon een keer vrijblijvend komen kijken. Nu wist ik niet meteen of dit echt iets voor me zou zijn, maar een keer komen kijken kan geen kwaad, toch? Dus ging ik afgelopen dinsdag richting de sporthal om een kijkje te nemen. Ik mocht meteen meedoen als ik wilde. Ok, prima! Helaas had ik mijn spijkerbroek aan en iets te loszittende voedings-bh. Dat was niet zo heel erg slim, maar ik heb mijn best gedaan om zoveel mogelijk mee te springen en dansen met de rest van de groep. De groep bestond uit alleen maar vrouwen en een jonger koppeltje. Een leuke mix van allemaal ‘normale’ mensen zoals jij en ik. Heerlijk vond ik het om te zien dat lang niet iedereen er super sportief en strak uitzag. Ook lang niet iedereen maakte perfecte bewegingen of ging precies gelijk met de instructrice. Ik voelde me meteen thuis in de clubje. Ondanks dat mijn moves verre van klopten en ik regelmatig in tegengestelde richting in stond te stuntelen heb ik flink gezweet en besloot ik om mijzelf te introduceren als nieuwste ‘member of the club’. Vanaf nu ga ik iedere dinsdagavond naar mijn ‘Dans Fit’ clubje. Sporten – Check! Daarnaast wil ik ook minimaal één keer per week op de crosstrainer klimmen om minimaal één Pretty Little Liars aflevering al ‘crosstrainend” te bekijken. Op die manier hou ik het ook makkelijk 40 minuten vol.

Op de crosstrainer PLL kijken

Op de crosstrainer PLL kijken

Resultaten voor deze week:

Startgewicht: 109 kg 

Gewicht : 105,7 kg

Resultaat:  3,3 kg

Gevoel: 

Ik voel me goed door de nieuwe (sport gerelateerde) ontwikkelingen. Nu heb ik houvast en MOET ik sporten. Ik kan tenslotte mijn clubje niet teleurstellen en dat geeft veel motivatie om ook echt te gaan sporten. Daarnaast ben ik ook weer thuis gaan sporten en dat voelt goed. Helaas gaat het afvallen niet heel erg hard en merk ik dat ik wat minder koolhydraten moet gaan eten. Dat is weer een mooi ding om aan te gaan werken. Ook vind ik dat ik weer te veel Cola Light drink (Oops!), ik drink wel bewuster, maar nog steeds meer dan ik zou willen. Foei! Ik ben benieuwd naar volgende week. Let’s do this!

Ben je ook bezig met je eigen strijd tegen de kilo’s? Sport je ook bij een club? Wat voor sport? 

Volg ook mijn “Battle” tegen de kilo’s! Ga je zelf ook mee de strijd aan?! Let’s do this!

Spread the love

You Might Also Like

 • Bregje 9 november 2015 at 08:29

  Goed bezig! Wat fijn dat je meteen een goed gevoel had bij je sportclubje, hetzelfde heb ik bij mn donderdagse pilates, ik voel me schuldig naar de groep als ik niet ga hahaha!

  • jansyluvzu 9 november 2015 at 08:35

   Dat werkt wel goed als motivatie ?

 • Karin 9 november 2015 at 08:38

  Wat goed dat je lid geworden bent! Samen sporten is altijd gezelliger en werkt erg motiverend ? Heel veel succes!

  • jansyluvzu 9 november 2015 at 08:41

   Inderdaad! Daar weet jij alles van ? dankjewel ?

 • eigenwijsje2014 9 november 2015 at 08:48

  Ik sport niet bij een club en ga dat denk ik ook niet doen. Puur omdat ik mezelf ken en weet dat ik enthousiast begin en dan op een gegeven moment wordt dat minder en betaal ik een jaar abonnement terwijl ik niet ga… Als stok achter de deur werkt het dus helaas niet bij mij 😛

  Vind overigens dat je goed bezig bent!
  Ik was afgelopen weekend bij Lundi en heb wel veel gegeven, alleen dan niet echt toetjes maar vooral lamskotelet en dergelijke 😛

  • jansyluvzu 9 november 2015 at 09:16

   Daar was ik dus vrijdag. ..het was zoooooo lekker! Ik betaal naar per 3 maanden en het is erg goedkoop omdat het bij Lola’s kinderdagverblijf zit aangesloten in hetzelfde spilcentrum, anders zou ik er ook twee keer over nadenken voordat ik lid zou worden.

 • Melissa 9 november 2015 at 10:29

  Ik heb me ook al meerdere keren ingeschreven voor sportclubjes en verschillende abonnementen genomen bij fitness. Ik hou het nooit vol. Ik ben iemand die sowieso liever alleen sport zodat ik alles op mijn eigen tempo en ritme kan doen. Verder vind ik het ook enorm irritant als er zo van die veel te magere meisje staan te lopen op de loopband en er na een half uurtje nog prachtig uitzien en makkelijk nog een half uurtje door kunnen gaan. En dat terwijl ik na 5 min nat in het zweet sta te gaan… Ik moet wel toegeven dat ik thuis niet zo veel sport als ik zou willen.

  • jansyluvzu 9 november 2015 at 10:34

   Ik begrijp je punt en ben daar ook totaal niet van. ..dan zie je er juist tegenop om te gaan. ..in dit clubje zag niemand er perfect dun uit ofzo. .gewoon normalen vrouwen. .en echt niet iedereen ging netjes in de maat…daardoor voelde ik mij hier wel thuis…hihi

 • Kimberly 9 november 2015 at 19:29

  Ik verheug me elke week weer op je update en vind het zo ontzettend knap dat je naar zes weken nog steeds er vol voor gaat!
  Fijn ook, dat zumba je bevalt, ik heb het nooit uitgeprobeerd. Wanneer ik weer terug ben uit Berlijn (zaterdag al..) ga ik ook weer sporten en meer op mijn voeding letten 🙂

  Maar, iets heel anders!
  Ik heb jou voor de Liebster Award opgegeven!
  Zo krijg je hopelijk nog meer volgers 🙂
  Kijk op: https://mydearestmadness.wordpress.com/2015/11/09/liebster-award/
  voor alle informatie 🙂
  Liefs Kimberly.

  • jansyluvzu 9 november 2015 at 19:38

   wat lief dat je me zo overspoeld met complimentjes! Dankjewel! 🙂 En een nominatie…wat een eer…ik ga meteen kijken! xxx