About Me Home Sweet Home Personal Tag Uncategorized

‘Is het al bijna Kerst?’ – Tag

20 oktober 2015

Een paar dagen geleden werd ik getagd door Nicole van Meisje Eigenwijsje om deze tag over Kerstmis van Tamara van The Mommy Diaries in te vullen. Nou ben ik dol op Kerst en kan ik niet wachten tot het zo ver is. Benieuwd waarom? Lees snel verder!

Kerstkaart 2014

Kerstkaart 2014

Hoelang nog tot het kerst is?
Nog 66 nachtjes slapen! Ik kan niet wachten tot ik het hele huis weer kan versieren!

Op een schaal van 1 t/m 10, hoe erg kijk jij uit naar kerst?

10! Ik ben nu al aan het bedenken wat ik ga maken met kerst. Vorig jaar maakte ik een 9-gangen diner voor onze familie en dat was zo ontzettend leuk, gezellig en lekker. Ik krijg er nu nog een warm gevoel van wanneer ik daar aan terug denk.

Wanneer zet jij de kerstboom op?

Vlak vóór of na Sinterklaas. Ik wil er zo lang mogelijk van kunnen genieten! Vorig jaar zette ik hem al vóór Sinterklaas omdat we die avond de hele familie over de vloer kregen en ik dat extra knus vond met zo’n mooie boom erbij!

Daar is ie weer!

Daar is ie weer!

Hoe ziet jouw ideale boom eruit?

Wij hebben een erg mooie nepboom waarvan je bijna niet zou zeggen dat hij nep is. Ik heb zo veel verschillende soorten (glazen) ballen dat hij lekker kleurrijk is en goed vol hangt. Al ben ik erg benieuwd hoe Lola dit jaar met de kerstboom om zal gaan. Vorig jaar kon ze natuurlijk nog niet lopen dus bleef ze altijd op een veilige afstand. Dat zal dit jaar wel even anders zijn vrees is. Dus dat wordt nog even spannend!

Wat is je favoriete kerstliedje?

Ik heb er meerdere, maar dan deel ik graag deze mooie medley van mijn favoriete mannen. Backstreet Boys – Christmas Time & It’s Christmas Time Again.

Wat vind jij echt niet kunnen met kerst?

Ruzie, oorlog, armoede, jaloezie, verdriet.

Naar welk kerstgerecht kijk jij het meest uit?

Mijn zelfgefabriceerde kerstmaal. Ik weet nog niet precies wat ik ga maken, maar dat het lekker gaat worden is één ding dat zeker is! Met lekker veel bijzondere gangen waarbij je je vingers af wilt likken!

Kerstdiner2014

Kerstdiner2014

Wat voor outfit draag jij meestal met kerst?

Iets chiques, maar het moet wel makkelijk zitten omdat ik zo ongeveer de hele dag in de keuken sta. Misschien een mooie jurkje ofzo. Ik hou helemaal niet zo van glitters en bling, maar met Kerst maak ik daarvoor graag een uitzondering!

Hoe ziet kerst er bij jou over 25 jaar uit?

Hopelijk met alle kinderen en kleinkinderen (als die er dan al zijn) bij ons thuis. Samen spelletjes spelen, lekker eten en elkaar verwennen met cadeautjes. Vooral genieten van elkaar. Het samenzijn.

Lola's eerste Kerst

Lola’s eerste Kerst

En tot slot: Wat geeft jou nou echt HET kerstgevoel? Heb je een traditie?

HET Kerstgevoel is voor mij het samenzijn met je familie, lichtjes in de boom, kaarsjes aan. Lekker eten & samen spelletjes spelen. (Foute) Kerstliedjes luisteren en films kijken die je al 100 keer hebt gezien. Cadeautjes uitpakken en van elkaars gezelschap genieten.

Graag tag ik iedereen die van Kerst houdt en graag deze Tag wil invullen!

Ben jij ook zo dol op Kerst? 

Lola het rendiertje

Lola het rendiertje

Spread the love

You Might Also Like

 • eigenwijsje2014
  Twitter:
  20 oktober 2015 at 13:25

  Oooh heerlijk! Hier zou ik ook heel graag thuis lekker gastvrouw willen spelen.
  Echter eisen mijn schoonfamilie dat we naar hen komen en ook mijn ouders kunnen dit jaar niet echt weg.
  Hebben ook te weinig ruimte daar niet van 😉

  • jansyluvzu
   Twitter:
   20 oktober 2015 at 13:35

   Dat is wel jammer…ik heb iedereen al meteen vorige kerst alweer uitgenodigd en iedereen vond het toen erg gezellig gelukkig, het is wel heel erg veel werk, maar ik geniet er van om iedereen te verwennen met allemaal lekkers! Het is hier ook wel passen en meten hoor 😉

   • eigenwijsje2014
    Twitter:
    20 oktober 2015 at 13:37

    Ja mijn schoonmoeder en schoonzus houden zich nogal vast aan hun oude tradities.. Helaas!

    • jansyluvzu
     Twitter:
     20 oktober 2015 at 13:39

     Dat is wel jammer inderdaad. Kun je ze niet meteen met kerst uitnodigen voor volgend jaar bij jullie;-) En anders gewoon lekker over je heen laten komen en hen al het werk laten doen 😉 Dat is ook wel relaxt natuurlijk 😛

     • eigenwijsje2014
      Twitter:
      20 oktober 2015 at 13:41

      Nou ja het is meer dat we standaard altijd gourmetten.. En kan ze wel uitnodigen maar zeggen toch nee.. Hebben ze al eerder gedaan 😉

     • jansyluvzu
      Twitter:
      20 oktober 2015 at 13:45

      wat flauw…ze weten niet wat ze missen 😉

 • Nicole Orriëns
  Twitter:
  20 oktober 2015 at 13:48

  Ik vind Kerstmis fijn, maar ben er nu nog niet mee bezig. Ik wil me eerst concentreren op sinterklaas.

  • jansyluvzu
   Twitter:
   20 oktober 2015 at 13:49

   Wij vieren (nu nog) niet echt Sinterklaas, dat scheelt een hoop 😉 Ik kan niet wachten tot we ook Sinterklaas gaan vieren 🙂

 • Tessa - Dazzling Beauty 20 oktober 2015 at 15:08

  Wat een leuke TAG! Ik denk dat ik hem binnenkort ook ga invullen, want voor je het weet is het alweer Kerst.

  • jansyluvzu
   Twitter:
   20 oktober 2015 at 15:25

   Echt hè. ..het gaat allemaal zo ontzettend snel ?

 • Bregje
  Twitter:
  20 oktober 2015 at 19:12

  Ooh leuk, jij bent ook al zo’n fan! Ikke ook, de tag komt donderdag online! 🙂