I Love Lola Loves Mommy Stuff Review Uncategorized

Lola Loves # 3 – De Puckababy

13 oktober 2015

Eén van mijn favoriete baby uitzet items is de Puckababy slaapzak! Wat een uitvinding! Lola heeft vele uren heerlijk geslapen in de Piep, de mini en nu alweer heel wat maanden in The Bag. Lees hier waarom ik zo iedere mama kan aanraden!

Onrustig inslapen

Toen onze dochter Lola ruim 10 maanden geleden werd geboren kwamen we er al snel achter dat ze veel last van darmkrampjes had en mede daardoor erg onrustig sliep. Ze gooide haar armpjes continu de lucht in en sloeg daarmee haarzelf in haar gezichtje. Of ze kraste zichzelf daardoor in haar gezichtje. Erg zielig en ondanks dat we haar strak onder haar dekentjes instopten zodat ze zichzelf geborgen voelde bleef ze onrustig als ze sliep. Het zag er allemaal erg vermoeiend uit in plaats van ontspannen slapen. Inbakenen leek de perfecte oplossing.

Lola in de Puckababy

Lola in de Puckababy

Lola in haar puckababy

 

Als kraamcadeau van de baas van mijn vriend kregen we een Puckababy slaapzak cadeau. Omdat hij wist hoe slecht Lola sliep kocht hij dit perfecte cadeau. Super attent en heeeel erg fijn voor Lola natuurlijk! Wij kregen de “Piep” versie welke speciaal voor 0-3 maanden is. Deze slaapzak is helemaal dicht, dus ook de armpjes zitten in de slaapzak, een soort mummy zeg maar. Hierdoor kan je baby zijn of haar handjes niet meer in het gezichtje slaan. Het is een beetje een gek gezicht in het begin, maar door het inbakenen geeft het je baby een geborgen gevoel.

Puckababy Piep

Puckababy-the-original-piep-grey-white-d

Wiebelkontje

We merkten vrijwel direct hoe fijn we de slaapzak vonden. Hij was van zacht materiaal, en bleef ook mooi na vaak wassen. Het was meteen duidelijk dat Lola een echte slaapzak baby was. Om alleen onder de dekentjes te slapen was ze veel te beweeglijk. We waren haar regelmatig kwijt in haar bedje omdat ze dan weer dwars bij het hoofdeind lag te slapen. Best grappig, maar in de winter zonder slaapzak lijkt me dat best koud zo zonder dekentjes.

Na 3 maanden kochten we de “mini” Puckababy. Deze kun je helemaal dicht gebruiken, maar hij heeft ook ritsjes zodat je de armpjes er uit kunt halen. Je kunt dus kiezen wat het beste bij je kindje past en zo alvast wennen aan een slaapzak waarbij de armpjes “vrij” zijn. Zo kun je het “inbakenen” afbouwen.

Puckababy Mini

mini_normal.jpg

4 slaapzakken in één

De slaapzakken zijn er in diverse kleurtjes te krijgen, er is voor ieder wat wils. Na 6 maanden kun je “The Bag” gaan gebruiken tot ongeveer 2,5 jaar, deze gebruiken we nu. Het is een vier seizoenen slaapzak welke precies past bij elk seizoen. Hij is ideaal omdat hij nooit te warm of te koud is, hij is in lengte verstelbaar, de mouwtjes kun je er afhalen en er zitten wandjes bij voor in de winter. Eigenlijk zijn het vier slaapzakken in één. Dit is echt mijn favoriete baby artikel wat ik tot nu toe heb aangeschaft. Lola heeft al vele fijne uurtjes geslapen in deze slaapzakjes.

Puckababy The Bag 4 Seizoenen

howtouse_bagseasons1.jpg

Wat is de schade?

De Piep = €45,- , Mini = €55,- en The Bag = €100,-

Vrij prijzig dus, maar ze zijn regelmatig bij de grotere babyzaken met zo’n 20% afgeprijsd en je hebt er zoooo veel plezier van! Zeker met “the Bag” kun je 2,5 jaar mee doen en het zijn als het ware 2 slaapzakken die je ook los kunt gebruiken.

Kortom, ik zou ze iedere moeder aanraden met een baby die moeite heeft met het in slaap komen zodat je hem of haar lekker kunt inbakenen met de piep Puckababy. Voor meer info over de Puckababy slaapzakken en overige artikelen kijk je hier.

Heb jij thuis ook een Puckababy voor je kindje? Of heb je een andere fijne slaapzak of inbakendoek? Welke zou jij adviseren aan nieuwe mama’s?

Spread the love

You Might Also Like

 • Vlijtig Liesje 13 oktober 2015 at 11:33

  Ik rolde mijn kinderen altijd in een gewoon dekentje. Maar dit is wel handig natuurlijk.

  • jansyluvzu 13 oktober 2015 at 11:50

   Dat kan natuurlijk ook. Lola slaapt nu in The Bag, een heerlijke slaapzak met mouwen. Ideaal voor alle seizoenen. Ze blijft namelijk absoluut niet onder een dekentje liggen 😉 Echt een slaapzak kindje 😉

 • Carmelina 13 oktober 2015 at 21:36

  Kaas allemaal gehad! Ik ben gek op puckababy.. Nu alleen de bag nog aanschaffen..:)

  • jansyluvzu 13 oktober 2015 at 23:14

   The Bag is echt zoooo fijn!

  • jansyluvzu 13 oktober 2015 at 23:15

   Hij is regelmatig via prenatal in de uitverkoop met 20% korting ? scheelt toch een hoop

 • gardj 13 oktober 2015 at 23:04

  Vanaf wanneer kun je de bag gebruiken? Ik plande ook nog een blogpost over de piep, dat was tot nu toe hier helemaal geen succes spijtig genoeg, 50 euro in de vuilbak dus. Maar nu slaapt hij in gewone slaapzak en vaak koude handjes, dus die wantjes lijken me wel wat. Bedankt voor de leuke post!

  • jansyluvzu 13 oktober 2015 at 23:16

   Vanaf 6 maanden tot 2.5 jaar geloof ik. Ik vind hem echt super fijn!

 • gardj 13 oktober 2015 at 23:23

  Oke, dan vraag ik die mss voor kerst. Onze zoon wurmde zijn eigen los in de piep, ongelofelijk maar waar ..

  • jansyluvzu 13 oktober 2015 at 23:24

   Dat is knap! Mooi cadeau hoor ☺

 • zomersproetje84 14 oktober 2015 at 13:21

  Ik heb nu een lekker zachte zonder mouwen en een die net te klein is dus moeten echt op zoek naar een nieuwe voor de winter. Denk dat het toch een hema-gevalletje of tweedehandsje wordt…beetje boven ons budget is ’the bag’ 🙁 ziet er wel lekker warm uit.

  • jansyluvzu 14 oktober 2015 at 13:32

   Hij is zeker niet goedkoop…maar ik gebruik hem zo intensief en het zijn er eigenlijk 2 in 1 voor alle seizoenen..een dunne en dikke die je in elkaar kunt ritsen. En met 20% korting…ik zou hem zo weer kopen ?

 • Maaike 14 oktober 2015 at 21:07

  Hier gebruiken we 9 van 10 keer de pacco doek, en die ene kee van de 10 de puckababy piep. In de puckababy kan onze Luuk nog steeds teveel bewegen met z’n armen.

  • jansyluvzu 14 oktober 2015 at 21:08

   Ook als je zijn armpjes vast zet. ..of haalt hij ze dan nog steeds los?

   • Maaike 14 oktober 2015 at 21:49

    Ja, daar is ie officieel niet voor gemaakt! ? maar dan blijft ie wel beter liggen ja!

    • jansyluvzu 14 oktober 2015 at 21:51

     Klopt. .maar zag bij Juno dat het makkelijk past ? ik heb dat bij Lola nooit gedaan hoor…mag ik dacht wie weet is het juist de oplossing ☺

 • Maaike 15 oktober 2015 at 10:17

  Past inderdaad makkelijk ?
  En het scheelt wel veel!

  • jansyluvzu 15 oktober 2015 at 10:31

   wat goed 🙂