Mommy Stuff My Adventures Uncategorized

Snelpiesen op een open plee tijdens de DDW

24 oktober 2015

Ik droom regelmatig dat ik ontzettend nodig moet plassen maar dat alle toiletten open zijn. Dus dat iedereen mee kan kijken. Meestal komt dit omdat ik gewoon echt heel nodig naar de wc moet, maar er niet wakker van word. Best irritant.En nee, ik plas niet in bed hoor. Gisteren leek het even alsof ik weer zo’n droom had, maar dan terwijl ik wakker was. Lees snel waarom. 

Dutch Design Week

Deze hele week staat Eindhoven in het teken van Dutch Design. Het is namelijk de Dutch Design Week. Hardstikke leuk natuurlijk en omdat ik op mijn werk meehelp bij de kaartverkoop voor de DDW kreeg ik een crew bandje zodat ik ook zelf een kijkje kon gaan nemen.

Afgelopen zaterdag hadden we al een stukje van de DDW meegepikt op Strijp S, waar ook de Vershal het Veem ging proefdraaien. Toen was er nog niet zo veel te beleven dus besloot ik gistermiddag om er nogmaals opnieuw een kijkje te gaan nemen samen met Lola.

Dit keer was het ontzettend druk. Overal waren hippe mensen die inspiratie kwamen opsnuiven van allerlei getalenteerde Nederlandse Designers. We brachten opnieuw een bezoekje bij de Vershal, waar het ditmaal tien keer zo druk was dan tijdens de eerste dag. Een goed teken, en het was wederom weer erg gezellig! Ook bezochten we een aantal exposities van de Dutch Design Week. Eerlijk gezegd deed het mij allemaal vrij weinig en vond ik het vooral leuk om Lola bijzondere lampjes of figuren te laten zien. Maar echt warm of koud werd ik er niet van. Wel moest ik op een gegeven moment toch wel nodig naar het toilet, dus ging ik op zoek naar een invalidentoilet.

Een ander (erg tof) toilet.

Een ander (trouwens erg tof) toilet

Alleen naar de wc

Op dat moment was die natuurlijk nergens te bekennen en kon ik alleen de normale toiletten vinden. En daar stond ik dan. Lola in de buggy gesnoerd, voor een gang met aan beide kanten een rij van toilethokjes waar never nooit een buggy met kind in ging passen. Nu kon ik natuurlijk Lola buiten mijn toilet laten wachten. Maar ik weet uit recente ervaring dat ze dat (op zijn zachtst gezegd) niet tof vindt en dan haar (huil) alarm zonder twijfel op standje 200 af laat gaan, he, Nicole..hihi.

Ik kon natuurlijk ook mevrouwtje uit haar buggy halen (samen met mijn tas) om haar mee in het hokje te laten komen. Om haar daarna vervolgens er weer terug in de buggy te hijsen. Thuis staat namelijk ook altijd de deur wagenwijd open en komt ze altijd even kijken waar mama is. Dat leek me allemaal te omslachtig, dus wat deed ik…. Ik parkeerde mevrouwtje in haar buggy voor mijn deur en liet deze open staan zodat ze me kon zien en ging als een malle snelpiesen. Ondertussen hoopte ik heel hard dat er niemand binnen zou kijken…..en dat was gelukkig niet het geval.

Natuurlijk had ik het achterste hokje gekozen zodat ik de minste kans op pottenkijkers zou hebben, maar toch was het even spannend.

Tot zo ver mijn meest spectaculaire belevenis tijdens de Dutch Design Week.

Heb jij wel eens op een gekke plek geplast met de deur open? En heb jij thuis ook altijd standaard visite op de wc?

Spread the love

You Might Also Like

 • zomersproetje84 24 oktober 2015 at 08:11

  Op zo’n moment zit je ook niet prettig, kan ik me goed indenken. Maar ja iets anders (in je broek) plassen is nog minder prettig dus tja weinig keus. Hier thuis heb ik laatst zelfs geplast met moppie op schoot. Ze wilde de hele ochtend al opgetild worden dus… En laatst hadden ze bij de Mac waar we waren geen verschoningsmogelijkheid op de dames/heren toilet alleen op het invalidentoilet. Wij moesten allebei ook. Dus eerst de een plassen terwijl ander op plank erboven Eline verschoonde en toen de ander zodat Eline rond kon lopen. Ook niet echt ideaal ?. Zo’n wc als op de foto wil ik ook wel trouwens haha.

  • jansyluvzu 24 oktober 2015 at 08:33

   Leuk is die hè. ..Deze plee staat bij restaurant “bij de Neut” in Westerhoven…die wc’s zijn zoooo gaaf!

 • eigenwijsje2014 24 oktober 2015 at 09:18

  Ja ik weet alles van dat alarm! Haha..
  Maar vond het vooral zielig voor haar. En dan knuffel ik graag hoor 😉

  • jansyluvzu 24 oktober 2015 at 09:19

   Dat vond ik heeeeel erg fijn! En die vrouw die voor mij ging die was zooooooo langzaam. ..aarrgghhhg