About Me Mommy Stuff Personal Uncategorized

Vandaag precies 1 jaar kinderdagverblijf & weer aan het werk

1 september 2015

Vandaag is het precies 1 jaar geleden dat ik na mijn zwangerschapsverlof weer aan de slag ging en ook meteen ook precies een jaar geleden dat dochterlief voor de eerste keer naar het kinderdagverblijf ging. Viel het mee of viel het tegen?

Vieze luiers en jengelende kindjes

Het was iets waar ik tijdens mijn zwangerschap en verlof enorm tegen op zag. Weer aan het werk gaan en mijn dochter moeten missen. Misschien was dat wel mijn grootste zorg van allemaal. Ik vond het dan ook super spannend hoe dat allemaal zou gaan verlopen. Hoe vroeg zou ik dan ’s ochtends op moeten staan om op tijd bij het kinderdagverblijf te zijn. Breng ik haar of zou vriendlief dat doen? Zou ik het wel halen om dochterlief na mijn werk op tijd op te kunnen halen? Zodat ze niet al op straat gezet zou worden (bij wijze van spreken dan hè) omdat deze mama altijd als laatste komt. Ik werk namelijk tot 18 uur en soms zelfs iets later. Het is 15 minuten fietsen vanaf mijn werk en om 18:30 uur willen alle juffen ook graag na een hele lange dag vol vieze luiers en jengelende kindjes naar huis toe. Wat natuurlijk heel begrijpelijk is.

Voor de eerste keer naar het kinderdagverblijf

Voor de eerste keer naar het kinderdagverblijf

Wie vervangt mij?

En hoe zou ik het dan gaan regelen met het kolven onder werktijd? Mijn functie is de enige in zijn soort binnen ons bedrijf. Ik ben coördinator van de Publieksinformatie en Ticketing van een concertzaal, een receptioniste, portier, telefoniste, kaartverkoopster, afdelingshoofd van twee afdelingen en manusje van vanalles eigenlijk. Ik kan dus niet zomaar even de hoorn een half uur naast de telefooncentrale leggen en een bordje “gesloten” ophangen aan de deur. Dat gaf mij best wel wat stress voordat ik weer “moest” beginnen.

Gelukkig heb ik uiteindelijk een week voordat ik weer begon met collega’s mijn “zorgen” besproken en zij hebben dit heel fijn voor mij opgelost zodat ik ongestoord kon kolven vanaf de eerste werkdag.

Verjaardag op het kinderdagverblijf

Verjaardag op het kinderdagverblijf

Daar gaan we dan

En toen was daar ineens na 4 maanden de grote dag. Ik ging werken en was niet de hele dag thuis met mijn lieve kleine meisje. Spannend, maar ik was er ook wel weer echt aan toe om aan het “echte” leven als mama te beginnen. Zo voelde dat echt voor mij. Samen met mijn lief brachten we onze 3,5 maanden oude dochter naar het kinderdagverblijf en zonder al te veel moeite namen we afscheid. Toen ging ik naar mijn werk. Het voelde even als mijn eerste dag als brugpieper op de middelbare school. Maar na een paar uur was het al alsof ik nooit was weggeweest en het missen van mijn meisje viel gelukkig reuze mee.

Clowntje net thuis uit kinderdagverblijf

Clowntje net thuis uit kinderdagverblijf

Nu precies een jaar later weet ik niet beter en zou ik niet anders willen. Nou ja, tuurlijk zou ik graag een dagje minder willen werken (ik werk nu 3 x 9 uur). Maar het is wel goed zo. Ik geniet van de dagen die ik alleen ben met mijn meisje waarop ik steeds vaker leuke dingen met haar kan ondernemen nu ze wat groter wordt. Heerlijk vind ik dat! En op mijn werk gaat het prima. Ik heb echt een super leuke baan met toffe collega’s die ik niet zou willen missen.

Zo zie je maar weer, dat al die zorgen vooraf totaal onnodig waren. Gelukkig.

 

Spread the love

You Might Also Like

 • Huisvlijt 1 september 2015 at 11:47

  Wat fijn dat je zorgen onterecht bleken, en dat alles zo goed liep. Klinkt alsof je een mooi evenwicht hebt gevonden tussen gezin en werk!

  • jansyluvzu 1 september 2015 at 11:52

   Zo voelt het inderdaad. Het is goed zo. Ik geniet van mijn tijd met Lola en mijn werk. Perfect!

 • lin mommysworld 1 september 2015 at 19:50

  Wat fijn!! En die eerste foto echt zo lief!!

  • jansyluvzu 1 september 2015 at 19:52

   Toen was ze nog zoooo klein ?

 • Wilma 2 september 2015 at 14:59

  Erg leuk om te lezen!
  lijkt me best heftig die lange werkdagen naast je kleine uk. Heerlijk dat je de balans hebt gevonden! Prachtig meisje

  • jansyluvzu 2 september 2015 at 15:10

   Was in het begin wel lang. ..maar ik heb het gelukkig lekker druk op mijn werk…Dus dan gaat de tijd lekker snel voorbij. Dat is wel fijn! Dankjewel ?