About Me Baby Adventures Mommy Stuff My Adventures Uncategorized

Herfst: Laarsjes aan en eikeltjes zoeken

25 oktober 2015

Het is herfst, de zomer is weer voorbij. Je houdt er van of je vindt het helemaal niets. Ik baal altijd wanneer de zomer officieel weer (veel te snel) voorbij is gevolgen. De blaadjes aan de bomen verkleuren snel en voor je het weet liggen ze allemaal op de grond. Maar het moment wanneer de bomen er uit zien als een Van Gogh schilderij dan is de natuur op zijn allermooist.

papa, waar blijf je nou?

papa, waar blijf je nou?

Lola’s eerste echte boswandeling

Gisteren kwamen Lola’s laarsjes uit de kast en gingen we er op uit voor haar eerste echte boswandeling. Als in; Lola loopt zelfstandig mee. Natuurlijk gaan we regelmatig een stuk wandelen en heeft ze alle seizoenen al voorbij zien komen. Sinds begin september loopt mevrouwtje los en daarom was het voor haar een groot avontuur om voor de eerste keer ‘zelf’ mee te gaan wandelen in het bos.

Na een klein stukje rijden gingen we wandelen om de plas bij Aqua Best (Eindhoven). Zodra we Lola op de grond gezet hadden keek ze met grote ogen naar alle blaadjes op de grond. “Waauuwww”, zei ze. Ze keek rond, hoorde eendjes kwaken en maakte meteen het geluid van een monster “wrrrraaaarrrrrrr”. Dit doet ze bij alle dieren als ze die ziet. Zo grappig.

Kijk, daar wonen de kaboutertjes!

Samen wandelden we lekker tussen de mooie bomen en vele soorten paddenstoelen. “Kijk Lola, een paddenstoel. Daar wonen de kaboutertjes”. Dat vindt ze wel heel bijzonder en interessant! Heerlijk lopen we op Lola’s tempo naast het water. Er komen 4 eenden en 3 zwanen bij ons kijken en Lola zwaait naar ze. Lief. Samen met papa maken we een leuke selfie met de mooie blaadjes op de achtergrond. Een echte herfst selfie! Lola kijkt lekker serieus op de foto, haha.

Lola’s favoriete plantje

Mama wil graag iets leuks knutselen met eikeltjes (diy volgt binnenkort), dus raapt ze een hele berg eikeltjes. Ondertussen loopt Lola rond, op zoek naar mooie plantjes en papa fotograffeert allerlei mooie paddestoelen. Samen lijken we wel zo’n IVN clubje. Wat een gezelligheid. Het is heerlijk weer en we vermaken ons prima. Lola roept papa en mama, want ze heeft een mooie plant gevonden. Ze staat bij een uitgedroogde plant met allemaal grappige prikkelballetjes er aan. “wauw Lola, wat mooi!”. Trots laat ze het plantje zien terwijl papa een foto maakt. Gekke meid.

Na de wandeling is het tijd voor een boterham en daarna vlug naar bedje toe. Daar ligt mevrouwtje nog een half uur na te kletsen tegen meneer konijn over de eikeltjes en de eendjes.

Wat een heerlijke herfstwandeling. De blaadjes aan de bomen zijn nu echt op zijn mooist. Mocht je nog geen boswandeling gedaan hebben, wacht niet te lang, want voor je het weet liggen al die mooie blaadjes op de grond.

Ben je ook al lekker de bossen in geweest tijdens de herfst? 

 

 

Spread the love

You Might Also Like

 • eigenwijsje2014 25 oktober 2015 at 20:54

  Ja en ik wil weer!!!

  • jansyluvzu 25 oktober 2015 at 20:56

   Hihi heerlijk hè

 • Ilse van Kreanimo 21 september 2016 at 08:55

  Héérlijk hè terugkijken.
  Herfst vind ik het fijnste seizoen om naar het bos te trekken!

  • Janske 21 september 2016 at 13:09

   Inderdaad ???