Baby Adventures Mommy Stuff Personal Uncategorized

Mijlpaal momentje: Kletskousje verbaast me iedere dag weer!

27 oktober 2015

Mijn meisje is een kletskous. Al sinds haar eerste geluidjes brabbelt ze er flink op los. Heerlijk vind ik dat. Vooral als ze lekker zelf zit te spelen en daarbij hele verhalen verteld. In de afgelopen weken komen er bijna dagelijks nieuwe woordjes voorbij, maar gisteren zat ik met open mond naar haar te luisteren.

Het begint al in de ochtend. Mevrouwtje wordt wakker met vaak een korte huil van 2 seconden om vervolgens vrolijk te gaan kletsen tegen meneer Konijn. Wat ze allemaal verteld dat mag Joost weten…over wat ze die nacht gedroomd heeft of dat ze klaar is voor een nieuwe dag. Na een tijdje hoor je “papaaa” of “mamaaaa”…of soms zelf een “Bumbaloooo”. Haha, dat is zo schattig!

gekke meid

gekke meid

“Mama eten”

De laatste paar dagen komen er iedere dag weer nieuwe woorden uit haar mond. Wanneer ik samen met haar een woordenboekje lees kan ze alle dingen juist aanwijzen en zegt ze zelf ook al veel woordjes goed zoals hondje, eendje, vis, fietsje, bootje, bal en muis. Zo knap!

Gisteravond wist ze me weer te verbazen. Tijdens het eten kwamen zomaar ineens de woorden (ja, het waren er twee!!!) “Mama eten” uit haar mond! Vriendlief en ik keken elkaar vol verbazing aan. Waren dat gewoon twee woorden achter elkaar!!?? En floep daar kwamen de volgende twee woorden uit haar mondje “Papa eten”. Vriendlief en ik waren zo trots als een pauw en gaven haar een groot applaus.

Daarna maakte ik snel dit filmpje om het vast te leggen:

Ik ben zo ontzettend trots dat ze dit nu al kan met haar 17 maanden! Ik word zo vrolijk van al haar vrolijke geklets. Het is echt zo leuk!

Was je ook zo trots op je kind(eren) toen ze voor het de eerste keer meerdere woordjes achter elkaar vertelden? 

Spread the love

You Might Also Like

 • Nicole Orriëns 27 oktober 2015 at 11:40

  Ja absoluut! Van alles wat ze uitbrachten raakte ik in opperste verrukking!

  • jansyluvzu 27 oktober 2015 at 11:48

   haha…zo gezellig ook 🙂

 • CrazyGreatLife 31 oktober 2015 at 20:01

  Wat goed Lola!!

  • jansyluvzu 31 oktober 2015 at 20:06

   Goed he! 🙂