Baby Adventures Mommy Stuff My Adventures Uncategorized

De schaar er in!

17 augustus 2015

Lola kreeg gisteren haar allereerste (echte) knipbeurt! Van coupe de troep naar een frisse look! En alle vingertjes en oren zijn nog heel! 

Ik had zelf weer een goede (knip) beurt nodig zoals ik dat altijd tegen mijn lieve vriendinnetje Linda zeg. Zij is al sinds mijn 16e mijn favoriete kapster. Als zij mijn haar knipt is het altijd goed, en dat is nog best een prestatie al zeg ik zelf!

10 jaar jonger!

Gisterochtend was het dan zo ver. Eerst werd mijn verwilderde coupe uitgedund. Na een goede knipbeurt had ik weer een fris koppie. Ik leek wel 10 jaar jonger! (I wish!)

Daarna was het de beurt aan Lola om geknipt te worden. Ze had al goed gekeken wat de kapster bij mama deed en zag al mijn afgeknipte haren op de grond. “Oohhhh” zei ze terwijl ze naar de haren wees. Hop, in haar stoel, slabber om en let’s do this!

wat doe jij daar?

wat doe jij daar?

Dat zijn jouw haartjes schatje!

Ik was erg benieuwd hoe Lola zou reageren omdat ze de vorige keren wanneer wij haar haren zelf knipte flink aan het wiebelen was. Ik maakte haar haartjes nat met een washandje en de eerste knip was een feit. Kapster Linda gooide een plukje haren op Lola’s tafeltje en Lola zei meteen “Ohhhhh”. “Dat zijn jouw haartjes schatje!” Linda gaf me een paar haarklemmetjes waarmee ik monstergeluiden maakte om mevrouwtje af te leiden zodat ze zich niet te veel zou concentreren op wat er op haar hoofdje gebeurde.

gratis entertainment by mommy

gratis entertainment by mommy

Wat een verschil!

Dat werkte best goed al maakte ze af en toe een schijnbeweging en haalde haar vingers door haar haartjes. Haha. Linda vond het zo schattig. Alsof ze even als een ijdeltuit even haar hand door haar haartjes haalde. Binnen no time was ze klaar. En wat een verschil! Van coupe de troep naar een knappe frisse look. Lekker kort en gezond. I love it!

En wat fijn dat het zo goed ging! Wij kunnen er weer even tegenaan en we zien er top uit! Yes!

Dankjewel Linda!

Wanneer ging jouw kind voor het eerst naar de kapper? Of knip je zelf? 

Spread the love

You Might Also Like

 • eigenwijsje2014 18 augustus 2015 at 09:43

  Oeh stuk vanaf inderdaad. Mijn dochtertje ging vlak voor haar 1e verjaardag. Het was echt onhandelbaar, grote pluk voor haar ogen.
  Dus we lieten t knippen, wauw wat een verschil en vooral in de weken erna.. haar haren werden veel voller en zag er zoveel beter uit. Nu laat ik haar voorlopig niet meer knippen, we lossen het op met staartjes enzo 😉

  • janske 18 augustus 2015 at 09:45

   Ze heeft weer zo’n fris koppie…straks inderdaad weer lekker aan de staartjes zodat het ook een beetje kan groeien…dat is ook wel leuk! 🙂

 • zomersproetje84 18 augustus 2015 at 10:15

  Heerlijk fris koppie! Op het begin heb ik zelf de puntjes geknipt als dat nodig was maar nu knipt de thuiskapster haar eens in de drie maanden. Eline heeft ook zo’n flinke bos en er komen steeds meer krullen in zo mooi! 10 jaar jonger lijken is altijd goed 🙂

  • janske 18 augustus 2015 at 10:18

   😉 Nou hè..hihi! Mooi als ze krullen hebben! Lola heeft ze niet echt…alleen als ze iets langer worden krult het in haar nek…maar niet zoals bij mama…

   • zomersproetje84 18 augustus 2015 at 10:23

    Dat komt mss later nog :-).Of heeft ze het haar van papa?

    • jansyluvzu 18 augustus 2015 at 10:27

     Dat hoop ik niet 😉

 • Vlijtig Liesje 18 augustus 2015 at 14:48

  Het ziet er weer mooi uit! Mijn kinderen moeten morgenmiddag allemaal naar de kapper zodat ze weer netjes zijn voor school. Zelf moet ik ook nodig trouwens. De laatste keer was in januari…

  • jansyluvzu 18 augustus 2015 at 14:57

   ik ga soms ook maar 1x per jaar hoor…en dat terwijl mijn beste vriendin me knipt 😉 hihi…wij hebben gewoon geweldig haar 😉 Toch? 😉