Concert Music Review Uncategorized

Concert Review – Blackstreet & Keith Sweat

9 oktober 2015

Jawel, ze bestaan nog! Afgelopen woensdag had ik niet zomaar een avondje me-time, ik ging namelijk naar Tivoli Vredenburg voor de duo bill show van Blackstreet & Keith Sweat. Lees hier mijn verslag van deze duo show.

Blackstreet & Keith Sweat in Tivoli Vredenburg

Blackstreet

Blackstreet

Artiesten: Blackstreet & Keith Sweat

Support acts: –

Datum: 7 oktober 2015

Zaal: Ronda in Tivoli Vredenburg

Stad: Utrecht, Nederland

Stars: 7 (van de 10)

Foto’s gemaakt door: Mijzelf

In de jaren 90 stonden Blackstreet en Keith Sweat bovenaan de hitlijsten met nummers als No Diggity en Nobody. Vanavond staan ze als duo Bill in een uitverkochte Tivoli.

Blackstreet

Blackstreet

Blackstreet mag vanavond openen en spelen vandaag in de originele bezetting. De heren laten even op zich wachten. Bijna een half uur te laat gaan dan eindelijk de lichten uit. In witte outfits komen de heren het podium op. De DJ roept “Utrecht! Are you ready for Blackstreet?!!!”, gevolgd door een luide “Yeaaaah!” door het publiek. Natuurlijk zijn we er klaar voor. De eerste tonen van “Don’t Leave Me” klinken door de speakers en zodra de heren beginnen te zingen gaan we zowaar 20 jaar terug in de tijd. Alle vier de heren bezitten ze een gouden strot, maar vooral Dave Hollister laat met zijn krachtige zuivere stemgeluid heel wat vrouwenharten in de zaal sneller kloppen.

Blackstreet

Blackstreet

Multitalent Teddy Riley brengt een swingende solo medley van o.a. Michael Jackson’s Remember The Time, en nog een aantal nummers die hij zelf mee geproduceerd heeft. Ook haalt hij zijn beste dansmoves uit de kast. Er worden naast nummers van Blackstreet ook nummers van Guy gespeeld, de groep waar Riley in zat voor Blackstreet.

De heren weten nog precies hoe ze het publiek moeten vermaken. Zwoele R&B met de daarbij passende dansmoves. Er worden rozen uitgedeeld aan de dames op de voorste rij en een enkeling krijgt zelfs een kus op haar hand. Blackstreet heeft nog steeds, de sound, de moves en het gevoel van vroeger. Tijdens “No Diggity” gaan we even terug in de tijd en zingen we woord voor woord mee. Helaas krijgen we niet de hit “Fix” te horen, wat natuurlijk wel erg jammer is.

huiskamer van Keith Sweat

huiskamer van Keith Sweat

Daarna is het de tijd voor Keith Sweat. Terwijl het podium vol staat met twee leren banken, een salontafel, een barretje en barkrukken lijkt het net alsof we in een ware sitcom zijn beland. Niets is minder waar. Sweat heeft er zin in en met zijn mededeling “Somebody is going to get pregnant tonight” beloofd het een “zwetende” vervolg van deze avond te worden.

Keith Sweat

Keith Sweat

Mierzoete R&B vult de Ronda zaal en laat het publiek mee zweten. Sweat is duidelijk minder goed bij stem dan zijn vier collega’s van Blackstreet. Tussen de nummers door heeft hij veel praatjes over “ladies en vibrators” en andere “hete” dingen. Blijkbaar krijgt hij het zelf ook heet, want hij grijpt continu in zijn kruis. Het publiek lijkt zich prima te vermaken tijdens het optreden van Sweat. Teddy Riley van Blackstreet komt ook nog even zijn kunsten vertonen op de keyboard en er mogen verschillende dames uit het publiek het podium op.

Deze duobill is perfect bij elkaar gekozen. Even terug in de tijd met de grootste R&B hits van de jaren 90 op één avond waarbij Blackstreet voor mij een overduidelijke favoriet was! No doubt!

Was jij vroeger ook zo weg van de muziek van deze R&B helden?!

Lees hier mijn andere (concert) reviews. 

Spread the love

You Might Also Like

 • Barbara 9 oktober 2015 at 09:18

  Hier iemand die weinig met concerten heeft, ik denk doordat ik er nooit heen ga en dus niet weet wat ik mis. Wel kan ik van goede muziek genieten, dus misschien maar eens gaan en ervaren… het enige waar ik ooit ben geweest is de 3 toppers en dat was erg leuk…

  • jansyluvzu
   Twitter:
   9 oktober 2015 at 09:22

   Oh wauw. .ik heb er honderden bezocht ? vind het echt ontspanning en ultiem genieten. Misschien moeten we een keertje samen gaan dan ?

   • Barbara 9 oktober 2015 at 09:27

    is een ideetje!

 • Vlijtig Liesje
  Twitter:
  9 oktober 2015 at 11:51

  Ik liep vroeger ook al uit de pas helaas. Ook toen al een fan van foute country and western liedjes…

  • jansyluvzu
   Twitter:
   9 oktober 2015 at 12:01

   Sinds ik drie zomers in the Staten heb gewoond hou ik erg

   • jansyluvzu
    Twitter:
    9 oktober 2015 at 12:02

    Van country muziek…Vooral Rascal Flatts vind ik geweldig! Ik ben zelfs naar Londen geweest voor een concert. ..super tof!

 • Josan 9 oktober 2015 at 12:08

  Oh ze zijn ouder geworden. Vond het geweldig. No diggity

  • jansyluvzu
   Twitter:
   9 oktober 2015 at 12:17

   Ze zijn zeker ouder geworden (vooral Keith)….maar ze zijn nog steeds erg goed live!?