About Me Mommy Stuff Personal Pictures Uncategorized

Waarom staat MIJN dochter op JOUW profielfoto?!

15 september 2015

Gisteren werd ik voor een tweede keer er op geattendeerd dat iemand anders foto’s van mijn dochter op zijn/haar Facebook gebruikt met teksten als “mijn lieve schatje” erbij. Wie doet er nou zoiets?!? Waarom doen alsof iemand ander’s kindje van jou is. Walgelijk vind ik het!

Mijn dochter als profielfoto

Een tijdje geleden werd ik door iemand benaderd die had ontdekt dat iemand anders foto’s van mijn dochter als profielfoto gebruikte op meerdere accounts. Deze persoon heeft mij gewaarschuwd en een melding gemaakt waarna gelukkig alle profielen (want het waren er schijnbaar een heleboel) verwijderd waren. Ik was natuurlijk enorm geschrokken en vooral erg verbaasd omdat ik totaal niet begreep waarom zo’n zielig en ziek persoon zoiets kan doen.

Kindjes van een medeblogger

Vandaag kreeg ik dus weer een berichtje van deze oplettende persoon met daarbij een screenshot met de naam van het account van de “persoon” in kwestie. Ik ben direct gaan kijken en kwam er al snel achter dat diegene meer “nep” vrienden had met “nep accounts”. Daarop zag ik zelfs foto’s die ik herkende van kinderen van een medeblogger. Uiteraard heb ik deze blogger direct op de hoogte gesteld en meerdere accounts gerapporteerd bij Facebook. Inmiddels zijn ze beiden verwijderd. Maar hoe lang duurt het nu voordat het weer zo ver is. Dit is namelijk al de tweede keer dat deze persoon dit doet.

Ik begrijp er geen bal van waarom iemand zoiets stoms kan doen. Waarom trots foto’s plaatsen op je nepaccount van baby’s van anderen? Wat is daar nou zo leuk aan? Ik zie er echt de lol niet van in. Ik vind het vooral ziek en zielig dat iemand zoiets doet.

Maatregelen nemen?

Moet ik nu echt alle foto’s van mijn kind bewerken met een mega watermerk door haar mooie gezichtje om dit soort achterlijke acties te voorkomen? Ik deel veel te graag leuke foto’s van haar. Maar op deze manier is de lol er snel van af en denk ik wel twee keer na welke foto’s ik online zet.

Hopelijk was dit echt de laatste keer, want anders maak ik er werk van. Ik heb inmiddels al een hoop informatie verzameld over deze freak, voor het geval dat het nog een keer zo ver zal komen. Hopelijk is hij of zij inmiddels klaar met deze onzin en gebeurd dit ook niet bij alle andere trotse ouders die foto’s van hun kindjes online plaatsen. Let daarom altijd op welke foto’s je online zet. Je weet namelijk nooit waar ze terecht komen.

Heb jij ooit zoiets meegemaakt? Hoe ga jij om met het plaatsen van foto’s van je kind(eren) online? Gebruik je bijvoorbeeld een watermerk?

Spread the love

You Might Also Like

 • eigenwijsje2014 15 september 2015 at 07:55

  Ja wat je dus zegt he.. Ik plaats veel te graag foto’s van haar online. Maar ik let wel steeds meer op wat voor foto’s.
  Toch kan er dus altijd iets gebeuren qua jatten en misbruik maken. Eng idee eigenlijk…

  • jansyluvzu 15 september 2015 at 09:31

   Dat vond ik dus ook… ?

 • Judith 15 september 2015 at 08:36

  Oh, een soort role-play account ofzo? Verschrikkelijk!! Ik zie het regelmatig gebeuren op Instagram…en meestal zijn het een stel tieners die de Sims een nieuw leven in willen blazen. Maargoed, ik vind het te ver gaan. Gelukkig heb ik nog niet ontdekt dat iemand de foto’s van mijn zoontje gebruikt anders zou ik ook zwaar pissed zijn. Goed dat je er meldigen van hebt gemaakt en erg fijn van die alerte vrienden of medebloggers die het opgemerkt hebben. Jammer dat er altijd mensen zijn die het moeten verpesten hé. Misschien subtiel een watermerk toevoegen? XO Judith

  • jansyluvzu 15 september 2015 at 09:30

   Ik denk inderdaad dat ik mijn watermerk ga aanpassen om het ze in ieder geval minder aantrekkelijk te maken. .. het leek inderdaad een role-play account…meerdere dus. ..freaks

 • Huisvlijt 15 september 2015 at 10:32

  Als je foto’s van je kinderen online plaatst loop je een zeker risico. Er zijn echt rare mafketels! Ik kan me voorstellen dat je het heel vervelend vindt dat een of andere gek zo maar de foto van je kind jat!

  • jansyluvzu 15 september 2015 at 11:10

   Behoorlijk. ..pff

 • Life of Debby 15 september 2015 at 10:13

  Dat lijkt mij heel erg. Ik Let ook goed op welke foto’s ik online plaats.

  • jansyluvzu 15 september 2015 at 10:24

   Helaas is dat dus wel nodig. .

 • EsterDepret.be 15 september 2015 at 11:54

  Ik vind het zo’n enge en vieze gedachte. Als ik op een roleplay-account stoot op Instagram, rapporteer en blokkeer ik het meteen. In de hoop dat ze op die manier niet meer aan mijn foto’s kunnen. Af en toe voeg ik een watermerk toe aan mijn foto’s. Meestal zijn dat kwaliteitsfoto’s die ik met mijn spiegelreflex trok… Foto’s die met mijn gsm getrokken zijn voorzie ik niet van een watermerk.. al zou ik het beter wel doen 🙂

  • jansyluvzu 15 september 2015 at 13:08

   Dat zou je nu wel denken…De foto’s die gebruikt waren waren van slechte kwaliteit…Dus daar lag het niet aan. ..

 • Janna 15 september 2015 at 15:03

  Bizar zeg… Heel vervelend ook! Ik hoop altijd dat mensen dit “onopzettelijk” doen… Of in ieder geval zonder kwade of destructieve bedoelingen. Ik krijg er de bibbers van..

  Hopelijk houdt het nu op.

  • jansyluvzu 15 september 2015 at 15:34

   Daar ga ik maar even van uit. ..maar je weet het nooit. ..vreselijk hè

 • Nadeche 15 september 2015 at 16:45

  Oh wat ontzettend creepy zeg. Ik heb zelf nog geen kinderen, maar dit lijkt me inderdaad heel naar. Succes ermee en laten we hopen dat het stopt.

  Liefs,
  Nadeche

  • jansyluvzu 15 september 2015 at 16:46

   Dankjewel ?

 • marguerita 15 september 2015 at 20:36

  Jakkes! Wat een nare mensen… Ik plaats ook veel te graag foto’s online… Ga me even verdiepen in wat dat is een roleplayaccount 🙁

  • jansyluvzu 15 september 2015 at 20:40

   Zonde hè dat er deze risico’s aan zitten…

 • twinkelbella 15 september 2015 at 21:38

  Vreselijk, lijkt me heel rot als een ander de foto’s van mijn kinderen zou overnemen.

  • jansyluvzu 15 september 2015 at 21:41

   Het voelt inderdaad verre van fijn. .. ?

 • Marlieke van der Willik 16 september 2015 at 02:56

  Nogmaals dank voor je berichtje gisteren. Ik heb vandaag nog gezocht en niks gevonden, maar zit idd over een watermerk te denken. Het zou een functie in IG moeten worden… Schoften!

  • jansyluvzu 16 september 2015 at 08:18

   Graag gedaan! De profielen zijn sinds gisteren dus weg…hopelijk blijft het zo.

 • Bibiane 16 september 2015 at 07:55

  Ik krijg hier gewoon kippevel van…. Maar ik doe het ook te graag. Bah zieke mensen, niet leuk….

 • Marianne 16 september 2015 at 07:36

  Ik heb dit helaas ook meegemaakt.
  De jiongen in kwestie deed net of mijn zoon een kind van hem was en probeerde daar meedeleiden mee te trekken.
  Helaas was dit een bekende en zijn we even nar zijn deur gegaan!
  politie ingelicht en nu deel ik alleen nog foto’s van mijn kinderen op mijn prive facebook die helemaal afgesloten is.
  Dit is ook 1 van de redenen dat ik geen foto’s van mijn kinderen voor mijn blog gebruik

  • jansyluvzu 16 september 2015 at 08:19

   Wat triest zeg….bah

 • Barbara 16 september 2015 at 09:14

  Hier gelukkig nog nooit meegemaakt maar ik ga ook maar opletten wat voor foto’s ik deel en evt voorzien van watermerk… wat een gedoe! Hoop dat het nu over is met deze ongein!

  • jansyluvzu 16 september 2015 at 09:16

   Nou hè. ..ik hoop het ook!

 • tineke 16 september 2015 at 11:11

  Brr, zo naar dit! 🙁 Ik snap ook echt niet waarom mensen dit doen! Zelf heb ik het gelukkig ook nooit meegemaakt!

  • jansyluvzu 16 september 2015 at 11:50

   Ik hoop dat het je nooit overkomt.

 • Gwen 16 september 2015 at 16:09

  Echt serieus, wtf?!

 • Aukjeswereld 16 september 2015 at 22:04

  Echt vreselijk! Bah bah! Dan wil je uit enthousiasme foto’s van je kinderen delen en dat anderen daar dan zo misbruik van kunnen maken, dat kan ik echt niet begrijpen…

  • jansyluvzu 16 september 2015 at 22:29

   Vreselijk zonde. ..

 • Sonja 19 september 2015 at 22:48

  O MY GOD MY WORST NIGHTMARE. Waarom?!

  • jansyluvzu 19 september 2015 at 22:51

   Als ik dat eens wist ?