Baby Adventures DIY Mommy Stuff Uncategorized

Low budget babyshower: zelfgemaakte hapjes en babykleertjes pimpen

10 augustus 2015
Allemaal lekkers!

Gisteren organiseerde ik mijn voor het eerst een babyshower. Over precies een maand is mijn zusje uitgerekend van haar eerste kindje en word ik voor het eerst tante. (Zo leuk!) Daar hoort natuurlijk een echte babyshower bij! Binnen twee weken had ik de babyshower voorbereid en het werd een super geslaagde middag! Lees hier hoe deze lowbudget babyshower een succes werd!

Low-budget

Ik had vooraf aan alle genodigden een kleine bijdrage gevraagd en daarmee alle kosten voor het lekkers, de versiering, de knutselspullen en een groot gedeelte van het cadeau te betalen. De meiden hoefden daarom zelf verder niets te regelen. Lekker makkelijk, zeker omdat het al zo snel was en niet iedereen zi en tijd heeft om cadeautjes te bedenken en kopen.

Zelfgemaakte hapjes

Voor de hapjes had ik zelf muffins gebakken en deze versierd met roze glazuur en roze muisje. Ik had kaneelbroodjes gebakken en roomsoesjes besprenkeld met muisjes. Ook maakte ik in plaats van één grote kwarktaart 11 kleine taartjes. Ik maakte ze in glazen schaaltjes waar de crème brûlée altijd in zit in de supermarkt (wie wat bewaard, die heeft wat). Ook maakte ik “lolly’s” met spekken op een satéprikker. Het smaakte net zo lekker als hoe het er uit zag kan ik je verklappen! Hmmmm!

Luiertaart

Uiteraard maakte ik ook een luiertaart met een pak luiers er in. Altijd leuk en handig omdat ze altijd van pas komen! En super makkelijk om te maken! (Voor deze luiertaart gebruikte ik een kleine pak Kruidvat maat 3 luiers) Hoe maak je hem? Rol de luiers één voor één op, doe er een elastiekje omheen en stapel ze laag voor laag. Ik stopte ze in een bakvorm en knoopte er daarna een lintje omheen. Op die manier blijven ze beter staan. Daarna een leuk folietje er omheen en bijvoorbeeld wat leuke kleine cadeautjes is ook leuk!

Ik versierde de tuin van mijn zusje met allerlei vrolijke roze versiering. Balonnen, tasselslingers, pompoms, lampionnetjes, vlaggetjes en natuurlijk heerlijk meisjesachtige roze tafelkleedjes. De meeste versiering kocht ik (een tijd geleden al) bij de Hema. Daar hebben ze zoveel leuke versiering voor fijne prijsjes!

Een creatieve diy activiteit

Het leek me leuk om iets creatiefs te doen omdat mijn zusje zelf ook erg creatief is. Zo kwam ik op het idee om samen babykleertjes te versieren met textielverf. Ik kocht bij de Hema verschillende rompers, leggings en shirtjes in allerlei maten zodat de baby ze ook echt allemaal een keertje aan kan. Aangezien het sale was bij de Hema kon ik er voor maximaal €2,- per stuk er 11 uitzoeken. Score! Ik wilde perse Hema kleertjes omdat die zo lekker zacht en rekbaar zijn en dus makkelijk aan en uit te trekken zijn.

Ook had ik kaarten met enveloppen waarin we allemaal een wens of goede raad konden schrijven voor de aanstaande papa en mama en/of baby. En mocht iedereen de naam en geboorte datum die ze verwachtten noteren op een kaartje. (De juiste naam zat er volgens mijn zusje niet bij (zegt ze) …we zullen het zien!)

Een super leuke middag!

Ook had iedereen een babyfoto van zichzelf meegenomen en moest mijn zusje raden wie welke babyfoto van wie was. Dat was nog verdomd lastig, maar wel erg grappig.

Het was een hele gezellige, ontspannen en creatieve babyshower. Iedereen heeft fanatiek mee geknutseld en genoten van al het lekkerst. En de mama-to-be vond het ook een hele leuke dag. Daar doe je het toch voor!

Nu heeft ze toffe cadeautjes, super leuke unieke gepimpte kleertjes, lieve kaartje en een herinnering aan een hele fijne gezellige babyshower met vriendinnetjes. En dat alles voor weinig geld. Kortom, een super babyshower!

Zelf kleertjes versieren

Zelf kleertjes versieren

Zo, die baby is lekker geshowerd, laat haar nu maar (bijna) komen…want deze tante-to-be is er helemaal klaar voor!

Heb jij ooit een babyshower georganiseerd? Heb je nog tips voor leuke activiteiten of hapjes voor bij een babyshower? 

Spread the love

You Might Also Like

  • peachlifenl 10 augustus 2015 at 17:57

    Leuk dat je dit gedaan hebt! En toevallig ben ik vorige week ook tante geworden. 🙂 Je hebt het mooi versierd.

    • jansyluvzu 10 augustus 2015 at 19:37

      Wat leuk! Gefeliciteerd!