About Me Mommy Stuff Personal Tag Uncategorized

The Weekend Tag

7 november 2015

Op de blog van Nicky vond ik ‘The Weekend Tag’. Tegenwoordig zien mijn weekenden er totaal anders uit dan voordat ik mama werd, maar nog steeds kan ik niet wachten tot het weer “weekend” is! Ik vulde deze Tag in met daarin allerlei vragen over het weekend. Lees je mee?

1. Heb jij op zaterdag en zondag weekend, of heb je op andere dagen vrij?

Ik werk alleen op maandag, dinsdag en donderdag van 9 tot 18 uur. Totaal zo’n 27 uur per week. Tenminste, voor een werkgever dan. De overige uren in de week”werk” ik thuis voor mijn gezin. Ik zorg (alleen) voor Lola op woensdag en vrijdag en doe het huishouden, boodschappen, koken etc. Samen is dat toch minimaal wel minimaal 40 uur per week. Ik ben blij wanneer het donderdagavond 18:00 uur is. Dan begint mijn “weekend” officieel, al voelt mijn weekend nooit meer zoals voorheen.
Hoera weekend!

Hoera weekend!

2. Hoe laat sta je op in het weekend?

Ik hoop altijd te kunnen uitslapen in het weekend. Nou mag ik echt niet klagen met ons kind, ze wordt meestal pas rond half 8/8 uur wakker en als we geluk hebben soms zelfs pas om 9 uur. Vriendlief haalt haar dan meestal uit bed zodat ik nog even kan blijven liggen. Dat vind ik zo heerlijk! Meestal kan ik niet meer slapen omdat ik die twee al plezier heb horen maken. Dan wil ik niets missen, al val ik soms ook echt weer in slaap.

3. Hoe ontbijt je in het weekend?

Ik ontbijt meestal wat later of maak meteen een lekkere brunch voor ons drietjes. Ik bak graag een eitje met spek of champignons, uien, tomaatjes de hele mikmak. Hmmm! Of een warme tosti met ham en kaas. Nomnom! Vriendlief zegt wel eens tegen me dat hij graag vroeg opstaat met Lola omdat hij dan weet dat ik een heerlijke brunch maak. Vaak pers ik er ook nog verse sinaasappels bij voor de nodige vitamientjes. We komen dus niets te kort in het weekend!

lekker sapje drinken

lekker sapje drinken

4. Hoe ziet jouw weekend er meestal uit?

Tegenwoordig gaan we vaak in het weekend een uitstapje maken, de ene keer gaan we gewoon een stuk wandelen en de andere keer spreken we bijvoorbeeld met vrienden of familie af. Soms doen we iedere dag iets. Het valt me op dat ondanks dat mijn leven als mama nu veel hectischer en drukker is, ik toch veel meer dingen doe dan voorheen. Ik kan er ook ontzettend van genieten.

5. Wat doe je het liefst in het weekend?

Leuke uitstapjes met mijn gezin, vrienden en familie. En dan op zondagavond samen met mijn lief op de bank liggen en Penoza kijken. En als afsluiter de afgelopen week door nemen met alle leuke dingen die we gedaan hebben. Wat hebben we het toch goed!

6. Wanneer plan jij je activiteiten voor het weekend?

Soms al weken van te voren en soms last minute dat scheelt echt per weekend. Ik ben vaak wel in voor een spontane actie, maar soms heb ik daar helemaal geen zin in.

Samen naar de kinderboerderij

Samen naar de kinderboerderij

7. Ben je ook bezig met je studie of werk in het weekend?

Omdat ik de coördinator ben van ons secretariaat en het kassateam (ik werk bij concertzaal de Effenaar) moet ik altijd stand-by staan voor vragen of problemen. Dit betekend dat ik op allerlei momenten bereikbaar moet zijn, dus ook ’s nachts. Gelukkig heb ik super fijne collega’s die mijn hulp niet zo vaak nodig hebben, dus hoef ik bijna nooit iets voor mijn werk te doen in het weekend. Dat is wel erg fijn.

8. Hoe laat ga je naar bed in het weekend?

Te laat. Ik probeer altijd rond 23 uur naar bed te gaan, maar zeker in het weekenk lukt mij dit bijna nooit helaas.

Dit waren mijn antwoorden. Wil je hem overnemen? Ik ben benieuwd naar jouw antwoorden over het weekend!

Heb jij nog plannen dit weekend?

Lees hier mijn andere Tags!

Spread the love

You Might Also Like

 • Bregje
  Twitter:
  7 november 2015 at 07:45

  Wat een leuke tag, ik ga hem overnemen!
  Lekker, een driedaags weekend, ik heb het ook en wil t niet meer missen hoor 😉
  As we speak wordt er beneden gefeest, erwijl ik nog effe lekker mag blijven liggen! ?

  • jansyluvzu
   Twitter:
   7 november 2015 at 08:18

   Heerlijk hè! Hier liggen we allemaal nog in bed. ..al zijn we wel wakker

 • hetlevenvanalledag 7 november 2015 at 09:33

  Leuk lijstje. Mag ik hem in invullen op mijn blog?

  • jansyluvzu
   Twitter:
   7 november 2015 at 09:39

   Tuurlijk! Ik ben benieuwd naar je antwoorden ?

   • hetlevenvanalledag 7 november 2015 at 12:35

    Hij staat online! super leuk om te doen!

 • Weekend Tag 7 november 2015 at 13:02

  […] de blog vanJansyluvzukwam ik deze leuke weekend tag tegen. Ik besloot hem ook in te […]

 • Nicky 7 november 2015 at 18:08

  Wat leuk dat je de TAG hebt overgenomen 🙂 Leuk om te zien dat bij iedereen het weekend er heel anders uit ziet!

  • jansyluvzu
   Twitter:
   7 november 2015 at 18:12

   Ja hè!ik vond hem zo leuk!inmiddels is hij ook alweer van mijn overgenomen ?