Baby Adventures Mommy Stuff My Adventures Personal Pictures Review Uncategorized

Onze allereerste vakantie als gezin was GEWELDIG!

22 september 2015

De afgelopen 2 weken ging ik samen met mijn gezinnetje twee weken op vakantie. Na een zomer lang collega’s uitzwaaien op mijn werk en blogs lezen over heerlijke vakanties waren wij eindelijk ook aan de beurt om op ons eerste grote avontuur te gaan. Onze allereerste vakantie als gezin!

We maakten een hele wereldreis van maar liefst 27 (jawel!) minuten rijden naar camping Ter Spegelt in Eersel. Waarom zo dichtbij? Vooral omdat het gewoon een hele toffe camping is, maar ook omdat we een fijne korting kregen en omdat mijn zusje hoogzwanger is. Zo waren we dicht in de buurt als de baby zich zou melden. (Tot op heden geen baby, maar dat duurt nu echt niet heel lang meer!)

Kindjes en eendjes

We hadden twee weken een knusse lounge cabin met twee slaapkamers, een badkamer en relaxte woonkamer met loungebank en een open keuken. En niet te vergeten, we hadden ook een fijne eigen veranda met hangmat en een barbecue. Onze cabin stond samen met 9 andere cabins op een gezellig pleintje met in het midden een zandbak met een grote boot er in. Op ons pleintje verbleven veel gezinnen met kinderen van Lola’s leeftijd wat natuurlijk erg gezellig was. Alle kindjes waren ook dagelijks te vinden in en rond de zandbak. Er werden heel wat zandkastelen gebouwd, rondgefietst op allerlei soorten en maten fietsjes en alle eendjes werden dagelijks voorzien van stukjes brood. Het was een gezellig tafereel om te zien terwijl je heerlijk op je loungebank op je veranda zat toe te kijken.

Waterpret in het Sterrenstrand

We hebben ons ook uren vermaakt in het zwembad en sterrenstrand op de camping. Een overdekt strand met waterpret voor alle leeftijden. Een zwembad, peuterbadjes met glijbaan, bubbelbaden, een grote glijbaan en een strand met allerlei speelhuisjes. Lola vond het super leuk. Het was voor haar de eerste keer dat ze naar een echt zwembad ging, maar ze vond het prachtig! Wat genoten van ons waterratje. Het was zelfs zo leuk zelfs dat vriendlief besloot om meteen maar een onderwatercamera aan te schaffen. (Je bent een fotograaf of niet…hihi). Die heeft zich dus flink vermaakt met zijn camera in het zwembad.

Op de minder mooie dagen, want dat heb je helaas wel sneller wanneer je pas in september op vakantie gaat, gingen we een paar keer naar de Hooiberg in Bladel. Een super leuke speelboerderij waar Lola zich als een vis in het water voelde. De glijbanen waren de grote favoriet en na een paar keer oefenen kon mevrouwtje er helemaal zelf vanaf glijden. Dat scheelde papa heel wat klim en vouwwerk in het kleurrijke peuter klimtoestel. Wat een lol!

Varkentjes en Cavia’s 

Ook de kinderboerderij op de camping hebben we meerdere malen bezocht. Lola vind dieren zo leuk dat we regelmatig even gingen kijken. Het varken was de grote favoriet. Die zat samen met een ander varkentje en een eend in een veldje, zo’n grappige combi die drie samen! Ook de cavia’s waren mega cool.

We zijn vaak uit eten geweest tijdens de vakantie en dat ging bijna altijd prima. Wat onze truc was? We bestelden ons eten en daarna ging papa met Lola samen rond wandelen of spelen in de speelhoek (wanneer deze aanwezig was). Zo hoefde ons kleine wiebelkontje niet langer dan nodig stil te zitten aan tafel zonder eten. Dit werkte meestal erg goed. Fijn om te weten dat het best prima gaat. Ze heeft zich in ieder geval totaal niet misdragen ofzo.

Ook voor papa en mama vakantie

De vakantie was vooral super relaxt. Gewoon per dag kijken wat we gingen doen, geen stress. Heerlijk! We zijn echt tot rust gekomen en hebben ontzettend genoten van onze eerste vakantie samen. Ook al draaide bijna alles om Lola, ook voor ons voelde het als een echte vakantie! Wat hebben we genoten van haar glimlachjes, van haar verhalen die ze vertelde en de gekke streken die ze uithaalde. We zagen haar zo groeien en opbloeien tijdens de vakantie. Geweldig!

Camping Ter Spegelt is in ieder geval ook in het naseizoen een aanrader voor gezinnen met kinderen. Er is zo veel te doen bij goed en slecht weer, je hoeft je nooit te vervelen! De camping is niets voor niets verkozen tot camping van het jaar 2015 door de ANWB.

Ik kan niet wachten op onze volgende vakantie!

Hoe was jouw eerste vakantie als gezin? Was het ook zo heerlijk als je gehoopt had?

Spread the love

You Might Also Like

 • Barbara 22 september 2015 at 08:36

  Jaaaa geweldig was het om met Riana samen op vakantie te gaan in mei, het was er zo leuk dat ik beloofd heb dat we er volgend jaar weer naar toe gaan!

  • jansyluvzu 22 september 2015 at 09:48

   Wat leuk! Ik kan ook niet wachten tot de volgende vakantie!

 • Vlijtig Liesje 22 september 2015 at 11:03

  Wauw die eerste foto! Hoe hoog ‘vliegt’ ze wel niet! Ik dacht eerst dat het een truc foto was toen zag ik dat ze op een trampoline staan. Geweldige foto vind ik het. Die kun je zo laten printen en ophangen.

  • jansyluvzu 22 september 2015 at 11:06

   en ze kijk ook zo relaxt…ik was foto’s aan het maken en keek alleen op het schermpje…ik kreeg haar steeds niet in beeld omdat ze te hoog vloog…*oops*.. toen ik keek hoe hoog het was schrok ik wel een beetje. Lola vond het zelf geweldig, hihi…Het was inderdaad op zo’n groot springkussen…super leuk!

 • Aukjeswereld 22 september 2015 at 10:11

  Wat fijn dat jullie zo hebben genoten! En wat een heerlijke foto’s! Onze eerste vakantie als gezin komt er binnenkort aan, zin in!

  • jansyluvzu 22 september 2015 at 10:19

   Wat een fijn vooruitzicht. Veel plezier samen!