About Me I Love My Adventures Personal Uncategorized

Halloween vieren in Amerika

29 oktober 2015
met vriendinnetje Lianne

met vriendinnetje Lianne

Zaterdag is het Halloween, de “spannendste” dag van het jaar. Een feest wat in Nederland helaas niet zo uitgebreid wordt gevierd. In Amerika daarentegen staat de hele maand oktober in het teken van Halloween. In 2007 woonde ik 7 maanden in Amerika en heb ik meerdere malen Halloween kunnen vieren. Wat een ontzettend tof feest!

Voor mijn opleiding toerisme liep ik in de zomer van 2007 stage in Myrtle Beach in South Carolina. Een zomer lang werkte ik als ‘Activity Specialist’ in een Sheraton Resort. Ik gaf wateraerobics aan de oudjes, liep heuse powerwalks met gasten, organiseerde bingo’s en maakte lipgloss en honderden tie-dye T-shirts. Het was één van de mooiste zomers van mijn leven.

De hele maand Halloween

Op het eind van mijn stage was het Halloween maand. Vlakbij onze appartementen was er een mega grote Halloween popupstore geopend in de hele maand oktober. Het was een mega grote winkel waar je echt ALLES kon kopen wat te maken had met Halloween. Alle soorten en maten kostuums, van sexy brandweervrouw (tot maat XXL) tot Zombies outfits. Ik kocht er bijna een Tinkebell pakje met van die mooie vleugels, maar ik vond het net “iets” te sexy (mega ordinair, zeg maar). In Amerika doen ze daar totaal niet moeilijk over en loop je met maatje 54 gewoon in een string over straat, maar ik had liever iets meer centimeters aan stof om mijn lijf. Ook alle decoratie zoals doodskisten, nepbloed en allerlei andere extreme Halloween gadgets waren er in overvloed. Ik keek er mijn ogen uit! Ook de Walmart (mega supermarkt waar alle Amerikanen de dagelijkse boodschappen doen) verkochten mega veel ’trick or treat’ snoep in van die mega verpakkingen. Als in 5 kilo snoepzakken!

Samen met alle andere stagiaires, die uit de hele wereld kwamen (USA, Thailand, Zuid Korea, Jamaica, Nederland etc.) gingen we een avond Halloween vieren. Iedereen kwam verkleed en het was net carnaval! Ik vond het super gezellig!

Willy Wonka

Op 31 oktober was inmiddels mijn vriend ook in de States (na 6 maanden van elkaar vandaan geweest te zijn) en vierden we Halloween samen met een oude vakantie vriendin van hem en haar man in Charlotte, North Carolina. We waren een maand op rondreis en dit was een toffe manier om hen te ontmoeten en nogmaals Halloween te kunnen vieren in Amerika.

In principe lijkt het veel op carnaval zoals we het hier in Nederland kennen. Het grote verschil met Halloween en Carnaval vond ik dat (in Amerika tenminste) iedereen echt een “compleet” costuum draagt. Mensen liepen bijvoorbeeld verkleed als Willy Wonka of als American Footballer, tot in de kleinste details verkleed. Tijdens carnaval heeft niet iedereen zich altijd zo perfect verkleed.

Vroeger vierde ik altijd standaard 5 dagen carnaval. Maar de laatste 5 jaar ofzo nooit meer. Alleen dit jaar ben ik even naar een optocht gaan kijken speciaal voor Lola. Stiekem vind ikhet best wel jammer dat in Nederland Halloween niet groots gevierd wordt, ik hou namelijk wel van een (verkleed-) feestje!

Ga jij dit jaar iets doen met Halloween of heb je het wel eens gedaan? 

 

Spread the love

You Might Also Like

 • eigenwijsje2014 29 oktober 2015 at 09:30

  Ik heb Halloween gevierd op Aruba! Maar zou het hier niet zo snel vieren denk ik.. Is toch meer Amerikaans 🙂 Ik doe overigens al aan Carnaval, vind ik al genoeg 😛

  • jansyluvzu 29 oktober 2015 at 09:36

   Op Aruba vieren ze het denk ik ook op en top Amerikaans, toch? Wat vond je er van?

   • eigenwijsje2014 29 oktober 2015 at 10:06

    Ja klopt, ja t was naar mijn idee gewoon carnaval haha… 😛 Al werd er minder gezopen 😉

    • jansyluvzu 29 oktober 2015 at 10:10

     Minder? hihi…die Amerikanen zijn wel echt de beste wasted comazuipers 😉 My God wat heb ik daar mensen van de kaart gezien 😉 gelukkig was ik er niet één van 🙂 hihi

     • eigenwijsje2014 29 oktober 2015 at 10:32

      Oh nou waar ik was daar waren geen Amerikanen 😉 Was op een Arubaans Halloween feest..

     • jansyluvzu 29 oktober 2015 at 10:44

      Dat zal het geweest zijn 😉 beter 🙂