About Me Beauty makeover mama challenge Mommy Stuff My Adventures Personal Uncategorized

Janske’s Diet Battle 2.0 – Week 5 – Taartjes eten en weer op de crosstrainer

2 november 2015

Inmiddels ben ik alweer ruim een maand bezig met mijn ‘Diet Battle 2.0’. Een maand waarin ik 31 dagen zonder Cola Light kon, gezonder ging eten en minder slechte voeding at. Een maand met ups en downs, maar de eerste kilo’s zijn er nog steeds af. Maar hoe gaat het verder?

Overal taartjes!

Ik merk dat ik soms weer in mijn oude gewoontes terugval en op mijn zwakke momenten een soort van “vergeet” dat ik aan het ‘lijnen’ ben. Zo stom vind ik dat! Zo ook deze week. Afgelopen zaterdag gingen we op bezoek bij verschillende familieleden op één dag. Op beide adressen kregen we taart aangeboden en ik heb maar één keer een stuk taart afgewezen. Met als eindscore toch nog steeds 2 stukken taart. Oops! Beetje jammer en ontzettend onnodig. En die mini Magnum als toetje daarbij was natuurlijk helemaal funest! Fail, fail fail!

taartjes

taartjes

Wat wel weer goed is gegaan is dat ik eindelijk gesport heb. Gisterochtend klom ik op mijn crosstrainer waar ik 44 minuten op stond terwijl ik een aflevering van Pretty Little Liars keek. Ik vond het heerlijk en het kostte me geen enkele moeite om aan een stuk door te blijven bewegen. Nou ga ik echt niet als Speedy Gonzales op dat ding te keer, maar ik stop niet tussendoor. Dat scheelt toch weer 362 caloriën deze week. Het motiveerde me wel echt om het weer op te pakken en vaker te gaan doen.

op de crosstrainer

op de crosstrainer

De moeder van een van Lola’s ‘klasgenootjes’ vertelde me dat ze iedere dinsdag naar Zumba gaat en vroeg of ik ook mee wilde sporten. Morgenavond ga ik bij haar Zumbales kijken of ik het wat vind. Ik ben benieuwd! Eens kijken of dat misschien iets voor me is. Wie weet. Misschien word het nog wel wat met mij,hihi. Dan heb ik in ieder geval iedere week een lekker sportief uurtje.

Resultaten voor deze week:

Startgewicht: 109 kg 

Gewicht : 105,9 kg

Resultaat:  3,1 kg

Gevoel: 

Mwahhhh,dat zegt mijn gevoel. Ik heb te veel gezondigd. Dat is zonde, want als ik dat niet had gedaan was ik vast en zeker al wat meer kilo’s kwijt. Ik weet dat ik niet alleen daar naar moet kijken, maar dat is voor mij wel een hele grote motivatie om door te gaan. Ik ben weer begonnen met sporten en dat vind ik super fijn. Op naar een nieuwe week met nog meer sporten en minder taartjes eten!

wortelstamp met worst

wortelstamp met worst

Ben jij ook bezig met je eigen strijd tegen de kilo’s? Hoe ging voor jou deze week? 

Volg ook mijn “Battle” tegen de kilo’s! Ga je zelf ook mee de strijd aan?! Let’s do this!

Spread the love

You Might Also Like

 • mariska 4 november 2015 at 13:36

  Hey Janske,

  Blijft lastig he!!! Maar you can do this!!
  Heb je de app fatsecret al? Echt ideaal. Kan je al je calorieën op bijhouden (ook wat je er af sport).

  Zet hem op deze week he!

  • jansyluvzu 4 november 2015 at 14:24

   dankjewel voor de tip…ik heb weleens een App gebruikt voor calorien etc, maar daar werd ik iets te obsessief in 😉 ik hou nu mijn gewcht en cm’s bij.

   • mariska 4 november 2015 at 14:32

    hahaha herkenbaar hoor. Ik kon geen mandarijntje meer eten of het moest in de app 😉
    Maar voor sommige dagen is het wel handig!

    • jansyluvzu 4 november 2015 at 15:00

     Precies…hahaha…dat vooral 😉

 • Roxanne 3 januari 2016 at 23:03

  Oh Zumba! Dat heeft mij toendertijd ook geholpen wat af te vallen. Momenteel heb ik geen tijd en financiën om naar Zumba te gaan. Eerder deed ik Zumba op de Wii, ik denk dat ik dat maar weer eens moet gaan oppakken

  • Janske 3 januari 2016 at 23:13

   Goed idee! Ik kan het super voordelig doen via het spilcentrum van het kinderdagverblijf van mijn dochtertje..dat scheelt enorm!