About Me Diet Battle makeover Mommy Stuff My Adventures Personal Uncategorized

Janske’s Diet Battle 2.0 – Week 2 – Temptations!

12 oktober 2015

Alweer een week voorbij. Een hele drukke week maar leuke week, vol leuke uitstapjes met en zonder kind. Ook een week vol verleidingen. Kon ik ze wel of niet weerstaan en ben ik nog steeds “cola-sober”? Lees snel mijn update van week 2!

#Fail!

Deze week ging ik maar liefst twee avonden alleen op stap voor concerten de van Blackstreet & Keith Sweat en van Walk Off The Earth. Super leuk natuurlijk, maar ook mega verleidelijk om dan een ijskoude cola light te bestellen of op de terugweg even de Burger King op het station in te duiken voor een midnight snack. Gelukkig had ik steeds voor vertrek een (redelijk) gezonde verse stoommaaltijd gegeten van Couscous met groenten en kip. (Lang leven de hamster weken bij de AH!). Dus echt honger had ik niet. Maar wel trek. Dus kocht ik een klein zakje chips op de terugweg uit een automaat op het station. Ik twijfelde nog even of ik niet een kleine King deal zou scoren bij de Burger King, maar ik kon mijzelf nog net op tijd beheersen (de eerste stappen richting de BK waren al gezet). De tweede avond was ik een stuk minder succesvol en kocht ik al op de heenweg een zak snoep. #fail! Ik heb er wel de hele show van staan genieten en ook tijdens de terugweg. En de zak is nog steeds niet leeg, maar dat was natuurlijk ontzettend zonde om me zo te laten gaan. Foei Jans!

Spinazie, gekookte aardappeltjes en worst

Spinazie, gekookte aardappeltjes en worst

Op de overige dagen had ik een kraamvisites een blogmama meeting, visite thuis en nog wat momenten met extra temptation, maar toen heb ik me goed weten te beheersen zonder enige moeite. Ik kan het dus wel! Ik weet van mijzelf dat ik beter ben in nee zeggen wanneer ik in gezelschap van anderen ben. Dan kost het me vaak bijna geen moeite, maar wanneer ik alleen ben dan lukt het me gewoon niet altijd.

Cola Sober

Wat betreft mijn Cola Light verslaving…op een moment deze week betrapte ik mij ineens dat ik een open flesje Pepsi leeg had gedronken…ik schrok wakker…gelukkig, het was maar een droom! In werkelijkheid heb ik nog steeds geen cola gedronken en ben ik al bijna op de helft van mijn “één-maand-zonder-cola” weddenschap. Ik moet zeggen dat ik het deze week gek genoeg een stuk moeilijker vond dan vorige week. Wat had ik nu veel momenten op een dag dat ik dacht, nou zou ik wel een cola lusten. Nu ook weerbijvoorbeeld. Nu zit ik aan de thee. Ook prima, maar die Cola roept nog steeds mijn naam. Wat me wel is opgevallen is dat er heel veel andere vrouwen dezelfde verslaving hebben als ik. Er zijn dus veel meer mensen met hetzelfde probleem. Het is echt een verslavend drankje. Best erg eigenlijk!

spinazietaart

spinazietaart

Bewegen en avondeten

Meer sporten is er nog steeds niet van gekomen. Dat is nog wel een flink verbeterpuntje, zeker omdat het natuurlijk erg helpt bij het afvallen. Dus, hop Jans, gaan met die banaan! Geen zwakke excuses, gewoon meer bewegen! Het avondeten is trouwens wel een stuk beter gegaan dan vorige week. Ik heb één keer pannenkoeken gegeten en de rest van de week alleen gezonde en verantwoorde maaltijden. Een stuk beter dan vorige week dus.

Resultaten voor deze week:

Startgewicht: 109 kg (ja, ik weet het)

Gewicht na 2 weken: 107,1 kg

Result:  – 1,9 kg

Gevoel: Ik ben nog steeds trots op mijzelf omdat ik (de meeste) verleidingen kan weerstaan en verstandigere keuzes maak wat betreft mijn avondeten, maar ook mijn snacks. Al zou ik wel weer wat mogen minderen met het snoepen. En nog steeds geen druppel Cola gedronken! Yes! Wel mag ik meer gaan bewegen de komende tijd, want dat is nog echt te weinig! Al met al ben ik tevreden met het resultaat!

Ben jij ook bezig met je eigen strijd tegen de kilo’s? Hoe ging jouw week? 

Volg ook mijn “Battle” tegen de kilo’s! Ga je zelf ook mee de strijd aan?! Let’s do this!

Spread the love

You Might Also Like

 • Karin 12 oktober 2015 at 09:52

  2 kg in 2 weken is toch hartstikke goed! ? Ben trots op je!

  • jansyluvzu 12 oktober 2015 at 09:55

   zeker! Dankjewel 🙂

 • Paula 12 oktober 2015 at 10:30

  Wat knap van je dat je al zo lang geen cola drinkt. Haha dat van die droom moet wel even schrikken zijn geweest. Ik dronk ook eerst veel cola light maar ben gelukkig van die troep af.
  Succes!!

  • jansyluvzu 12 oktober 2015 at 10:39

   Drink je het nu helemaal niet meer? Of met mate 🙂 Dat was zeker even schrikken hihi 😉

 • Kimberly 12 oktober 2015 at 15:10

  Wat ontzettend knap, twee kilo in twee weken!
  En ook dat je toch redelijk de verleidingen hebt weerstaan, want een zak snoep
  niet helemaal leeg eten os beter als toch bij de Burger King wat halen 🙂
  En ook met de cola light! Ik vind het echt enorm knap! Mij lukt het niet helemaal
  al haal ik geen flesjes meer voor onderweg en heb deed ik nu maar liefst vier dagen met
  een 1.5L fles.. Nog steeds niet helemaal dus.
  Succes aankomende week, je kunt het!

  • jansyluvzu 12 oktober 2015 at 15:14

   Dankjewel voor je aanmoediging! Het klopt inderdaad wel, maar we blijven kritisch. Meestal van ik in het begin niets af wat natuurlijk extra demotiverend is. 1,5 fles in 4 dagen is netjes hoor! Beter dan 4 flessen in 4 dagen…dat dronk ik voorheen zonder moeite weg. Jij ook weer succes! x

 • Maaike 13 oktober 2015 at 09:59

  Goed bezig Jans!
  Hier -0,9kg in 1 week.
  Ik ben sinds een paar dagen 2 30 days challenge aan het doen en probeer 2x in de week te gaan hardlopen met evy (start to run). Heerlijk en met hardlopen ben je echt bezig met vetverbranding.
  Goed dat je de meeste verleidingen zo goed hebt kunnen weerstaan! Xx

  • jansyluvzu 13 oktober 2015 at 10:12

   Goed bezig! Zou ik ook weer eens moeten doen, rennen met Evy 🙂 al ben ik helaas niet zo’n renner…jammergenoeg.

 • Mama's Geschenk 13 oktober 2015 at 22:35

  Succes meid! Je kunt het 🙂 X.

 • Kim 14 oktober 2015 at 13:13

  Herkenbaar! Je weet dat je het kan, want je het hebt het eerder gedaan, maar het leven is wel ineens een stuk ingewikkelder met een kleintje in huis. Toen ik in januari stopte met borstvoeding geven, vlogen de kilo’s eraan en dat wilde maar niet stoppen. In juni besloot ik dat dit niet langer zo ging. Ik had inmiddels mijn hoogste gewicht ooit bereikt! Ik ben eerst zelf begonnen met gezonder eten en meer bewegen en eind juli heb ik me aangemeld bij WW, om een stok achter de deur te hebben. Het is niet eens zo anders dan ik al at, maar omdat ik wekelijks daar op de weegschaal “moet”, blijf ik alert in het maken van mijn keuzes. Wat ik daarnaast heb gedaan is een paar sessies geboekt bij een personal trainer, die heeft me geleerd hoe ik thuis oefeningen kan doen als ik geen tijd heb om naar de sportschool te gaan. Omdat ik een erg drukke baan heb, komt dit nog weleens voor. Voor mij werkt dit goed, ik ben nu bijna 10kg kwijt (ik moet meer kwijt dan jij, dus ik heb nog even te gaan). Succes met je battle!

  • jansyluvzu 14 oktober 2015 at 13:18

   Wat goed zeg! Voor mij is mijn blog ook echt een stok achter de deur omdat iedereen mee leest. Ik heb het de vorige keer ook bij zo’n club gedaan onder begeleiding en wegen met anderen er bij. Dat motiveerde ook inderdaad.

 • Helma 14 oktober 2015 at 21:13

  Goed bezig zeg! Ik moet ook nodig beginnen! Misschien is dit wel het goede moment om te beginnen ;-). Fijn trouwens dat je gewoon in het Nederlands schrijft. Ik zag dat je tijdens je vorige afvalrace in het Engels schreef en daar ben ik echt heel slecht in ;-). Ik volg je! Zet ‘m op he?!

  • jansyluvzu 14 oktober 2015 at 21:14

   Hihi. .ik was juist beter in Engels ? doe je mee?!Let’s do this ?

 • Roxanne 3 januari 2016 at 22:49

  Die stomme cola ook…. Ik drink alleen in het weekend fris. Door de week Crystal Clear (van Lidl huismerk) en thee (met honing meestal)

  • Janske 3 januari 2016 at 22:53

   Respect! Ik kan het niet. ..