Baby Adventures Mommy Stuff Personal Uncategorized

Een brief aan mijn dochter – Lieve Lola – 17 maanden

19 oktober 2015
Lola 17 maanden

Lola 17 maanden

Lieve Lola,

Wat wordt je toch al een grote meid! Je ben een grappige, maar ook pittige tante pollewop. Wat hebben we veel leuke bijzondere uitstapjes gemaakt samen deze afgelopen maand. Samen naar de dierentuin op Bobo’s verjaardag, twee meetings met blogmama’s en hun leuke kindjes, drie keer de lichtjesroute fietsen, een kraamfeest en ga zo nog maar eventjes door.

Lola 17 maanden

Lola 17 maanden

n wat ben je overal lief geweest. Je vindt alles en iedereen even interessant en past je goed aan in nieuwe situaties. Al moet je soms nog even de kat uit de boom kijken. Ook op school vind je het nu ineens wat lastiger wanneer papa je afzet en het lokaal verlaat. Popje toch!

De afgelopen maand vind je het leuk om ons aan het lachen te maken. Je houdt ons graag voor de gek met je gekke bekken (vooral tijdens het eten), gekke dansjes en door naar ons toe te lopen en dan op het laatste moment te lachen en teruglopen, zo van “Haha, grapje!”Gekke meid! Je “proost” graag met iedereen als je uit je flesje gaat drinken, zo grappig! Ook krijg je van jezelf een groot applaus wanneer je iets “knaps” doet.

Lola 17 maanden

Lola 17 maanden

Je kent ook weer een paar nieuwe woordjes, pop, baby, Bobo, Bumba, poes en je probeert je nichtje Juno’s naam uit te spreken door ‘Nuno’ te zeggen. Zo lief! Wanneer je tv wilt kijken zeg je ‘Bumba’ en ga je op de grond voor de tv zitten, of op je mooie stoel die je van opa hebt gekregen. Gehypnotiseerd kijk je dan naar Bumba of Bobo. Dan ben je net je moeder, haha. Ook roep je de hele dag door “Hoppateeee!”, iets wat ik vaak zeg, klein papagaaitje van me en zing je bij ‘Slaap Kindje Slaap’ het woordje schaap uit volle borst mee.

Lola 17 maanden

Lola 17 maanden

Laatst zat ik even op de wc toen je binnenkwam en je neusje dicht hield omdat het stonk. Samen moesten we er hard om lachen. Zo erg stonk het helemaal niet zo erg hoor! Je kunt naast lief zijn ook flink mopperen, zeuren en uitproberen. Na een paar waarschuwingen zetten we je vaak even in de box. Dat vind je niet zo fijn, dat begrijp ik wel. Maar soms moet je even luisteren naar papa en mama.

Je puzzelt tegenwoordig al heel erg goed. Knap hoor, want de puzzel die je hebt is stiekem best moeilijk. Ook ben je dol op opruimen en poetsen, goh, van wie zou je dat nu hebben, haha. Ook kun je ineens zelf de trap op klimmen, zonder dat we het ooit met je hebben geoefend. Oops!

Wat is het weer een mooie maand geweest!

Dankjewel lieve Lola!

Liefs, van Mama

x

Iedere maand schrijf ik een brief aan Lola. Lees de vorige brieven hier.

Spread the love

You Might Also Like

 • Bregje 19 oktober 2015 at 19:29

  Wat een lieve brief! Leuk om de overeenkomsten tussen Laurens en Lola te zien! Hier staat de tv ook gelijk aan Bumba ?

  • jansyluvzu 19 oktober 2015 at 19:32

   Hoeveel schelen ze met elkaar? Leuk he al die ontwikkelingen…het gaat zo snel allemaal, maar het is ook allemaal zooo leuk 🙂

   • Bregje 19 oktober 2015 at 19:33

    Laurens is van 24 mei, dus bijna 17 mnd 🙂

    • jansyluvzu 19 oktober 2015 at 19:34

     dan schelen ze maar 5 dagen, wat toevallig zeg! Dat is wel erg leuk om dan te vergelijken inderdaad 🙂

 • Tamara 19 oktober 2015 at 20:46

  Wat een mooie brief! Een heerlijk meisje is het. Daarom wou Zoë vast met haar knuffelen haha ?

  • jansyluvzu 19 oktober 2015 at 21:02

   Zoë is echt een knuffelkontje, zo lief! hihi 🙂

 • eigenwijsje2014 20 oktober 2015 at 08:23

  Het is een heerlijk meisje! Mag je met recht trots op zijn..

  • jansyluvzu 20 oktober 2015 at 08:31

   Awww dankjewel ? dat ben ik zeker ?