Uncategorized

Doe iets wat je normaal niet zou doen met je kind – Mama Challenge #4

13 augustus 2015

Gewoon gaan met die banaan!

Vandaag ging ik voor het eerst alleen met Lola er samen op uit. Op de fiets, samen naar de speeltuin/kinderboerderij. Ik realiseerde me dat ik dit nog nooit eerder alleen gedaan had. Dus ik dacht, hoppatee, niet moeilijk doen, gewoon gaan met die banaan! Kunnen we meteen weer iets van onze Mama Challenge lijstje afstrepen!

Natuurlijk ga ik wel eens wandelen met Lola, gewoon door de wijk, naar de markt of lekker samen winkelen. Maar omdat ik geen auto tot mijn beschikking heb bleef het daarbij. Nu heb ik sinds een tijdje een heuse mamafiets mét buggydrager én een buggy, dus heb ik geen excuus meer om niet te gaan!

Daar gaan we mama, die kant op!

Daar gaan we mama, die kant op!

Nu las ik laatst op de blog van Monique van Moonoloog dat er hier vlakbij een leuke speeltuin (De Splinter) zit die ook een zwembad en kinderboerderij heeft én nog gratis is ook. Ik noteerde hem meteen op mijn to-do lijstje voor deze zomer en gisteren dacht ik, misschien moet ik morgen maar gewoon eens gaan kijken met Lola!

Survival bag – check!

Zo gezegd, zo gedaan! Vanmorgen sliep Lola uit tot half 10 (!) en daarna was mevrouwtje helaas niet te genieten, dus besloot ik om na haar middagdutje te gaan. Terwijl ze sliep installeerde ik alvast ons moederschip en pakte ik een survivalbag in. Na het dutje mikte ik nog wat verse druifjes in mijn kleine druifje en konden we gaan.

Zodra Lola de fiets zag staan slaakte ze een gilletje en begon ze te klappen…Jippie!!! Toen ik eenmaal ons gevaarte door de poort heen gekregen had ( we hebben weinig ruimte door auto’s die net iets te dichtbij onze poort parkeren, zwaar irritant) reden we op ons gemakje richting de speeltuin.

Spetter de spetter

Eenmaal daar aangekomen hoorde ik de geluiden van gillende en spelende kindjes al. Het was druk! Super logisch natuurlijk op zo’n mooie warme zomerdag. Na wat gehannes met de buggy en fiets waren we eindelijk klaar om naar binnen te gaan. We liepen (nou ja, ik liep en mevrouwtje lag onderuitgezakt vanuit haar buggy rond te kijken) eerst een rondje over het hele terrein. Er waren verschillende “eilanden” met speeltoestellen, er was een (ondiep) zwembad, een kinderboerderij en heel veel picknick tafels en grasvelden waar je lekker kon relaxen. Genoeg te doen dus!

Na ons rondje besloot ik om naar het zwembadgedeelte te gaan zodat Lola lekker met haar blote voetjes in het water kon lopen. Aan de hand liep ze over de rand en onder haar zomerhoedje zag ik een grote glimlach van plezier. Lekker spetteren en kijken naar de andere kindjes. Ze vond het prachtig! Lola wist niet waar ze kijken moest. Helaas hebben we niet heel lang in het water gespeeld omdat ik het onhandig vond dat ik de buggy met alle spullen in mijn eentje tegelijkertijd in de gaten wilde houden, dus dat was minder praktisch omdat ik alleen was.

zwembad

zwembad

Tring tring!

 

Daarna gingen we glijden van de glijbaan. Super grappig omdat Lola niet snapt dat ze haar voetjes er niet op moet houden. Nu stopt ze steeds met glijden. Haha. Ik ben benieuwd wanneer ze het trucje zal gaan snappen. Uiteraard gingen we ook even kijken bij de dieren. De geitjes waren toch wel erg leuk. De andere kindjes gaven ze blaadjes waardoor de geitjes de hele tijd dichtbij bleven staan. Lola keek met grote ogen en begon hele gesprekken met ze, haha.

Daarna was het alweer tijd om rustig aan naar huis te gaan. Dus hop, weer bepakt en bezakt op onze moederfiets terwijl Lola “mee stuurde” met haar eigen “stuurtje”. Tring tring!

Klaar om naar huis te gaan

Klaar om naar huis te gaan

Achteraf was ik blij en een beetje trots dat het zo goed gegaan was. Want het was toch de eerste keer voor mij om alleen met haar op stap te gaan, ook al was het maar voor heel even. Ik ga het zeker vaker doen, maar met zijn tweetjes is toch ook wel erg makkelijk! Dus, wie heeft er zin?

Ga jij vaak alleen op stap met je kind(jes)? Hoe vond het het om dat voor de eerste keer te doen?

Lees hier mijn andere Challenges van de Mama Challenge 2015. Lees ook de blogs van andere mama’s die dezelfde challenge uitvoerden. Zo ging Linda naar het Rijksmuseum, liep Emy de vierdaagse in Nijmegen, deed Mariska vrijwilligerswerk, maakte Poldermama een fietstocht, ging Josan naar The Sound Of Music, overwon Lieke haar angst en ging Tamara kijken bij de tour. 

Spread the love

You Might Also Like

 • marguerita78 13 augustus 2015 at 09:12

  Met twee kleine meiden heb ik er ook altijd graag iemand bij als ik op.stap ga. Vooral als er een moet plassen en je de ander toch even uit het oog verliest, is dat prettig. Maar ik ga ook alleen, anders kom ik nooit ergens want er is lang niet altijd iemand beschikbaar om mee te gaan 🙂

  • jansyluvzu 13 augustus 2015 at 09:17

   Precies! Al denk ik dat ik met twee kids toch minder snel alleen echt een uitstapje zou ondernemen. Maar anders kom je nergens inderdaad. Nu is Lola tevreden met kleine uitstapjes, maar over een tijdje wil ze ook echt leuke dingen doen, dus dan moet ik wel. Maar ik heb nu ervaren dat het dus prima kan!

 • Maaike 13 augustus 2015 at 09:29

  Nou dat kunnen we snel ook met z’n 4tjes eens gaan doen!
  Leuk dat Lola zo genoten heeft.
  X

  • jansyluvzu 13 augustus 2015 at 09:37

   Jaaaa! Leuk! Hoe gaat het moppie? Ik denk iedere dag aan je…zooo spannend! 🙂

 • Linda 13 augustus 2015 at 08:57

  Goed hoor dat je zo alleen op stap bent gegaan. Is altijd even wennen de eerste keer. Zo te zien vond ze het heerlijk.

  • jansyluvzu 13 augustus 2015 at 09:02

   Zo gek dat het er nooit eerder van gekomen is. We vonden het allebei super leuk, dus er gaat een wereld voor me open 😉

 • Astrid 13 augustus 2015 at 10:57

  Wat fijn dat Lola zo’n plezier had in de speeltuin. Jammer dat ze het glijden niet doorhad maar wel grappig. Geitjes zijn ook zo lief!

  • jansyluvzu 13 augustus 2015 at 11:01

   Geitjes zijn super lief! Hihi

 • zomersproetje84 13 augustus 2015 at 11:14

  Heej wat leuk! Ik woon in dezelfde stad.. Mijn moppie Eline is 17 maanden en ik ga geregeld met haar fietsen, naar het park, naar de winkel, kinderboerderij, ruilbieb etc. Gezellig juist met zn tweetjes. En ze is ook erg lief met andere kindjes. Dus als je zin hebt? Groetjes Marij

  • jansyluvzu 13 augustus 2015 at 12:21

   Leuk! Its a date! ☺

   • zomersproetje84 14 augustus 2015 at 21:06

    Top! Mail me maar :-). Fijn weekend!

    • jansyluvzu 14 augustus 2015 at 23:00

     jij ook fijn weekend!It’s a date!

 • Marijke I easydailyfood 13 augustus 2015 at 15:24

  Ik weet nog wel dat ik het de eerste keer ook spannend vond! Inmiddels ga ik ‘overal’ met haar naar toe!

  • jansyluvzu 13 augustus 2015 at 15:30

   Precies! Het begin is gemaakt 😉

 • peachlifenl 13 augustus 2015 at 17:10

  Zo lief! Ook hoe je het beschrijft. Je dochter is een schatje 🙂

  • jansyluvzu 13 augustus 2015 at 17:12

   Meestal is ze inderdaad een schatje. ..maar soms ?

 • CrazyGreatLife 13 augustus 2015 at 21:08

  Heerlijk middagje weg. Alleen met een dreumes opstap is soms wat lastiger maar valt reuze mee als je eenmaal gaat

  • jansyluvzu 13 augustus 2015 at 21:13

   Precies! Het lijkt spannender dan het uiteindelijk is ?

 • Vlijtig Liesje 14 augustus 2015 at 11:12

  Goed gedaan! En het klinkt als een heel leuk uitje. Ik moest toen mijn kinderen nog klein waren wel eens in mijn eentje met vijf kleintjes op stap. Dan koos ik wel heel bewust een bestemming uit waar ik het kon bolwerken.

  • jansyluvzu 14 augustus 2015 at 11:13

   Wat knap zeg! Dan moet je inderdaad goed plannen 🙂 Respect hoor!

 • Mamachallenge #17: wij speelden Bunny Hop 15 augustus 2015 at 15:04

  […] #mamachallenge inspiratie? Tamara ging vliegtuigen spotten. Janske vond het erg spannend om voor het eerst samen met haar dochter op stap te gaan. Fleur maakte hapjes […]