About Me Blog Challenge mama challenge mama challenge 2015 Mommy Stuff My Adventures Uncategorized

Doe een week lang elke dag iets voor jezelf – Mama Challenge #6

2 september 2015
Jippie! Met de grote bal op de trampoline!

Jippie! Met de grote bal op de trampoline!

“Officieel” is de mama challenge na de zomervakantie afgelopen. Aangezien ik geen zomervakantie heb gehad ga ik nog vrolijk even door met misschien wel de moeilijkste en leukste challenge van allemaal! Deze mama challenge had ik speciaal bewaard voor deze week. Een week waarin ik lekker veel vrije tijd heb, en dus tijd genoeg om elke dag iets voor mijzelf te doen! Peanuts zou je zeggen, maar is het mij ook gelukt om alle dagen iets voor mijzelf te doen?

Dag 1. Baby knuffelen

Na een lange dag werken ging ik ’s avonds op kraamvisite bij mijn vriendinnetje die ik al mijn hele leven als beste vriendinnetje heb. Ze is 3 dagen daarvoor bevallen van een zoontje genaamd Jens. Wat het extra bijzonder maakte was dat we ons allemaal zo ontzettend verheugd hebben op de komst van deze baby. (vorig jaar overleed haar dochtertje tijdens de bevalling precies 2 maanden nadat onze dochter werd geboren). Ik ben zo trots en blij voor mijn vriendinnetje en kon niet wachten om de kleine Jens te ontmoeten! Ik mocht hem zelfs nog even knuffelen. Wat heb ik genoten van dat mooie wondertje in mijn armen. Wat was ie klein! En zo tevreden. Volgens mij konden zelfs de overburen mijn eierstokken horen rammelen! Dat was me toch wel even een mooi en bijzonder genietmomentje!

Dinerdate met lief!

Dinerdate met lief!

Dag 2. Twee dates op één dag

In de ochtend ging ik samen met dochterlief naar de kinderboerderij met Marij van Zomersproetje en haar dochtertje. Een spontane eerste kennismaking gewoon gezellig met de kindjes. Het was erg leuk en zeker voor herhaling vatbaar!

’s Middags ben ik met Lola mijn Hema bestelling gaan ophalen met daarin allerlei leuke kraamcadeautjes (babyboom bij mijn vriendinnetjes) en super toffe “Takkie” dekbedovertrekken. Die zijn zoooo cool!

’s Avonds ging dochterlief bij opa en oma logeren en hadden deze papa en mama even tijd voor elkaar. We zijn heerlijk uit eten geweest en hebben samen heel relaxt een serie zitten kijken. Genieten met een grote G! Oja, en als kers op de taart bestelde ik om 24:00 uur online met 70% korting (score!!) eindelijk die ubercoole panda Onesie van Popupshop voor Lola online…Jippie!

Nieuwe aanwinsten zijn binnen!

Nieuwe aanwinsten zijn binnen!

Dag 3. Cadeautjes en Feest

De volgende dag was het heerlijk wakker worden. Lekker rustig in huis. Ik maakte cupcakes voor een vriendinnetje die de verjaardag van haar peuter ging vieren en me verteld had dat ze misschien te weinig taart had. Dus besloot ik als verrassing maar wat vrolijke cupcakes te bakken. Voor baby Jens wilde ik een leuk kraampakket maken met allerlei leuke cadeautjes er in, dus dat deed ik ook. En voor vriendje Lars die vandaag 2 werd pakte ik een opblaasbal van 1 meter doorsnee in met inpakpapier. Ik heb zo gelachen om die megabal in te pakken, dat viel niet mee in mijn eentje, haha. Vraag me niet hoe ik het in mijn eentje voor elkaar kreeg, maar ik kon er zelf enorm om lachen.

’s Middags kwam de postbode een pakketje afgeven uit Engeland met mijn nieuwste Mini Rodini aanwinsten voor Lola. Daar word ik toch zo blij van! Dan is mijn hele dag/weekend/week goed! Yes!

Daarna even het kraamcadeautje afgeven bij Jens (en nog even kijken naar het knappe ventje) en daarna Lola ophalen en naar de verjaardag van haar vriendje Lars. Mijn vriendinnetje was blij verrast met de cupcakes en de bal was het populairste cadeau van het feestje (hoe simpel kan het zijn). In hun tuin die er uitziet als een speeltuin met allerlei speeltoestellen hoorde deze bal dan ook echt thuis. We hadden een heerlijke middag samen met vrienden en alle spelende kindjes. Het was heerlijk weer en we hebben echt zitten genieten samen!

Samen spelen met vriendje Lars

Samen spelen met vriendje Lars

Dag 4. Lekker chillen

Een rustig dagje thuis samen met vriendlief en Lola. Terwijl ze alles nat spetterde om het zwembadje heen genoot ik van haar en van het weertje. Ik hoef niet perse iets voor mijzelf te doen om echt te genieten. Als ik haar zo bezig zie ben ik helemaal gelukkig!

Dag 5. Dagje alleen thuis

Vandaag was ik vrij en was ik alleen thuis. Na wat wasjes en blogjes schrijven heb ik lekker relaxt wat tv gekeken en verder niet zo veel gedaan. De dag vloog voorbij. ’s Avonds aten we samen met de familie bij mijn hoogzwangere zusje (laatste keer voordat de kleine er is..?) . Daarna nog lekker even bloggen en vroeg naar bed.

Gewoon omdat het kan

Gewoon omdat het kan

Dag 6. Pannenkoeken als brunch

In de middag heb ik lekker pannenkoeken gebakken voor mijzelf. Gewoon omdat het kan en omdat ik het heeeeerlijk vind. Nomnom! de rest van de dag lekker HNTM gekeken en andere leuke tv programma’s. Daarnaast nog wat zitten bloggen en relaxen. ’s Avonds lekker uit eten met mijn lief en Lola. Ze at overheerlijke pompoen pannenkoekjes, en die waren zoooo lekker! Ze kreeg er bijna twee op! Nomnom!

Pompoenpannenkoekjes hmmm!

Pompoenpannenkoekjes hmmm!

Dag 7. Dansen en muziek maken met Lola

Vandaag is de laatste dag van deze challenge. Vanochtend ben ik samen met Lola naar een Muziek en Spel les geweest waar we samen met andere mama’s en hun kindjes mochten dansen, muziek maken en zingen. Lola vond het erg leuk! Zo grappig al die wiebelkindjes! Ik denk dat ik dat vaker ga doen met haar, want ze vond het erg leuk! Verder zien wel wat de dag ons brengt vandaag.

Zo, dat was een heerlijk weekje. Maar heb ik nu de challenge wel of niet behaald? Ik weet het niet. Ik heb in ieder geval wel ontzettend genoten van alle leuke dingen de afgelopen 7 dagen. Ik denk dat je als mama zijnde sowieso minder echt voor “jezelf” doet. Bijna alles doe je voor je kind(eren). En dat is helemaal niet erg. Dat is prima.

Heb jij deze challenge kunnen volbrengen? 

Lees hier mijn andere Challenges van de Mama Challenge 2015. Lees ook de blogs van andere mama’s die dezelfde challenge uitvoerden. Check de blogs van Tamara, Cassandra, Joyce, Marijke, Thea, Marguarita, Meike, Kelly , Nanouk en Monique en kijk hoe zij deze challenge wel of niet hebben kunnen volbrengen!

 

Spread the love

You Might Also Like

  • Meike 3 september 2015 at 11:41

    Fijn om af en toe iets voor jezelf te doen ook al is het niet helemaal voor jezelf. Het gaat er om hoe jij het ervaart. Ik vind een half uurtje nagels lakken al tijd voor mijzelf… Pannenkoeken bakken. Je hebt me op een idee gebracht. Ik duik de keuken in.

    • jansyluvzu 3 september 2015 at 12:24

      Smakelijk ?