Concert My Adventures Review

Concert Review – Walk Off The Earth

11 oktober 2015

Walk Off The Earth live in Tivoli Vredenbrug

Walk Off The Earth

Walk Off The Earth

Artiesten: Walk Off The Earth

Support acts: Scott Helman

Datum: 10 oktober 2015

Zaal: Ronda in Tivoli Vredenburg

Stad: Utrecht, Nederland

Stars: 8 (van de 10)

Foto’s gemaakt door: Mijzelf

Men nemen één gitaar en vijf bandleden die samen het nummer “Somebody That I Used To Know” van Gotye spelen alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Met deze unieke performance brak Walk Off The Earth in 2012 door via YouTube met een video die inmiddels al meer dan 170 miljoen views heeft. Vanavond staan ze in een uitverkochte Tivoli in Utrecht.

Scott Helman

Scott Helman

In het voorprogramma staat de Canadese Scott Helman. De pas 20-jarige muzikant beschikt over een verrassend mooie stem, die ook doet denken aan de tevens Canadese singer-songwriter Justin Nozuka. Op zijn gitaar speelt hij vrolijke liedjes over mooie meisjes in “That Sweater” maar ook over relaties die over gaan in “Cry Cry Cry”. Vooral de jonge meisjes in de zaal hangen aan zijn lippen. Helman droomde er al op jonge leeftijd van om de wereld rond te kunnen reizen met een stel hippies. Nu zijn droom is uitgekomen staat hij te stralen op het podium. Het is fijn om naar te kijken én luisteren. Hij heeft ongetwijfeld veel albums verkocht bij de merchandise tafel vanavond want het publiek reageerde erg enthousiast op deze talentvolle jonge artiest.

Confetti, glitters en bloem

Na Helman’s optreden is het tijd voor de heren en dame van Walk Off The Earth. In de zaal staan veel trouwe fans van alle leeftijden. Er zijn ook veel kinderen aanwezig. Met een knallend intro waarbij op verschillende trommels wordt gespeeld horen we de eerste noten van een cover van Pharrell William’s “Happy”. De toon is direct gezet voor de rest van de avond. Vanavond vieren we feest tijdens de (strand) party van WOTE in Utrecht. Er wordt enthousiast gesprongen en gedanst terwijl de confetti, glitters en zelfs bloem het publiek in wordt geschoten.

Ondanks dat de band bekend is om zijn speciale covers worden er ook veel eigen nummers gespeeld, vooral van het meest recente album R.E.V.O, zoals het openingsnummer “Gang Of Rythm” en “Speeches”. Het publiek zingt ze allemaal woord voor woord mee.

5 Peeps 1 Gitar

Uiteraard spelen ze vanavond ook als “5 peeps one gitar” met zijn vijven op één gitaar een medley van covers. Gotye’s “Somebody That I Used To Know, Miley Cyrus’ “Wrecking Ball,” “Rude” van Magic! en Avicii’s “Wake Me Up.” Dit is het hoogtepunt van de show. Naast de vele verschillende soorten instrumenten die de bandleden tijdens de show gebruiken zoals onder andere didgeridoo, trompet en glockenspiel kunnen ze het dus ook met maar één instrument.

Als afsluiting wordt het vrolijke nummer “Summer Vibe” gespeeld en dansen er fans op het podium, vliegen er reuze ballonnen door de zaal en knalt de confetti door de lucht. Wat een vrolijke afsluiting van dit heerlijk zomerse feestje met Walk Off The Earth!

Ken jij deze speciale band? Welke band zou jij heel graag live willen zien?

Lees hier mijn andere (concert) reviews. 

 

Spread the love

You Might Also Like