About Me Baby Adventures Mommy Stuff My Adventures Uncategorized

Een brief aan mijn dochter – Lieve Lola – 16 maanden

19 september 2015

Lieve Lola,

Lola 16 maanden

Lola 16 maanden

Wat ben je ongelooflijk gegroeid in jouw zestiende maand. Met stappen ga je letterlijk en figuurlijk vooruit! Je bent op 24 augustus voor de eerste keer zelf gaan staan zonder je ergens aan vast te houden en je zet meteen een paar stapjes. Op 3 september sta je op en loop je ineens een meter terwijl papa en mama vol verbazing staan te kijken. Samen maken we een vreugdedansje! De volgende dag geef je zomaar boem de salontafel een kusje terwijl je loopt. AUW! Een flinke blauwe streep op je wang is je souvenir. Gelukkig heb je er geen last van, al is het natuurlijk jammer voor de vakantiefoto’s, hihi. 

Diezelfde dag ga je met papa en mama voor de allereerste keer op vakantie. Voor de eerste keer 2 weekjes weg van huis. Op de camping hebben we samen zo ontzettend veel plezier. Je doet het super en we hebben twee weken een heerlijke stressvrije vakantie. Op ons veldje staan totaal 10 gezinnen met kindjes van dezelfde leeftijd als jij en in het midden ontmoeten we elkaar allemaal in de zandbak. Je “speelt” samen met alle andere kindjes. Wat een gezelligheid! Ook voer je de eendjes die iedere dag bij ons huisje rond waggelen. Ze eten bijna uit je handjes. “Kwak, kwak, kwak” zeg je tegen de eendjes.

Lola 16 maanden

Lola 16 maanden

Ook op de kinderboerderij op de camping doe je alle diertjes na, de kipjes, geitjes, eendjes maar ook de aapjes, het monster en de slang kun je al goed nadoen. Je zegt ook steeds meer nieuwe woordjes. Ze zeg je de hele dag “Hallooo” tegen iedereen, maar ook de woorden water, auto, appel, paardje, opa, oma, ja, nee en Lola komen de hele dag door uit je mondje. Als we vragen hoe je heet zeg je “Lola” of “Nona”. Dat vind ik zooo lief als je dat zegt. Met zo’n grote glimlach, zo van, dat ben ik!

Je leert steeds beter lopen en trots kijk je dan even goed rond of iedereen wel oplet hoe knap je kunt lopen. Clowntje dat je bent! Of je gaat gekke dingen doen en dan even kijken of de ander het wel gezien heeft. Gekkie!

Ook ben je voor de eerste keer gaan zwemmen met papa en mama in het grote zwembad met je mooie gele zwemband. Het liefst ging je van de glijbaan in het pierenbadje, en dan als het even kon 20 keer achter elkaar! Na een paar dagen oefenen kon je het helemaal zelf! Knap hoor! Ook de bubbels in het bubbelbad en de grote groene glijbaan waar papa in ging vond je erg leuk om te bekijken.

Lola 16 maanden

Lola 16 maanden

Wat hebben we genoten van de bezoekjes van opa en oma en toen Lars met zijn papa en mama op bezoek kwamen. Samen spetteren in het sterrenstrand, eentjes voeren en in de zandbak ingegraven worden door die gekke papa’s van jullie. Of die keer dat we samen naar de speelboerderij gingen en je 25 keer helemaal zelf van de glijbaan af ging en de ballenzee in gleed.

De hele dag door klets je de mooiste verhalen, loop je met je emmertje met spulletjes er in rond en bouw je de mooiste torens met je nieuwe blokken. Wat kun je toch lekker zelf spelen. Het allerliefst loop je de hele dag rond. Zo trots als een pauw. En dat mag hoor, lieve Lola, want jij kan al heeel goed lopen moppie! Knap hoor!

Deze maand kochten we daarom ook je eerste echte schoentjes en mooie laarsjes. Wat staan ze je toch stoer. Het liefst wil je de hele dag je schoentjes aantrekken. Wat ben je toch een leuke meisje, dat vrolijk haar eigen weg kiest en bewandeld. Wat ben ik ontzettend trots op jou en heb ik zo ontzettend veel van je genoten in deze mooie maand. 

Dankjewel lieve Lola!

Liefs, van Mama

x

Iedere maand schrijf ik een brief aan Lola. Lees de vorige brieven hier.

Spread the love

You Might Also Like

 • Life With Faye 20 september 2015 at 11:25

  Wat een ontzettend leuk om zo de mooie momenten vast te leggen en voor Lola natuurlijk ook, zo kan ze het later allemaal teruglezen. Super leuk geschreven ook 🙂

  • jansyluvzu 20 september 2015 at 11:34

   Awww dankjewel ?

 • Barbara 20 september 2015 at 20:27

  Ik denk dat het heel leuk is om later terug te lezen wat jullie elke maand hebben gedaan samen. Goede manier van vastleggen en best origineel ook! Leuk om te lezen als buitenstaander hoe jullie van Lola genieten!

  • jansyluvzu 20 september 2015 at 20:32

   Dankjewel Barbara ?