I Love Lola Loves Mommy Stuff Review Uncategorized

Lola Loves #4 – De Stokke Steps Kinderstoel

21 oktober 2015

Voor Lola Loves schrijf ik over producten die Lola (en mama natuurlijk) erg fijn vinden. Dit keer vertel ik jullie over één van mijn grote favorieten; de Stokke Steps kinderstoel. Ben je nog op zoek of in dubio of je deze wel of niet wilt kopen, lees dan snel mijn review en beoordeel zelf!

Samen met je newborn aan tafel

Wie kent ze niet, de ergonomische houten Stokke Tripp Trapp kinderstoelen. Je komt ze al vanaf 1972 overal tegen, wie weet zat je er zelf vroeger als kindje in. Vorig jaar kwam Stokke met een frisse nieuwe versie van deze tijdloze stoel genaamd de “Stokke Steps”. Ik was meteen verliefd op deze nieuwere uitvoering van de Stokke stoel omdat hij net wat moderner is dan de originele versie. Maar ook vanwege de verschillende manieren waarop je deze stoel op de leeftijd van je kindje kunt aanpassen. Wat deze stoel zo bijzonder maakt is onder andere dat je hem kunt gebruiken vanaf de geboorte (jawel) tot dat je kind 80 kilo weegt…dus misschien wel voor de rest van zijn of haar leven.

samen vlaggetjes ophangen

samen vlaggetjes ophangen op haar stoel

Allereerst is er een speciale wipstoel die je los kunt gebruiken, maar je kunt hem ook op de Stokke Steps vastmaken waardoor je kindje al vanaf de geboorte gezellig bij je aan tafel kan zitten i.p.v.dat hij of zij ergens op de grond in de wipstoel ligt. Dit is praktisch en natuurlijk erg leuk tijdens de gezamenlijke momenten aan tafel.

Vanaf de dag dat je kindje kan zitten (na ongeveer 6 maanden) kun je de stoelverkleiner er in plaatsen. Hierbij is ook een tafelblad en een kussenset om de stoel mee compleet te maken. Deze kun je super makkelijk vast en losmaken. In de kussenset zitten de riempjes waarmee je jouw kindje makkelijk vast kunt zetten in de stoel.

foto: Stokke

Verschillende accesoires

Wanneer je kind oud genoeg is kun je deze accessoires er af halen en heeft hij of zij een “echte” stoel die je gemakkelijk in hoogtes kunt verstellen en op de geschikte maat van je kind kunt aanpassen. Op die manier schaf je dus één complete stoel aan waar je kind ontzettend lang plezier van kan hebben. De stof van de wipstoel en van de kussenset is in verschillende kleuren te verkrijgen. De stoel zelf is verkrijgbaar in ligt en donker hout met een witte kunststof zitting en voetenplankje.

Ik heb vriendlief na veel moeite weten te overtuigen dat ik perse deze stoel in huis wilde halen en onze schoonouders vonden dit zo’n goed idee dat ze samen alle onderdelen aan ons cadeau hebben gedaan als kraamcadeau. Super lief! We hebben tot nu toe al ontzettend veel plezier gehad van deze fijne kinderstoel en na 17 maanden intensief gebruik ziet hij er nog steeds als nieuw uit. Hij staat mooi in ons interieur en is makkelijk in gebruik en goed schoon te houden.

Mini Lola in haar stoel

Mini Lola in haar stoel

Wat is de schade?

Hij kost een rib uit je lijf, of twee of drie, maar dan heb je er wel levenslang plezier van (als je niet boven de 80 kilo gaat wegen als je groter wordt. Een goede investering als je het mij vraagt! Kijk hier voor meer info over de Stokke Steps. Hij is verkrijgbaar bij bijna alle babywinkels en momenteel bij veel van hen afgeprijsd!

Heb jij thuis ook een Stokke Steps kinderdstoel voor je kindje? Of heb je een andere? Welke zou jij adviseren aan andere ouders?

Lees hier meer ‘Lola Loves’ reviews!

Etuuuhh!

Etuuuhh!

Spread the love

You Might Also Like

 • eigenwijsje2014 21 oktober 2015 at 23:08

  Tsjah wij hebben toch de tripp trapp.. Nu twee zelfs!
  Maar deze is inderdaad ook wel mooi 🙂 En Lola ook natuurlijk 😉

  • jansyluvzu 21 oktober 2015 at 23:10

   Hihi …De tripp trapp lijkt me ook erg fijn…bij deze zat een fijne wipstoel voor de eerste 6 maanden en ik vond het iets mooier…daarom hebben we uiteindelijk voor deze gekozen. ..maar het was best lastig kiezen ?

   • eigenwijsje2014 21 oktober 2015 at 23:12

    Wij kregen hem van mijn schoonouders… Dus keuze snel gemaakt haha 😛 Heb nu trouwens echt een mooie tripptrapp.. Tof kleurtje!

    • jansyluvzu 21 oktober 2015 at 23:15

     Cool! Welke kleur heb je?