About Me Diet Battle makeover Mommy Stuff Uncategorized

Janske’s Diet Battle 2.0 – Week 1 – Afkicken van de Coke

5 oktober 2015

Mijn eerste week van mijn “Diet Battle 2.0” zit er op! Viel het mee of viel het tegen? Ben ik al iets afgevallen? Ik ging ook meteen een extra uitdaging aan, namelijk afkicken van mijn Coke verslaving… en dan bedoel ik natuurlijk Cola hè! Al is dat voor mij ook echt een verslaving. Lees snel hoe mijn eerste week is verlopen!

Afkicken!

Op zondag schreef ik mijn eerste artikel over mijn nieuwe battle. Terwijl ik dat deed dronk ik mijn laatste glaasje Pepsi Max op. De laatste fles in huis was leeg. Op dat moment dronk ik hem zonder zeker te weten dat dit voorlopig de laatste was. Nu heb ik een aantal jaar geleden met mijn vriend de weddenschap gedaan dat ik €50,- zou krijgen wanneer ik een maand lang geen druppel cola zou drinken. Niemand dacht dat me dat zou lukken. Tot ieders grote verbazing is het me toch gelukt! Helaas drink ik inmiddels weer veel te veel cola en daarom vonden vriendlief en ik het wel weer een goed idee dat ik opnieuw de uitdaging aan zou gaan. Dit keer voor een kleinere beloning, maar toch voor een goed doel. Afkicken!

aaahhh ik wil cola!

aaahhh ik wil cola!

Zoals sommige mensen weten ben ik verslaafd, verslaafd aan cola light, en dan vooral aan Pepsi Light/Max of Coca Cola Zero. Dat kunnen ze echt als infuus bij me aansluiten en ik kan er weer tegenaan. Ik drink geen koffie, dus voor mij is het ook echt de caffeïne waar mijn lichaam naar vraagt. Ik kan zonder moeite de hele dag door cola (light) drinken. Heerlijk! Het liefst met een ijsklontje en een citroentjes…hmmmm (het water loopt me nu al uit de mond). Natuurlijk weet ik hoe ontzettend ongezond die troep is voor je lichaam, maar stoppen is makkelijker gezegd dan gedaan. Voor mij is cola mijn sigaret, koffie en alcohol verslaving in één. Ik heb nooit gerookt, drink geen koffie en drink bijna nooit alcohol. Cola geeft mij dat genot wat anderen krijgen van bijvoorbeeld een sigaret of een wijntje. Dat maakt het zo moeilijk om te minderen.

Caffeïne te kort

Zo kwam ik na de laatste slok op het idee om maar meteen van start te gaan met een nieuwe weddenschap. 31 Dagen zonder cola. Geloof me, voor mij is dat een enorme uitdaging! Ik ging meteen over op de thee en water. Iets wat ik beiden ook veel drink, maar mijn voorkeur gaat meestal toch weer uit naar een glas koude cola. Een slechte gewoonte die al snel veranderde in een verslaving.

Vooral tijdens mijn werkdagen merkte ik dat ik regelmatig caffeïne te kort had. Ik had het gevoel alsof ik zo in slaap kon vallen. Ik was echt ontzettend moe deze week. Daarom ging ik extra vroeg naar bed en sliep ik meestal rond 23 uur al. Normaal is dat bijna altijd na 00:00 uur, dus dat scheelde een hoop. Zodra Lola in bed lag sprong ik onder de douche en kroop ik met een theetje in mijn hand op de bank. Simpelweg omdat de energie ver te zoeken was, helaas.

Wanneer de Pepsi in de aanbieding was sloegen we wel eens in...oops!

Wanneer de Pepsi in de aanbieding was sloegen we wel eens in…oops!

Hoe ging het verder deze week?

Wat betreft voeding ging het redelijk. Ontbijt, lunch en snacks waren zorgvuldig gekozen en ik heb (zeker in verhouding met normaal) weinig gezondigd. Het avondeten was een ander verhaal. Pizza, friet en pannenkoeken in één week is natuurlijk niet echt handig wanneer je wilt afvallen. Dat is dus nog wel even een belangrijk puntje waar aan gewerkt moet gaan worden. Ook heb ik me één middag flink uitgeleefd met chips en chocolade pinda’s. Ik kreeg een ouderwetse vreetkick en kon mijzelf echt niet beheersen. Oops! Verder kon ik alle verleidingen (vers gebakken brownies op het werk, lekkere hapjes tijdens een kraamfeest) zonder al te veel moeite goed weerstaan. Gelukkig maar, want wat er niet aan komt hoeft er ook niet af!

Qua beweging heb ik wel iets meer gedaan dan gebruikelijk, zoals de lichtjesroute fietsen met Lola en een hele dag door de dierentuin wandelen, maar echt actief bezig zijn zat er niet bij deze week. Dat is ook iets waar ik nog extra aandacht aan moet besteden. Omdat ik zo ontzettend moe was deze week heb ik de puf niet meer gehad om op de crosstrainer te klimmen om even flink te zweten. Zonde!

Zoals tijdens mijn vorige battle hou ik een overzicht bij van mijn wekelijkse resultaten. Zo kan ik zien welke doelen ik heb behaald en hoe het gegaan is.

samen op de fiets

samen op de fiets

Resultaten voor deze week:

Startgewicht: 109 kg (ja, ik weet het)

Gewicht na 1 week: 107,8 kg

Result:  – 1,2 kg

Gevoel: Ik ben trots op mijzelf, over wat ik deze week bereikt heb. Ik heb een week geen cola gedronken zonder al te veel moeite. Dat is voor sommigen misschien poepie simpel, maar voor mij was het echt even afkicken. Ook heb ik veel verleidingen laten staan en heb ik bewustere keuzes gemaakt in mijn voeding. Ik wil wel  beter letten op mijn avondeten en meer lichamelijk bezig zijn.

Ben jij ook bezig met je eigen strijd tegen de kilo’s? Hoe ging jouw week? Ben jij ook zo’n cola verslaafde of heb je andere verslavingen?

Volg ook mijn “Battle” tegen de kilo’s! Ga je zelf ook mee de strijd aan?! Let’s do this!

Spread the love

You Might Also Like

 • indiequeen84 5 oktober 2015 at 08:16

  Ah wat goed van je! Wat jij met cola hebt, heb ik met suiker. En dan met name chocola. Zo moeilijk om er vanaf te blijven. Maar ik doe ook mn best om het te laten staan.

  • jansyluvzu 5 oktober 2015 at 08:37

   Temtation is everywhere. …moeilijk hè

 • Karin van kessel 5 oktober 2015 at 08:29

  Het begin is gemaakt, netjes! Logisch dat je moe bent en dat je lichaam moet wennen aan ander eten en een tekort aan cafeïne. Maar dat komt goed, hou vol en wees trots op die -1,2 kg!

  • jansyluvzu 5 oktober 2015 at 08:38

   Dat ben ik zeker. ..Vooral omdat er bij mij vaak niets af gaat wanneer ik fanatiek begin. ..dat is zoooo demotiverend

 • Bregje 5 oktober 2015 at 08:31

  Zet m op Janske!! Heel goed van je, ik blijf je aanmoedigen! X

 • Karin 5 oktober 2015 at 09:32

  Goed bezig! Het begin is altijd moeilijk, maar ben nu al trots op je ? You can do it!

 • Maaike 5 oktober 2015 at 10:15

  Trots op jou Jans!
  Ik ga met je meedoen. Ik wil sowieso de laatste zwangerschapskilootjes eraf krijgen en dan het liefste nog eens 10 kilo!
  Succes en je kan het!!!!
  Xx Maaike

  • jansyluvzu 5 oktober 2015 at 10:18

   let’s do this lief!

 • Kimberly 5 oktober 2015 at 14:56

  Ik begon vanochtend. En net zoals jou, ben ik enorm gek op cola light. Ik kan me dus absoluut in je verhaal vinden. Vooral omdat ik ook niet rook, geen koffie drink en zo weinig alcohol dat het eigenlijk niets is. Wel leuk om dan iemand te vinden, die er net zo in staat. Maar ook geen cola light meer vanaf vandaag..
  En wat ontzettend knap! 1,2 afgevallen! Helemaal super! Meet je ook je lichaamsomtrekken? Het schijnt namelijk dat cola light dik maakt. Ook daar zou je dus verschil moeten zien? Ik zelf heb hier in Berlijn geen weegschaal, moet het dus echt van mijn meetlint hebben 😉
  Heel veel succes deze week, je kunt het!
  Groetjes Kimberly

  • jansyluvzu 5 oktober 2015 at 15:00

   Dat is ook wel een idee even meten 🙂 Zeker leuk als je verschil ziet! wij kunnen dit Kimberly! Stomme rot cola…die zoooooo lekker is 😉 toi toi toi!

 • Carmelina 7 oktober 2015 at 16:26

  Ik doe mee! Nog 2 kilo en alles van de zwangerschap is er af maar nog 5 kilo en ik zit op het gewicht waar ik heel graag naar toe wil.. Ook eerst maar even afkicken van de coke ?

  • jansyluvzu 7 oktober 2015 at 16:41

   let’s do this! Ik ben inmiddels al 11 dagen “sober” hihi 🙂

 • Daniella 13 oktober 2015 at 19:37

  met tranen in mijn ogen heb ik je blog gelezen….. ook ik zit nog met de overtollige kilo’s en heb precies dezelfde gedachtes over bang zijn om de dikste mama op het schoolplein te zijn en vast te komen zitten op de glijbaan….. dat is ook de rede waarom ik nooit met mijn zoontje op die toestellen ga en het mijn vriend laat doen….. hoe erg ik het ook vindt, want IK WIL OOK!!!!!
  ik ben sinds een maand bezig en ben nu bijna 4 kg kwijt dus ik weet dat ik het kan, maar dan komt die ellendige december maand er aan met die verrekte lekkere pepernoten! GRRRRR
  maar ik MOET van mezelf er voor gaan want over 7 maanden gaat mn oudste naar school en wil dan wel iets van 20 kg lichter zijn! (hopen dat het lukt) ik ben voordat ik zwanger werd van nr 2 10 kg afgevallen in 1,5 maanden, dus het moet lukken!
  ik wil je graag volgen met je blogs etc. ff kijken hoe ik dat op mn telefoon kan doen
  vind wel dat je heel goed bezig bent! YOU GO GIRL!

  • jansyluvzu 13 oktober 2015 at 19:41

   Wat goed! 4 kilo er af! Wij kunnen dit samen! Let’s do this!