About Me Beauty Diet Battle makeover Mommy Stuff My Adventures

Janske’s Diet Battle 2.0 – Week 3 – De juiste keuzes maken

19 oktober 2015

Tijd voor mijn wekelijkse update van mijn diet battle! Vorige week kon ik een aantal verleidingen niet zo goed weerstaan en had ik enorme zin in Cola. Ondanks de verleidingen viel ik gelukkig wel af. Lees snel verder hoe het mij deze week is vergaan!

Apfelstrudel met kaneelijs en een toefje slagroom

Week 3 is inmiddels alweer voorbij. Een week waarin ik mijzelf betrapte dat ik zo goed als bijna niets gezondigd heb. Ik heb alleen 2 kleine schaaltjes chips gegeten, een klein stukje Tony’s Chocolade (tja, hallo dat is echt onweerstaanbaar!) en heb ik één keer ’s avonds frietjes gegeten, oja en bij mijn vriendinnetje Femke heb ik een overheerlijk toetje gehad met een stukje apfelstrudel, kaneelijs en een toefje slagroom. Dat was zo ontzettend lekker dat ik er extra van heb kunnen genieten. Normaal gesproken at ik dat bijna dagelijks slechte dingen zoals chips of koekjes. Ik hou ontzettend van snoepen en dan vooral van chips, dat is echt mijn grootste temptation. Maar ik heb mij goed weten te beheersen en ook de taart die mijn collega trakteerde (appeltaart, mijn favoriet) heb ik zonder moeite laten staan. Yes! Want wat er niet aan gaat hoeft er tenslotte ook niet af!

Verder heb ik divers en gezond gekookt deze week en ook geen ongezonde nagerechten (op één keer na bij mijn vriendin dan) gegeten en heb ik gisteren heerlijk zelfgemaakte Cheesecake gegeten tijdens de Bloggersmeeting in Amersfoort. Ik had me de hele week al voorgenomen dat ik daar een taartje uit mocht gaan kiezen. Samen met Lola heb ik er van zitten genieten. “Hmmmm, zei ze. Zo lief! Ik merk wel dat er nog steeds momenten zijn waarin ik nog niet de juiste keuzes maak. En daar bevalt nog veel winst te halen.

De juiste keuzes maken

Zo kan ik natuurlijk beter meergranen brood eten in plaats van witbrood, of filet American in plaats van vette kaas. Ik moet mijzelf weer even verdiepen in wat de beste keuzes ook alweer zijn. Ik betrap mijzelf er op dat ik die wijsheid door de jaren heen een beetje verloren ben, dus moet ik mijzelf weer even opnieuw “programmeren” zeg maar. Van mijn vriendin kreeg ik twee handige boeken daarover dus daar kan ik mij in gaan verdiepen.

Sporten is er nog steeds niet van gekomen, ik weet het, waardeloos! Wel heb ik veel gewandeld met Lola deze week. Soms wel 2 uur achter elkaar (ik achter de buggy dan he). Dat vind ik echt heerlijk. Lekker buiten, kletsen met Lola en lekker wandelen. Maar ik moet wel echt aan de bak!

Resultaten voor deze week:

Startgewicht: 109 kg (ja, ik weet het)

Gewicht na 3 weken: 106 kg

Result:  – 3 kg

Gevoel: 

Ik ben erg trots op het resultaat. Voor het eerst sinds jaren lukt het me om te blijven afvallen na een aantal weken, meestal kom ik al vrij snel weer aan in plaats van dat ik af blijf vallen. Deze week is er zelfs meer af dan vorige week. Dit komt vast en zeker door de betere keuzes die ik gemaakt heb. Ik wil ook lekker genieten van af en toe iets lekkers, want helemaal zonder past gewoon niet bij me. Het sporten is wel nog een dingetje. Daar moet wat meer actie in komen.

Ben jij ook bezig met je eigen strijd tegen de kilo’s? Hoe ging jouw week? 

Volg ook mijn “Battle” tegen de kilo’s! Ga je zelf ook mee de strijd aan?! Let’s do this!

Spread the love

You Might Also Like

 • Maaike 19 oktober 2015 at 08:46

  Yes, goed bezig!
  Bij mij deze keer niets, slechte keuzes gemaakt ?

  • jansyluvzu 19 oktober 2015 at 10:09

   maar niets er bij dus, dat is ook al fijn 🙂

   • Maaike 19 oktober 2015 at 12:59

    Ja daar heb je gelijk in! ☺️??

    • jansyluvzu 19 oktober 2015 at 14:04

     En wat er niet aan komt hoeft er ook niet af 😉

 • Gwen 19 oktober 2015 at 09:48

  Goed bezig meis! En dat genieten van af en toe iets lekkers zoals die taart gister moet je ook echt doen. Zonder zulke tussendoortjes red je het niet en als de basis goed is, maar 1 stukje taart geen verschil. En toen kwam Quinn je langverwachte cheesecake ook nog eens afpakken hihi 😉

  • jansyluvzu 19 oktober 2015 at 10:25

   Ahhh …mijn (gezonde) aardbeien waren binnen no-time weg…haha…Quinn weet wel wat lekker is 😉 Lola vond hem trouwens ook lekker, en zoet! Dat was ze niet gewend…hihi…ze zat echt op mijn schoot Hmmmmm te zeggen…te schattig….En inderdaad, af en toe iets lekkers moet gewoon kunnen 🙂

 • Barbara 19 oktober 2015 at 08:50

  Super resultaat na 2 weken! Ga zo door! Hier ga ik ook meedoen, maar wel als ik er helemaal achter sta, anders gaat het toch mislukken, hoop binnenkort die knop te vinden!

  • jansyluvzu 19 oktober 2015 at 10:23

   3 weken hè 😉 Anders lukt het toch niet wanneer je er niet 200% voor gaat en de knop om kunt zetten…(weet ik helaas uit eigen ervaring)

 • Marvin 19 oktober 2015 at 13:49

  Toch al 3 kilo eraf! Ga zo door, dan volgen er zeker meer kg’s 🙂

  • jansyluvzu 19 oktober 2015 at 14:05

   Dat zou wel erg fijn zijn 🙂 Thanks!

 • mamamzella 19 oktober 2015 at 12:50

  3kg op 2 weken, dat is mooi! Als je dat de komende twee weken nog iets doet is het min 6kg 😉

  • jansyluvzu 19 oktober 2015 at 12:56

   het is helaas ‘maar’3 kilo op 3 weken 😉 maar daar ben ik ook al ontzettend blij mee hoor 🙂 Op naar de volgende 3 kilo! 😉

 • Feline 19 oktober 2015 at 19:10

  Hier gaat het ook goed. Ik val niet super veel af in een week maar langzaam af betekend ook hopelijk niet (of langzaam weer) aan. Sporten hield ik ook nooit vol. Het helpt mij echt om met een vast groepje te sporten. Ik doe nu hardlopen met een groepje en ik had het nooit gedacht maar vind het steeds leuker worden. Echt een aanrader!!!
  Tja dat gezond eten. Ik probeer het ook. De ene dag gaat het beter dan de andere. Vandaag heb ik één stroopwafel gegeten. Maar ik vind een leven waarbij je je nooit iets mag gunnen niks dus ik ga liever voor algeheel gezond, dus meergranen pasta en brood, zilvervliesrijst, gezond beleg en geen ongezonde sausjes, etc. en dan mag ik af en toe even zondigen met iets lekker (niet te vaak natuurlijk). Ik ben zelf ook gek op chips maar dat mag ik dus echt niet meer in huis halen. Sowieso probeer ik geen slechte dingen in huis te halen, dat maakt het een stuk makkelijker om niet te eten, haha. Ik ben nu sinds september bijna 9 kilo afgevallen en ga hopelijk lekker zo door. Succes en ik blijf je volgen (ook via mamaplaats ;)). Af en toe blog ik daar ook over mijn sport en gezond eten periode.

  • jansyluvzu 19 oktober 2015 at 19:23

   Wat ontzettend knap zeg! 9 kilo is echt super!respect! Ik wil inderdaad mijn eetgewoonten gezonder en bewuster krijgen..En af en toe iets lekkers moet zeker kunnen…het moet wel haalbaar en leuk blijven natuurlijk. Tot nu toe gaat het me vrij makkelijk af. Dat is wel echt fijn!