Baby Adventures Mommy Stuff My Adventures Review Uncategorized

Uittip: 200.000 lichtjes bewonderen tijdens de Lichtjesroute in Eindhoven

2 oktober 2015
kijken bij de eendjesvijver

kijken bij de eendjesvijver

Eindhoven is natuurlijk de lichtstad, daarom mag natuurlijk de jaarlijkse lichtjesroute niet ontbreken. Als klein meisje ging ik samen met mijn zusje in onze pyjama’s aan op de achterbank in de auto meerijden door de straten met de mooie lichtjes. Ik heb er fijne herinneringen aan. Ook dit jaar ben ik inmiddels alweer twee keer met geweest. Dit keer niet als klein meisje, maar op de fiets met mijn eigen kleine meisje voorop!

200.000 lichtjes

Sinds 1984 worden er ieder jaar op 18 september (op de dag dat Eindhoven in 1944 bevrijd werd) de lampjes “aangestoken”. Tot en met de tweede zondag van oktober hangen er door de hele stad ruim 200.000 lichtjes boven de straten. Van Nijntjes tot Cupido die pijltjes schiet, van het PSV stadion tot Smurfen. Er zijn allerlei soorten lichtjes te zien. Iedere avond vanaf 19:00 uur (of wanneer de lantaarnpalen aan gaan) kun je te voet, op de fiets of met de auto een route van zo’n 22 kom rijden/lopen om alle lichtjes te bekijken. Vooral voor kindjes is dit natuurlijk ontzettend leuk!

Oooooh! Die!

Lola vond vorig jaar het Glow Festival ook ontzettend interessant, ondanks dat ze pas 6 maanden oud was. Ze keek toen al haar oogjes uit. Nu zat ze voorop in haar fietsstoeltje en wees ze naar ieder verlicht figuur en riep ze “Oooo” en “Die!”. Het is echt genieten om zo ook eens door het donker te fietsen met je kleintje (iets wat we nog nooit eerder gedaan hadden). Ik vond het vooral speciaal omdat dit de eerste keer was samen met Lola, zo bijzonder zelfs dat ik nog een tweede keer gegaan ben. En ik denk zelfs dat ik nóg een keertje ga (als het weer het toe laat). De lichtjes vallen natuurlijk meteen op en het is leuk om te zien wat er allemaal voor mooie figuren ophangen.

Tip

Doordeweeks is het lekker rustig en kun je makkelijker in je eigen tempo rondrijden en stoppen wanneer je dat graag wilt. In de weekenden is het weer wat drukker, maar zijn er ook meer activiteiten zoals muziek en kraampjes langs de route. De lichtjesroute is gratis en je kunt zelf aanhaken en stoppen waar je wilt, je zit nergens aan vast. Dus als je maar een gedeelte wilt bekijken kan dat ook prima.

Ben jij wel eens naar de lichtjesroute gaan kijken in Eindhoven? Ga je dit jaar ook? 

eendjesvijver

eendjesvijver

 

Spread the love

You Might Also Like

 • tineke 2 oktober 2015 at 16:03

  Nog nooit gedaan, ik woon in friesland en dat is misschien iets te ver weg, maar het lijkt me heel gaaf om dit met kinderen te doen!

  • jansyluvzu 2 oktober 2015 at 16:09

   Dat is inderdaad wel erg ver. ..jammer want het is zoooo leuk!

 • MetMirjam 4 oktober 2016 at 12:14

  Dit lijkt me echt super leuk om te doen met onze dame! We wonen niet echt in de buurt.. maar wie weet in een gekke bui 😉

  • Janske 4 oktober 2016 at 12:31

   Dan zou ik het combineren met een ander uitstapje en op de ’terugweg’ en rondje doen ?