About Me Baby Adventures Mommy Stuff My Adventures Uncategorized

Uittip: Plukkerdepluk – Appelplukdagen in de Philips Fruittuin

23 september 2015

Zaterdag ging ik samen met mijn gezinnetje (en heeeel veel andere gezinnen) appels en peertjes plukken bij de Philips Fruittuin in Eindhoven. Via Nicole van Meisje Eigenwijsje kwam ik op het idee om daar een kijkje te gaan nemen, want hoe gaaf is het om zelf appeltjes en peertjes te kunnen plukken!

Een gezellige drukte!

Een dag na de thuiskomst van onze vakantie sprongen we op de fiets om naar de Fruittuin te gaan. Bij aankomst zagen we dat er heel veel andere ouders hetzelfde idee hadden. Tientallen kinderen met laarsjes aan en papa’s en mama’s met grote tassen om appeltjes en peertjes te gaan plukken. Wat een gezellige drukte! Nicole had al geadviseerd om op tijd te gaan, dus ik was blij dat we er vlak na 10 uur al waren.

Bij de ingang kreeg je een mooie tas om te vullen met je zelf-geplukte fruit. Ook waren er allerlei kraampjes met verse streekproducten zoals honing, kaas en aardbeien. Heerlijk al die pure producten uit de regio. Ook was er een springkussen voor de kinderen en natuurlijk kon je een heerlijke pannenkoek met vers fruit eten bij het restaurant.

Pluk!

Maar we gingen natuurlijk voor het plukken! In de meterslange rijen met appel- en perenbomen kon je helemaal zelf kiezen welk fruit je wilde plukken. Wat een geweldig avontuur voor kinderen, verdwalen tussen de fruitbomen. Lola wees overal de appels en peren aan. “Appel!” zei ze terwijl ze zowel de appels als de peren aanwees. Haha. Lola mocht zelf ook een appeltje en een peertje uitkiezen en plukken. Pluk! Lekker rondlopen tussen de fruitbomen vond ze echt het allerleukst. En natuurlijk ook het kijken bij de schaapjes en de andere kindjes.

Het was een heerlijk uitstapje met zijn drietjes en zeker een aanrader als je nog niet geweest bent! Op zaterdag 26 september 2015 van 10.00 tot 16.00 uur is de laatste plukdag van dit seizoen, dus gaan met die banaan (of appel)!

 

 

Spread the love

You Might Also Like

 • eigenwijsje2014 23 september 2015 at 12:27

  Leuk! Fijn dat jullie het net zo leuk vonden als wij! Volgend jaar samen gaan? 🙂

  • jansyluvzu 23 september 2015 at 12:30

   Top idee! Lijkt me super gezellig!

 • Jootje 23 september 2015 at 15:50

  Leuk! Wij hebben het springkussen gemist. Of misschien was die er de eerste plukdag niet.

  • jansyluvzu 23 september 2015 at 15:56

   Het stond meteen rechts op het terrein…en zat vol met bouncende kiddos ?