About Me Baby Adventures I Love Mommy Stuff My Adventures Uncategorized

Een brief aan mijn dochter – Lieve Lola – 15 maanden

19 augustus 2015

Lieve Lola,

Lola 15 maanden

Lola 15 maanden

Vandaag ben je 15 maanden oud. Wat heb je weer veel meegemaakt in deze mooie maand. Zo begon de maand niet zo fijn voor je. Je kreeg maar liefst twee vervelende prikjes van de arts bij het consultatiebureau, AU! Je weegt inmiddels bijna 10 kilo en bent 80 cm lang. De volgende dag viel je je tand door je lip op het kinderdagverblijf en had je eerste waterpokjes op je rug en en buikje staan. O jee! In de dagen daarna was het iedere ochtend weer een verrassing hoeveel pokjes er bijgekomen waren. Je was er toch wel een beetje ziekjes van. Arm ding! 

Mama heeft in die dagen lekker veel met je geknuffeld en vond dat stiekem best een beetje fijn. Net als jij. Je werd helemaal rustig in mijn armen. Eén nachtje was je zo ziek dat het je niet lukte om alleen te slapen en toen heb je samen met papa in jullie zelfgebouwde grote bed op de grond op zolder geslapen. Jullie sliepen uiteindelijk als roosjes. Mijn allerliefste schone slaapstertje. Je was mijn mooie stippenkoningin!

Lola 15 maanden

Lola 15 maanden

Gelukkig gingen de waterpokjes ook snel weer weg en ben je inmiddels weer helemaal de oude Lola. Of ben je juist de nieuwe Lola? Je bent namelijk afgelopen weekend voor de eerste keer geknipt door onze favoriete kapster Linda. Wat zat je goed stil! Knap hoor! Je hebt een hele mooie coupe gekregen!

De afgelopen weken ben je het liefst de hele dag aan het rondlopen. Achter je loopkarretjes of aan papa’s of mama’s handje(s). Je kunt het al steeds beter zelf en ik denk dat je binnenkort helemaal zelf durft te lopen. Het is natuurlijk ook nog wel een beetje eng, zo helemaal alleen! Neem je tijd liefje. Het lukt vanzelf! 

Ook ben je lekker veel aan het kletsen. Je zegt de hele dag “Appoe” tegen alles en iedereen maar we weten nog niet wat het betekend. We zijn wel reuze benieuwd wat je precies bedoeld! Zullen we het volgende maand wel weten?

Je wordt trouwens ook steeds pittiger en ondeugender. Je maakt het papa en mama niet altijd even gemakkelijk met je streken. Wanneer we je iets duidelijk proberen te maken wat niet mag dan lach je en doe je alsof je er niets van begrijpt. Maar is dat wel echt zo? Kleine slimmerik.

Lola 15 maanden

Lola 15 maanden

Je hebt deze maand ook allerlei leuke uitstapjes gemaakt met mama en met de kindjes van het kinderdagverblijf. Zo ging je naar de dierentuin, speeltuin en speelzolder. Wat een avonturen! 

Over een paar dagen of weken krijg je eindelijk een nichtje! Wat super spannend en leuk! Ik ben zo benieuwd hoe ze er uit ziet, en hoe jij je nichtje zult vinden. Tante Guusje is al blij als ze minstens half zo leuk wordt als jou. Dat is lief hè! Die gekke tante!

Ik kijk ontzettend uit naar de komende maand!

Wat ben ik trots op jou, lieve kleine en ondeugende Lola!

Mama houd van jou!

xxx

Mama

Iedere maand schrijf ik een brief aan Lola. Lees de vorige brieven hier.

 

Spread the love

You Might Also Like

  • Guusje 19 augustus 2015 at 14:42

    Lief!! ?

    • jansyluvzu 19 augustus 2015 at 14:43

      nog heel even lief! Spannend he!