Soms heb je van die recepten die iedereen lekker vindt en welke je om de zoveel tijd eens maakt om een feestje op tafel te zetten. Deze spinazietaart is zo’n heerlijk recept. Eentje die je geproeft móet hebben!
Mijn vriend kreeg in 2005 dit recept van goede vriendin Renée en maakte het sinds het begin van onze relatie (februari 2005) een aantal keer voor mij. Telkens weer is het genieten van iedere hap. Ik kreeg laatst het verzoek of ik dit recept met jullie wilde delen, dus bij deze!
Dit recept is voor 3 á 4 personen (3 goede eters)
Wat heb je nodig?
- een springvorm van 20 cm doorsnede
- 450 gram gesneden bladspinazie
- 500 gram rundergehakt
- 7 plakjes bladerdeeg
- 4 eetlepels fetablokjes
- 120 gram spekblokjes
- bloem
- boter om in te vetten

spinazietaart
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor (Normale oven 190 graden /Combi 175 graden)
- Ontdooi het bladerdeeg
- Maak de spinazie warm in een pan en giet het daarna goed af
- Bak het gehakt rul en giet het af
- Bak de spekjes en giet ze af
- Meng de spinazie, het gehakt, despekjes en de blokjes feta door elkaar en giet het daarna nogmaals af
- Vet de springvorm in met boter (of bekleed deze met bakpapier)
- Maak een bodem en zijkanten van 6 á 7 plakjes bladerdeeg in de springvorm
- Bestrooi het bladerdeeg met 2 eetlepels bloem (of Maïzena) en schud het goed af
- Doe het spinaziemengsel in de vorm en bedek de bovenkant met bladerdeeg
- Maak de bovenkant wat vochtig voor een mooi bruin kleurtje
- Stop de taart in de oven totdat de bovenkant er goudbuin uitziet (Normale oven ca. 30 min / Combi oven ca. 25 minuten)
Et voila! Peace of cake, toch!? Bon Apetit!
Heb jij al eens spinazietaart gegeten?
Lees hier nog een ander lekker recept!
Water loopt me in de mond!
Hij is echt zooo lekker. ..nomnon
Ik at vorige week een lekkere met geitenkaas en spinazie, heerlijk was die! Ik heb je link opgeslagen, ga het zeker eens proberen!
Geitenkaas ipv feta is ook een lekkere combi volgens mij. .klinkt goed!
Nog nooit gehad, maar het lijkt me erg lekker! En ook handig om op voorraad te hebben.
Hij is heerlijk!
[…] spinazietaart van Janske ga ik snel eens […]