About Me My Adventures Uncategorized

Mijn allergekste, kortste en avontuurlijkste baantjes die ik ooit heb gehad

20 augustus 2015

Van spelleidster van een Moordspel tot huizen bouwen in Amerika. Ik heb echt de gekste baantjes gehad!

Werken. We doen het bijna allemaal. De ene baan voelt meer als werk dan de andere baan. Voor mij staat plezier in je werk hebben en leuke collega’s bovenaan op mijn lijstje van wat ik belangrijk vind aan een baan. Ik heb in mijn leven al veel verschillende (bij) baantjes gehad. Sommige baantjes begon ik vol enthousiasme aan en stopte ik na één dag al mee omdat ik gillend gek werd. En andere baantjes waren “even voor tijdelijk” , maar dat tijdelijk werd al snel bijna 5 jaar. Oops! 

Welke baantjes waren dat dan?  Dat lees je hier!

Wateractiviteiten

Wateractiviteiten

Mijn kortste en stomste baantjes ever:

Callcenter medewerker

De hele dag lang zakenlui bellen vanuit een callcenter om ze blij te maken met gratis (!) kaarten voor een grote zakenbeurs. En geloof het of niet….helemaal NIEMAND wilde ze van me aannemen. Ik nam deze baan aan omdat ik een uitzonderlijke hekel had aan telefoneren, dus leek me dit wel een goede oefening om daar vanaf te komen. Na mijn eerste werkdag heb ik ze vriendelijk bedankt en gemeld dat ze me niet meer hoefden te verwachten.

Eten opscheppen in ziekenhuiskeuken

Naast een lopende band plakjes kaas op bordjes leggen in de keuken van het ziekenhuis. Helemaal ingepakt als marsmannetje. Samen met nog zo’n 5 mensen. Geen gezellige verhalen of muziekje op de achtergrond. Nee. Alleen maar dezelfde handeling, als een robot, uren achter elkaar. En dat vanaf 6 uur (gaap) ’s ochtends. Na één dag hield ik het voor gezien. Het was zooooo saai!

Mijn “makkelijk geld verdienen” baantjes: 

Teller in de trein

Het hele land door reizen in de trein en ondertussen noteren hoeveel mensen er ongeveer in de trein zitten. Zooooo super chill! Even opletten wie er instappen en een keer door de trein wandelen. En daarna weer verder series kijken op mijn I-Pod. Sweet!

Enquêtes houden in de bus

Mensen een korte enquête laten invullen in de bus. Ook als er niemand meewerkte of in de bus zat kreeg je gewoon betaald. Zo relaxt!

Hard aan het werk

Hard aan het werk

Mijn (te) gekste baantjes ever: 

Spelleidster Moordspel

In een Smart reed ik het hele land door en was ik spelleider van een Moordspel. Super leuk om te doen en goed om te oefenen in het presenteren voor een groep aangezien het soms groepen van 60 of meer personen waren.

Spelleidster Wie Is de Mol

Op een Solex rondrijden met een grote X op mijn rug moesten groepen mensen me vinden in een dorp waar ze “Wie is de Mol” speelden. Erg grappig omdat ik wist wie de mol was en zij niet.

Mijn avontuurlijkste buitenlandse baantjes: 

Tripping Specialist op een Summercamp in de USA

In de zomer van 2005 en 2006 werkte ik als enige Nederlander op Camp Twin Creeks in West Virginia, USA. Mijn eerste zomer werd helaas abrupt verstoord door een heftig ongeluk. Maar de tweede zomer was fantastisch! Ik nam kinderen in de leeftijden 5 tot 16 jaar mee de bossen in om te overnachten in een tent (de eerste keer voor de meeste kids) en maakte ik een kampvuur waar we lekker hotdogs, burgers en smores maakten.

Activities Specialist bij een Sheraton Resort in Myrtle Beach USA

Via de American Hospitality Academy werkte ik 6 maanden als activities specialist op een mooi 5 sterren Sheraton resort. Ik gaf wateraerobics aan de oudjes en bingo’s. Maakte lipgloss en Tie-Dye T-shirts met de kids. Daarnaast deed ik ook extra vrijwilligerswerk (zie hieronder).

Summercamp Staff 2006 - zoek mij!

Summercamp Staff 2006 – zoek mij!

Mijn vrijwillige baantjes (vrijwilligerswerk):

Project leidster Jeugd Vakantie Activiteiten (JVA) in Den Haag

Drie zomers heb ik een maand in Duinrell onder de Falcon achtbaan gewoond. Drie weken lang kwamen daar dagelijks ruim 900 kinderen uit Den Haag allerlei leuke activiteiten doen. Samen met 5 andere enthousiaste projectleiders waren we dag en nacht bezig om er een top project van te maken voor alle kinderen. Het was mijn meest uitdagende, zware, verantwoordelijkste en allertofste baan ooit!

Huizen bouwen bij Habitat  for Humanity (USA)

Ik heb meegeholpen met het bouwen van huizen. Super tof!

Helpen bij naschoolse opvang en in bejaardentehuizen (USA)

Kids entertainen na school en ze vertellen over Nederland. Dit ook bij bejaarden gedaan in een Amerikaans bejaardentehuis. Ik had Nederlandse pannenkoeken voor ze gebakken en ze echte muntendrop gevoerd. Alle gebitjes klapperden op zijn best. Ze wilden allemaal mijn recept van de pannenkoeken hebben. Zo schattig!

Werken voor JVA op Duinrell

Werken voor JVA op Duinrell

Zo, en dat was nog lang niet alles…

Daarnaast was ik nog vakkenvuller, werkte ik bij La Place, H&M en een concertzaal, allemaal voor langere tijd. Momenteel werkt alweer ruim 5,5 jaar met heel veel plezier bij de leukste concertzaal van Nederland. Waar ik dol ben op mijn werkzaamheden, mijn toffe collega’s, het publiek en de muziek. De perfecte combi dus!

Heb jij ook gekke, leuke of bijzondere baantjes gehad? Welke was het meest bijzonder?

 

Spread the love

You Might Also Like

 • Josan 20 augustus 2015 at 19:35

  Erg gelachen. Collectie Centers zijn zo enorm kansloos 🙂

  • jansyluvzu 20 augustus 2015 at 19:38

   nou hè…het was ook zoooo iets voor mij..

 • storiesbyroos 20 augustus 2015 at 19:50

  Ik heb zelf ook gewerkt op een callcenter , wat zeg ik meerdere callcenters. Op zich vind ik het werk op een callcenter wel leuk, alleen je moet wel op een leuk project bellen anders is er geen bal aan 🙂 .

  • jansyluvzu 20 augustus 2015 at 20:14

   Precies! Ik weet dat ik nooit iets zou kunnen “verkopen” waar ik zelf niet achter sta…

 • indiequeen84 21 augustus 2015 at 00:10

  Ik heb nooit zo veel baantjes gehad. Ik ben begonnen als opruimhulp in de bieb, maar dat stopte tijdens de zomervakantie. Dus toen ben ik bij Karwei gaan werken en even blijven hangen. Helaas pakte dat financieel ongustig uit toen mijn baantje bij de bieb weer begon, dus toen ben ik daar mee gestopt. Bij de bieb kreeg ik promotie tot administratief baliemedewerker en uiteindelijk heb ik daar voor het grootste deel van mijn studententijd gewerkt. Tijdens mijn master heb ik mijn eerste lesgeefbaantje gekregen als NT2 docent en toen ben ik meteen het onderwijs ingerold! Best saai eigenlijk als ik het met jouw lijstje vergelijk.

  • jansyluvzu 21 augustus 2015 at 08:13

   Ik had eigenlijk nooit zo naar mijn lijstje gekeken tot ik het gisteren opschreef. .. bij de bieb werken lijkt me ook erg leuk. .. Dit zo’n trouwens niet al mijn baantjes ?

 • Gwen 21 augustus 2015 at 07:36

  Het verrast me niks, die ‘gekke’ baantjes bij jou hihi. Mijn gekste is horeca haha

  • jansyluvzu 21 augustus 2015 at 08:13

   Hihi…en dit zijn ze niet eens allemaal ?

 • Vlijtig Liesje 21 augustus 2015 at 10:33

  Wat een leuk cv heb jij! Heel afwisselend. Ik heb ooit als postbode gewerkt, en karde 6 weken lang 80 kilometer per dag door het buitengebied. Ik kon precies zo parkeren bij de brievenbussen dat ik niet hoefde uit te stappen.

  • jansyluvzu 21 augustus 2015 at 10:41

   80 km…wow!

 • Bregje 21 augustus 2015 at 11:06

  Wat een leuke baantjes zeg! Gaaf dat je zo vaak in de VS bent geweest! Ik ben ooit bij La Place begonnen en werd na een paar weken weggekaapt door de broodjeszaak die naast de V&D lag, heb daar 3 jaar met heel veel plezier gewerkt. Toen het een paar jaar geleden afbrandde vond ik dat ook vreselijk, een stukje jeugdsentiment ging verloren! Verder heb ik 9 jaar in de callcenterbranche doorgebracht, gelukkig maar 2 jaar aan de telefoon! Een blauwe maandag heb ik ook nog doorgebracht als ijsverkoper in Walibi Flevo, advertentieverkoper voor een tijdschrift (duurde 1 dag) en uuuuuuren in de keukens van Maison van den Boer. Als ik het zo opsom heb ik toch ook al veel gedaan in de afgelopen jaren 😉

  • jansyluvzu 21 augustus 2015 at 11:18

   Precies! Maison van den Boer werkte ik ook mee samen toen ik nog in het Muziekgebouw Eindhoven werkte…waar maakte zij mooie en heerlijke hapjes!nomnom!