About Me Baby Adventures Mommy Stuff My Adventures Uncategorized

Wat zou ik anders doen bij een tweede kindje?

26 augustus 2015

Voor de eerste keer mama worden is een hele grote verandering in je leven. Je maakt allerlei belangrijke beslissingen over de opvoeding van jouw kindje. Sommige keuzes zijn makkelijk en andere keuzes zijn ontzettend moeilijk. Nu ik “alweer” ruim 15 maanden mama ben kijk ik terug op een goed begin en ben ik trots op hoe ik het tot zo ver voor elkaar heb gekregen. Ik heb het goed gedaan!

nomnomnom

nomnomnom

Toch zou ik bij een tweede kindje sommige dingen anders aanpakken. Waarschijnlijk omdat ik nu de ervaring heb. De keuzes die ik voorheen zo moeilijke vond ervaar ik nu waarschijnlijk als een stuk makkelijker. Ik denk dat alle nieuwe en ervaren mama’s wel begrijpen wat ik bedoel. Toch?

Wat ik bij een tweede kindje anders zou willen doen?

 • Ik zou mijn baby meteen mee onder de douche nemen. Lola ging de eerste 9/10 maanden alleen in de Tummy Tub en heeft het nooit fijn gevonden om water over haar hoofdje te krijgen. Waarschijnlijk kwam dit ook door haar heftige vacuümpomp ervaring tijdens de bevalling. Maar de tweede gaat lekker met papa of mama onder de douche!
Stoere chick

Stoere chick

 • Nu we het toch hebben over water, met Lola wilde ik graag gaan babyzwemmen, maar door allerlei gedoe met aanmelden en geen beschikbare plek in het plaatselijke zwembad is het er uiteindelijk nooit van gekomen. Daar baal ik achteraf wel van.
 • Ik wil iets eerder beginnen met vast voedsel. Nu begonnen we pas bij 6,5 maanden, mede omdat het zo beter uitkwam en dochterlief niet echt aangaf dat ze er aan toe was. Maar bij de tweede wil ik toch graag al iets eerder gaan beginnen.
Etuuuhh!

Etuuuhh!

 • Ik wil graag foto’s gaan maken met de Milestone memory cards! Ik had ze tijdens mijn kraamtijd op mijn cadeaulijstje staan, maar ze uiteindelijk niet mogen ontvangen. Op een gegeven moment waren er al zoveel fotomomenten geweest dat ik ze zelf ook niet meer heb aangeschaft. Inmiddels heb ik ze al in huis en ook meteen de pregnancy memory cards. Ik vind dat zo leuk voor later!
 • Tijdens de zwangerschap wil ik meer updates op mijn blog plaatsen over hoe het gaat en hopelijk met daarin wat leukere dingen dan tijdens mijn eerste zwangerschap. Door alle kwaaltjes was het moeilijk om iets positiefs te melden en schreef ik daarom niet zo vaak.
Twijfel Twijfel

Twijfel Twijfel

 • Ik wil minder twijfelen en gewoon doen. Maar dat is sowieso wel makkelijker nu ik bij de eerste heb mogen “oefenen”
 • Ik wil vaker de baby laten logeren bij opa en oma zodat papa en mama een dag of dagen even bij kunnen komen. Heerlijk! En leuk voor opa en oma natuurlijk!

Er zijn vast nog veel meer dingen die ik anders zal gaan doen bij een tweede. Maar we gaan het zien. Ik ben wel benieuwd hoor, hoe het is om een tweede kindje te krijgen. De kriebels zijn er in ieder geval steeds meer!

Heb jij bepaalde dingen anders aangepakt bij een tweede of zijn er dingen die je anders wilt gaan doen? 

Spread the love

You Might Also Like

 • Barbara 26 augustus 2015 at 08:26

  Hier komt waarschijnlijk geen tweede maar ik denk dat ik ook wel wat dingetjes anders zou doen.

  • jansyluvzu 26 augustus 2015 at 09:29

   Ik denk dat alle mama’s dat wel hebben. De eerste keer is toch alles nieuw.

 • Ester 26 augustus 2015 at 11:30

  Vooral die laatste twee puntjes zijn heel herkenbaar. Ik had zo ook op mijn lijstje staan toen ik zwanger was van mijn tweede.
  Ondertussen is mijn jongste 13 maanden en ik heel fier te mogen zeggen dat ik me aan mn voornemens gehouden heb ;-).

  Mijn lijstje vind je hier: http://esterdepret.be/0-things-id-do-differently-if-i-have-another-baby/

  • jansyluvzu 26 augustus 2015 at 11:51

   Goed om te horen dat het haalbaar is 🙂

 • Gwen 26 augustus 2015 at 12:17

  Oehhh, ik gok op een zwangere jij. Nu al 🙂

  • jansyluvzu 26 augustus 2015 at 12:21

   haha…nee hoor, nog niet 😉

 • Vlijtig Liesje 28 augustus 2015 at 13:48

  Ik durfde bij de tweede beter mijn gevoel te volgen, en trok me minder aan van wat anderen zeiden.

  • jansyluvzu 28 augustus 2015 at 13:54

   Bij een tweede kun je ook makkelijker op je gevoel vertrouwen omdat je gevoel je niet meer zo snel aan het twijfelen zet 🙂

 • Life of Debby 28 augustus 2015 at 22:02

  Leuk om te lezen. Mijn kleine is 8 weken op dit moment en nu kan ik nog niet zeggen dat ik iets anders zou doen. Ik hoop alleen de volgende keer dat ik de eerste week wat meer kan doen.

  • jansyluvzu 28 augustus 2015 at 22:05

   Dat is natuurlijk altijd afwachten. ..maar wel fijn als je jezelf ook goed voelt in de eerste week. ..ik hoop het ook voor je! Ben je nu lekker aan het genieten van je verlof? Wat een fijne tijd vond ik dat. ..heerlijk!

   • Life of Debby 28 augustus 2015 at 22:09

    Ja zeker. Heb ook mijn vakantie eraan kunnen plakken. Dus moet pas 19 oktober weer te beginnen. Heel fijn!
    Was veel bloed verloren tijdens de bevalling, dus totaal geen energie en laag ijzergehalte.

    • jansyluvzu 28 augustus 2015 at 22:11

     Jeetje wat vervelend zo’n eerste week. ..dat had een vriendinnetje van mij ook…maar wat fijn dat je lekker lang thuis kunt blijven. ..Lekker van genieten! ☺