About Me Baby Adventures Mommy Stuff Tag Uncategorized

De Loedermoeder Tag

16 augustus 2015

Er zijn ontzettend veel leuke tags in bloggersland, maar de loedermoeder tag van Bibian en Manon van Little Wonder World is momenteel toch wel erg populair en zo leuk om bij iedereen terug te lezen. Toen ik deze Tag voor de eerste keer las kende ik de naam “loedermoeder” niet eens. Is dat een goed of juist een slecht teken?! We gaan het zien! Lees hier of ik ook een echte loedermoeder ben.

♦ Hoe vaak verschoon jij de luier van je kind?

Na iedere stinkende poepluier ren ik zo snel mogelijk met Lola naar boven voor een schone luier want man (!!!) wat kan zij een partij stinken! Hallellujaaa! Plasluiers vervang ik wanneer hij erg vol zit. Dus ook vaak na haar middagdutje. Voor het slapen gaan krijgt ze altijd een schone Pamper. Dus totaal meestal rond de 4 tot 6 luiers per dag.

Lola

Lola

♦ Eten jullie elke maaltijd aan tafel met het gezin?

Jup. Tenminste, als we met zijn drietjes thuis zijn wel. Wanneer ik alleen met Lola thuis ben wil ik wel eens op de bank ontbijten of lunchen met Lola in haar stoel. Ze zit altijd in haar stoel als ze eet, zelfs wanneer ze een koekje eet. Dat vind ik wat rustiger voor haar en ze is het gewend. Maar natuurlijk ook wel makkelijker met het opruimen van alle kruimels dan wanneer ze het hele huis door kruipt met een koekje.

♦ Hoe veel minuten/uren zit jouw kind per dag achter de TV, iPad, telefoon van mama etc.?

Dat verschilt heel erg per dag. Op ma, di, do, za & zo kijkt ze eigenlijk nooit tv. Op wo en vr wanneer ik thuis ben met haar wil ik de tv soms wel eens aanzetten. Bijvoorbeeld wanneer ik het eten ga koken staat regelmatig Sesamstraat aan of ze spiekt af en toe mee wanneer ik in de ochtend de afleveringen van Utopia en GTST van de dag ervoor kijk. Maar vaak vind ze dat niet zo boeiend.

tv kijken is leuk!

tv kijken is leuk!

♦ Laat je jouw kind in slaap vallen in zijn eigen bed?

Ja. Of ze moet bijvoorbeeld onderweg in de auto in slaap gevallen zijn. Lola slaapt vanaf week 1 in haar eigen bedje. Tuurlijk in het begin ook wel eens in de box. Maar nooit in ons bed of in mijn armen of zo. Al lijkt me dat stiekem heerlijk!

♦ Etensresten, spuug, kleine poepvlekjes en/of een beetje nattigheid van een te volle plasluier op de kleren van je kind: trek je hem/haar meteen schone kleding aan?

Nee hoor, daar hoort er allemaal bij als je kind bent. Tuurlijk baal ik wanneer Lola na anderhalf uur al een fruitvlek in haar nieuwe Mini Rodini romper heeft zitten die ik er vervolgens niet meer uit krijg. Maar dat hoort er nou eenmaal bij. Ik kan haar moeilijk onder een glazen stolpje zetten zodat ze niet vies wordt. Dus na een vlek blijven die kleertjes gewoon aan hoor. Daar hebben we een wasmachine voor.

 

jippie!

jippie!

♦ Heeft jouw kind iedere dag twee dezelfde sokken aan?

De laatste maanden heeft ze geen sokken aangehad omdat ze aan het oefenen is met lopen. Maar anders draagt ze (zover ik weet) altijd dezelfde sokken.

♦ Koop jij jouw kind wel eens om met iets lekkers, tv-tijd of iets anders?

Eigenlijk wel ja. ’s Avonds als mevrouwtje klaar is om te eten terwijl ik nog moet beginnen met koken weet ze een sirene aan te zetten waar het luchtalarm jaloers van wordt. Dan geef ik haar vaak alvast een tomaat (in stukjes) of een lege maiswrap. Zo heeft ze alvast wat te knauwen omdat ze anders de hele buurt bij elkaar schreeuwt alsof ze nooit iets te eten krijgt.

IMG_20150713_221709

Are you talkin’ to me?!

♦ Hoe ziet het er achter de gesloten deuren en laatjes in jouw huis uit?

Sommige kastjes zien er netjes georganiseerd uit maar sommige kastjes kun je alleen openen op eigen risico omdat er altijd wel iets uit dondert. Vooral mijn knutselkastjes. Wat een bende!

♦ Als je een kind onder de 4 jaar hebt, geef je hem/haar elke dag nog 10 vitamine D druppeltjes?

Iedere morgen, vast ritueel. Zelfs meneer konijn mag de lepel aflikken van Lola. Zo schattig!

♦ Tot slot: noem nog 3 dingen die loedermoeder-noemenswaardig zijn.

 • Wanneer Lola haar brood niet op eet stop ik het in een zakje en mik ik het in de koelkast. Het eerstvolgende eetmoment krijgt ze diezelfde boterham voorgeschoteld. Volgens mij vindt ze dat prima, want ze eet hem dan bijna altijd netjes op. Maar een boterham met smeerkaas ziet er dan echt niet zo smakelijk meer uit.
 • Lola speelt graag met toetenvegers. Ze poets nu alles schoon. Ik vind het wel prima! Je kunt niet vroeg genoeg beginnen. Dus binnenkort mag zo komen solliciteren als interieur verzorgster.
 • Ik heb Lola tot een paar maanden geleden steeds maar 2 tot 3 keer per week in bad gedaan. Mijn vriend had er nooit zo’n zin in en vond het niet zo nodig. Daar voelde ik me best een slechte moeder door. Inmiddels gaat ze bijna iedere avond in bad. Vaak ook vooral omdat ze zwart is van het zand, onder de zonnebrandcrème zit of er eten in haar haartjes hangt.
Lekker hoor, die toetenvegers

Lekker hoor, die toetenvegers

Ik heb niet echt hele erge loedermoeder eigenschappen al zeg ik het zelf. Toch? Maar ik ben zeker geen perfecte mama. En gelukkig hoeft en kan dat ook niet.

Heb jij deze tag al ingevuld? Ik ben benieuwd naar je antwoorden!

Spread the love

You Might Also Like

 • Bregje 16 augustus 2015 at 13:29

  Dat valt inderdaad reuze mee! Ik heb hem laatst ook ingevuld, op wat loedermoedermomentjes na vond ik de schade ook wel meevallen 😉

  • jansyluvzu 16 augustus 2015 at 13:39

   haha…wel he 🙂 hihi

 • De LoederMoeder-Tag! 17 augustus 2015 at 09:58

  […] in het leven geblazen. De tag is razend populair onder de mommy-bloggers en zo zag ik ‘m bij Janske voorbij komen. Zijn wij mama’s altijd zo volgens de regels en correct zoals het op het net […]

 • Manon 19 augustus 2015 at 13:51

  Ah leuk dat je hem ook hebt ingevuld :D! Als meneer rood aanloopt weet ik al hoe laat het is en grijp ik ook meteen de doekjes en een schone luier. Stinkdier hahaha.

  • jansyluvzu 19 augustus 2015 at 14:22

   Hier is het af en toe ook niet te harden zeg…nondeju! pffff!