Lola Loves Review Uncategorized

Lola Loves #2 – 5 leuke boekjes voor een dreumes (10 tot 16 maanden)

25 september 2015
even genieten

even genieten

Vanaf Lola’s geboorte lezen we al iedere dag boekjes voor, over kabouters, Nijntje, de Kikker en nog veel meer leuke verhalen. Iedere avond voordat ze gaat slapen leest (meestal papa) samen met haar in de grote stoel op haar kamertje een mooi verhaaltje voor.

We merken dat ze steeds geduldiger meeluistert en “leest” bij de verhalen die we voorlezen. Ze helpt met het aanwijzen en slaat iedere bladzijde voorzichtig om. Het is voor ons echt een heerlijk ontspannen genietmomentje samen met haar.

Nou heeft Lola heel veel leuke boekjes gekregen voor haar geboorte en voor haar verjaardag en heeft ze al ruim een jaar een abonnement op de bibliotheek hier in de stad. Genoeg boekjes om te lezen dus. Laatst ging ik voor de vakantie weer wat boeken bij de bibliotheek halen en vond daar een paar hele leuke boekjes die Lola (en papa en mama) met veel plezier lezen. Ik deel graag met andere mama’s Lola’s favorieten. Wie weet vinden jullie kindjes zo net zo leuk als Lola!

In de afgelopen maanden maanden vond ze vooral deze boekjes erg leuk:

Voor Altijd Samen – Petr Horacek

Het boek gaat over twee eenzame regenwormen die elkaar op een dag tegenkomen. Ze vinden elkaar helemaal niet lief. Dan gebeurd er iets waardoor ze bij elkaar moeten blijven. Er bloeit een vriendschap op. Een humoristisch en fantasierijk verhaal over twee regenwormen. Het boek heeft mooie duidelijke illustraties en weinig tekst. Ook zitten er een paar bladzijdes met “spiekgaatjes” in. Leuk voor de kleine kindervingertjes. De illustraties lijken erg op die van van Eric Carle (van Rupsje Nooitgenoeg). Een erg leuk boek om voor te lezen!

Giraf heeft het koud – Judith Koppens

Giraf heeft het koud. Daarom gaat hij samen met zijn vriendje Big opzoek naar een sjaal. Maar de sjaal van Big is niet lang genoeg voor de nek van Giraf. Dus heeft Giraf het nog steeds koud. Samen gaan ze op zoek naar een sjaal die wel groot genoeg is voor Giraf. Dat valt alleen niet mee. Hoe krijgt Giraf samen met zijn vijf vriendjes uiteindelijk een sjaal die wel warm genoeg is. Een mooi verhaal over vriendschap.

Het boek is erg simpel met veel terugkomende teksten, makkelijk om voor te lezen en leuk om ieder dier met een ander stemmetje te laten praten. De illustraties hebben mooie felle kleuren en het verhaal is erg aandoenlijk om te zien hoe alle vriendjes Giraf willen helpen.

Mijn Monster – Luister – kijk – en voelboek

Dit boek is een heel bijzonder boek. Het kan namelijk grommen! Het boek gaat over een grappig paars monster, hoe hij er uit ziet en wat hij precies allemaal kan. Op iedere bladzijde gromt het monster wanneer je kindje op het knopje drukt. Erg grappig!

De eerste keer dat Lola op het knopje drukte en het boek begon te grommen moest ze heel hard huilen en vond ze het helemaal niet leuk. Maar na een tijdje wilde ze alleen maar dit boek lezen en nog steeds gromt ze bij ieder dier wat ze ziet en als je haar vraagt “Hoe doet  het monster?”. Erg leuk dus!

Kiekeboe – Leren Tellen & Ik leer nieuwe woordjes

Deze boekjes zijn erg leuk voor de allerkleinsten. Op iedere bladzijde zit een klepje wat ze open kunnen vouwen om te kijken wat er achter zit. Zo heb je bij het boekje “Leren Tellen” achter ieder klepje een ander aantal dingen of dieren zitten. Er is weinig tekst en de boekjes gebruik je vooral voor de interactie en om nieuwe woordjes te leren door middel van aanwijzen. Het is erg leuk om te zien dat je kindje steeds meer dingen goed kan aanwijzen.

Lola heeft nog steeds heel veel plezier in het lezen van deze boekjes. Deze boekjes koos ze bijna altijd zelf uit om te mogen lezen. Ze leest ze ook graag zelf.

Dit waren een aantal van Lola’s favoriete boekjes van de afgelopen 6 maanden. Binnenkort zal ik er weer een paar met jullie delen.

Heb jij nog tips van leuke boekjes voor kindjes van ongeveer anderhalf jaar oud? Welke boekjes las of leest jouw kindje het allerliefst?

Lees hier andere leuke Lola Loves artikelen voor tips voor jouw kindje(s)

Spread the love

You Might Also Like

 • Aukjeswereld 26 september 2015 at 23:33

  Boekjes zijn leuk! Hier zijn Woezel en Pip ook altijd goed, en verder eigenlijk alle prentenboeken wel… 🙂

  • jansyluvzu 26 september 2015 at 23:47

   Woezel en Pip zijn ook erg leuk inderdaad! Die leest Lola zelf. ..Zo schattig! Hihi

 • princessleianl 27 september 2015 at 00:41

  Voor altijd samen en Giraf heeft het koud lijken mij hele leuke boekjes! Wij proberen Leia ook zo vaak mogelijk voor te lezen. Het is ook een heerlijk intiem momentje even zo. Ik merk wel dat ik het vaak een beetje awkward vind dat mijn man binnenloopt wanneer ik aan het voorlezen ben inclusief stemmetjes haha. Geen idee waarom eigenlijk!

  • jansyluvzu 27 september 2015 at 08:12

   Hihi. ..dat is vooral even wennen denk ik. ..maar wel super leuk voor Leia die verschillende stemmetjes