About Me Diet Battle Mommy Stuff My Adventures Personal Uncategorized

Janske’s Diet Battle 2.0 – Let’s do this!

28 september 2015

Op 23 februari 2012 schreef ik op mijn blog dat ik mijn levensstijl wilde veranderen en beginnen met afvallen. Ik starte mijn eigen “Diet Battle“. Wekelijks hield ik mijn vorderingen bij op mijn blog. Uiteindelijk viel ik in ruim een jaar slechts 1,2 kilo af. Nou, poeh poeh..die battle had ik dus duidelijk verloren…

Arrgghh Ik moet het ZELF doen
Dit keer wil ik het anders aanpakken. Dit keer ben ik mama en heb ik een lieve dochter waarvoor ik extra motivatie heb om door te zetten. Ik weet dat ik het kan. Ik weet hoe het moet. Ik weet dat het nodig is. Ik weet dat ik het wil. Maar nu het DOEN. Ik moet het namelijk helemaal ZELF doen.

Toen ik 21 was ben ik een periode bij een diëtiste geweest en viel ik binnen korte tijd zonder super veel moeite zo’n 12 kilo af. Ik voelde me zo ontzettend goed in mijn nieuwe lichaam! Ik woog nog steeds rond de 80 kilo, maar dat paste gewoon bij mij. Ik zal nooit een maatje 38 krijgen. Dat wil ik ook niet. Met een maatje 44 zou ik al ontzettend tevreden zijn!

Ik schrik van mijzelf

Als ik tegenwoordig foto’s van mijzelf terug zie schrik ik steeds van mijn enorme omvang. Het maakt me onzeker en verdrietig. Dit ben ik helemaal niet. Ik voel me helemaal niet zo dik. Zo wil ik niet meer zijn. Niet voor mijzelf en niet voor mijn dochter. Ik wil oud worden met haar,  kunnen genieten en mee kunnen spelen zonder dat ik klem zit op de schommel in de speeltuin.

Daarom ga opnieuw mijn strijd aan met mijn kilo’s en wil ik mijn levensstijl gaan veranderen zodat ik weer een fitte mama kan zijn voor Lola. Dat ik kan genieten en niet altijd wordt belemmerd door mijn lijf.

foodWaarom er over bloggen?

Om mijn battle te delen met andere mama’s. Als stok achter de deur en voor extra motivatie. Misschien kan ik andere mama’s motiveren om mee te doen of kunnen zij me juist tips geven.

Waarom wil ik afvallen?

Omdat mijn BMI boven de 39 zit! Dat is ernstig overgewicht en brengt ontzettend veel extra risico’s met zich mee. Iets waar ik niet eens over na wil denken, maar wat wel erg belangrijk is. Ik wil namelijk gezond oud worden en ik maak het mijn lichaam op deze manier niet heel erg makkelijk. Ik wil lekker met Lola kunnen spelen zonder dat ik last krijg van mijn rug of halverwege moet stoppen omdat ik geen energie meer heb.

Wat zijn mijn doelen?

 • Ik zou heel graag 85 kilo willen wegen. Dat is nog steeds veel te zwaar, maar voor mij al een hele battle om daar te komen en een mooi doel
 • Ik wil bewust zijn van wat ik eet
 • Ik wil minder snoepen en snacken en gezonder eten
 • Ik wil veeeel minder Cola (Pepsi) willen drinken. (ja, ik ben verslaafd)
 • Ik wil meer bewegen, met en zonder Lola
 • Ik wil meer sporten
 • Ik wil vroeger naar bed
 • Ik wil een goed voorbeeld zijn voor mijn dochter
 • Ik wil weer houden van mijn eigen lichaam
 • Ik wil trots zijn op mijzelf
 • Ik wil iedere week bloggen over mijn vorderingen

Let’s do this!

Ga jij me volgen in mijn “Battle” tegen de kilo’s? Of ga je zelf ook de strijd aan?! Let’s do this!

 

Spread the love

You Might Also Like

 • ellen 28 september 2015 at 07:26

  Goedzo Janske! Je kan het. En stop dan ook meteen met de margarine haha en pak halvarine haha

  • jansyluvzu 28 september 2015 at 07:46

   Margarine? Ik gebruik halvarine ☺

   • jansyluvzu 28 september 2015 at 11:13

    hahaha…nou snap ik je 😉

 • Karin van kessel 28 september 2015 at 08:32

  Succes Janske, you can do it!!!

  • jansyluvzu 28 september 2015 at 08:34

   Thanks lief ?

 • Karin 28 september 2015 at 08:46

  Go girl, you can do this! Tuurlijk ga ik je volgen, net zo trouw als de rest van je blog ?

  • jansyluvzu 28 september 2015 at 09:15

   ? dankjewel lief

 • Tineke 28 september 2015 at 09:48

  Succes! Ik zal je blijven volgen 🙂 zelf ben ik nog steeds bezig met de laatste Zwangerschapkilo’s 🙁

  • jansyluvzu 28 september 2015 at 09:59

   Misschien kunnen we elkaar supporten ? dankjewel ?

 • indiequeen84 28 september 2015 at 11:29

  Heel veel succes! Ik weet dat je het kunt :-).

  • jansyluvzu 28 september 2015 at 11:32

   dankjewel mop! 🙂

 • esmeralda 28 september 2015 at 16:24

  Ook ik ga de strijd aan, ik wil minstens 10 kilo eraf hebben. Sinds vorige week ben ik begonnen met sporten en vanaf volgende week ga ik wekelijks een uurtje extra doorbrengen met een personal trainer. You can do it!

  • jansyluvzu 28 september 2015 at 16:27

   Wat goed! WE can do this!

 • Eline ( 28 september 2015 at 19:22

  Ik wens je heel veel succes met je strijd. Ik ken die strijd maar al te goed helaas. Ondertussen 75 kilo afgevallen en al mijn doelen ruimschoots behaald. De strijd blijft echter levenslang. Ik hoop voor je dat je de kracht in jezelf vind om jezelf dat gezondere lijf te gunnen. Heel veel succes!

  • jansyluvzu 28 september 2015 at 19:32

   Wat een wijze en lieve woorden!75 kilo…wow!respect voor jou! Dankjewel ?

 • Janneke 29 september 2015 at 06:25

  Ow wat ken ik deze strijd pijnlijk goed na 9 maanden lijnen en sporten heb ik een keurig BMI inmiddels maar wat is het soms nog moeilijk om niet in oude gewoonten te vervallen! Gelukkig is mijn zoon er als ultime motivatie voor hem wil ik gezond en fit blijven. Zet hem op!

  • jansyluvzu 29 september 2015 at 08:00

   Wat goed zeg! Dankjewel ?

 • Kimberly 3 oktober 2015 at 11:13

  Ontzettend moeilijk om die knop om te zetten! Ik ga je zeker volgen, zelf probeer ik ook de knop om te zetten en toch er echt voor te gaan. Ik hoop dat het je gaat lukken, maar met zo’n motivatie moet dat lukken 🙂
  Groetjes Kimberly

  • jansyluvzu 3 oktober 2015 at 12:31

   Let’s do this!

 • H. 19 oktober 2015 at 17:01

  Good luck hoor! Doe je iets speciaals om af te vallen? Ik ga sinds begin september 2 à 3 uur per week Aqua gymmen, echt een aanrader!

  • jansyluvzu 19 oktober 2015 at 17:34

   Wat leuk! Op dit moment vooral bewuster op mijn voeding letten en bijna niet snoepen. ..en geen cola Light meer drinken (mijn verslaving)

 • H. 19 oktober 2015 at 18:07

  Zelf geen Light? Amai! Ik probeer hier echt heel hard van de gesuikerde frisdranken te blijven maar is ongelofelijk moeilijk 🙁 & Verder proberen wij geen vlees – koolhydraten te combineren

  • jansyluvzu 19 oktober 2015 at 18:24

   Vooral Light…dat is echt mijn verslaving. ..vlees en koolhydraten… Is dat geen goede combi dan?

 • H. 19 oktober 2015 at 19:34

  Het schijnt dat dat niet zo’n top combo is, onder andere door pascale naessens. Wij eten dus meestal Groenten en Aardappelen of Groenten en vlees

  • jansyluvzu 19 oktober 2015 at 19:36

   nooit geweten, zo leer ik weer ontzettend veel van anderen tijdens deze battle. Ik at de vorige keer wel een stuk minder koolhydraten, dat helpt ook enorm goed. Bedankt voor de tip!

 • Roxanne 3 januari 2016 at 22:44

  Deze niet-mama gaat je battle volgen en hopelijk haal ik er zelf ook wat inspiratie uit. Na een paar jaar geleden een aantal kilo afgevallen te zijn, zijn er weer een aantal terug geslopen. Ook mede door de burnout waarin ik een dik jaar gezeten heb.

  • Janske 3 januari 2016 at 22:46

   Let’s do this ?