About Me Baby Adventures mama challenge mama challenge 2015 Mommy Stuff My Adventures Uncategorized

Doe een wateractiviteit met je kind – Mama Challenge #5

22 augustus 2015
Spetter

Spetter

Vandaag was het weer tijd voor een nieuwe challenge van de Mama Challenge! Samen met papa en mama ging Lola vanochtend op de fiets mee naar de Splinter. Dat is een toffe buitenspeeltuin met zwembad en kinderboerderij in Eindhoven. Ik ging hier vorige week ook al naartoe samen met Lola. Toen was het erg druk (woensdagmiddag) en was ik alleen met Lola. Dit keer mocht papa ook mee. Dat was toch wel wat makkelijker met spulletjes in de gaten houden etc.

Echt genieten!

In een lekker zomer briesje en de zon op ons gezicht fietsen we er naartoe en Lola geniet van alles om haar heen. En wij genieten weer van haar. Wat kun je genieten van simpele dingen zoals samen fietsen. Heerlijk!

Op de grote schommel

Op de grote schommel

Eenmaal bij de speeltuin aangekomen zijn we eerst even een rondje gaan lopen zodat papa alles kon bekijken. Daarna ging Lola even lekker schommelen met papa en kijken bij de geitjes. Wat leuk! De geitjes kwamen wel heel erg dichtbij en met grote ogen keek Lola naar alle diertjes. Ze is echt gek op dieren. Zo schattig!

Plons!

Daarna was het tijd om het zwembad onveilig te maken. Het was nog lekker rustig ondanks dat het al best warm was. Dat is wel het voordeel van in de ochtend naar de speeltuin gaan.

Toen Lola het water zag wilde ze er meteen in. Jippie! Eerst even lekker op de rand in het ondiepe lopen samen met mama. Papa pakte meteen de camera (tja, het is een fotograaf in hart en nieren) en begon meteen foto’s te maken. Daarna kleedde ik haar uit, trok haar een zwemluier aan en hoppatee het pierenbadje in. Er waren nog een paar kindjes van Lola’s leeftijd in het badje en Lola vond ze allemaal even interessant.

Lekker pootje baden

Lekker pootje baden

837 rondjes lopen

Aan één hand liep ze samen met mij zo’n 837 rondjes door het zwembadje terwijl papa vanaf de zijkant mee genoot. Soms liet ze mijn hand even los en stond ze te balanceren met losse handjes…oh ohhh…Plons! Dan zat ze op haar bips in het water…brrrrr… dat is best koud.

Het was heerlijk om te zien hoe Lola zich zo lang kon vermaken door alleen maar lekker rond te stappen en kijken naar de andere kindjes en de bubbels uit het rooster in de bodem. Ik vond het wel prima zo, lekker met mijn voeten in het koele water, een beetje rondwandelen met mijn kleine waterratje. Ik kan nu al helemaal niet meer wachten om op vakantie te gaan!

Spetter

Spetter

Dat “zwemmen” is toch best vermoeiend

Na een tijdje was het weer tijd om naar huis te gaan. Onderweg leek Lola van vermoeidheid (na die 837 rondjes wandelen in het zwembad) bijna in slaap te vallen. Ze kon maar net wakker blijven. Moppie.

Wat een heerlijke simpele wateractiviteit. Dat is weer eens wat anders dan spelen in het zwembadje in de achtertuin. Zeker voor herhaling vatbaar!

thuis nog even gek doen

thuis nog even gek doen

Eenmaal thuis speelde onze clown nog even verder, maar al snel viel ze in een diepe slaap tijdens haar middagdutje. Dat “zwemmen” is toch best vermoeiend.

Is jouw kindje ook zo’n waterratje? Gaan jullie vaak zwemmen met je kind(eren)? Ik wil echt vaker gaan!

Lees hier mijn andere Challenges van de Mama Challenge 2015. Lees ook de blogs van andere mama’s die dezelfde challenge uitvoerden. Joyce van mamakletst, Lieke van RobustPosch, Marije van zoetenzodeventer had waterpret met waterverf, MadebyMalou had zwemplezier, Linda van mamaliefde maakte een bellenblaas, Josan van goodgirlscompagny deed snoephappen, Vroemmmama deed ook mee aan deze challenge, Marijke van MMopvrijdag speelde ook heerlijk met water & Marjon van mamaMarjon1911 speelde met waterballonnen. Genoeg leuke ideetjes om te doen dus!

 

 

 

Spread the love

You Might Also Like