Uncategorized

Is dit dé oplossing tegen het Nutrilon babyvoeding plunderprobleem?

7 augustus 2015

Iedereen weet inmiddels wel dat er een run is op Nutrilon zuigelingen- en opvolgmelk van door Chinezen. Logisch ook, als zij het hier “goedkoop” kunnen inslaan, om vervolgens naar China te versturen en het daar voor zo’n €90,- per pak weer door te verkopen. Een slimme business, en het is nog makkelijk ook.  Nu zijn er al verschillende “oplossingen” bedacht door winkelketen en winkeliers, maar ik kwam er vandaag eentje tegen die ik wel erg simpel maar slim bedacht vond!

Wat een slim idee!

Kruidvat schappen 07/08/15

Kruidvat schappen 07/08/15

Bij een Kruidvat filiaal bij mij om de hoek zag ik dat alle verpakkingen Nutrilon Standaard 1 t/m 5 met zwarte marker waren door gekruist en doorgestreept. Daarvoor hadden ze er meerdere bordjes gehangen met de tekst “Nutrilon zuigelingen-  en opvolgmelk: Bij Nutrilon Standaard 1t/m 5 is de voorkant door gekruist. Wij doen dit om de beschikbaarheid voor onze klanten in Nederland zo goed mogelijk te garanderen. Uiteraard is de kwaliteit van dit product gewoon gewaarborgd. “

Op deze manier zijn de verpakkingen natuurlijk niet aantrekkelijk om door te verkopen en voor de Nederlandse mama’s maakt het geen drol uit of er toevallig een kruis op staat. Wat een slim idee! Ik hoop zo dat dit wel helpt en alle winkels dit gaan doen. Ik hoorde van mijn moeder (die zelf bij een ander Kruidvat filiaal werkt) dat zij dit nog niet deden en dat het wel aan hen gemeld was. Ze ging het meteen doorgeven dat ze het daar ook maar door moesten gaan invoeren.

Eindelijk weer een vol schap

Wat nog het mooist van alles was, was dat het schap ook nog mooi vol stond. Dus het lijkt ook echt te werken! Toen ik 10 minuten later bij de Albert Heijn bij de kassa stond zag ik “toevallig” een Aziatische vrouw met alleen een pak Nutrilon aan de kassa…

Zou dit echt helpen? (Als alle winkels meedoen natuurlijk) Dat zou een hoop stress schelen bij de Nederlandse mama’s die iedere keer op jacht moeten naar voeding voor hun kindje. Hopelijk kunnen ze in China ook een Nutrilon fabriek bouwen met desnoods ingrediënten uit Nederland zodat ook daar de kindjes gezonde voeding kunnen eten. Zodat dit probleem eindelijk kan worden opgelost. Er is in ieder geval genoeg vraag naar.

Wat vindt jij van deze oplossing? Gaat dit wel helpen denk je? 

Spread the love

You Might Also Like

 • Linda 7 augustus 2015 at 14:12

  Nutrilon pakt het wel slim aan door het merk exclusief hier in NL te verkopen.
  Als ik in China zou wonen zou ik ook liever in het buitenland gaan inslaan. Alles het beste voor het kindje.
  Maar dit verschuift het probleem alleen maar.
  Als het hier in NL uitverkocht raakt, waar gaan wij dan heen? België? En de belgen op hun beurt weer naar Frankrijk.
  Ik hoop van harte dat Nutrilon in China een fabriek bouwt..

  • jansyluvzu 7 augustus 2015 at 14:20

   dat hoop ik ook…zij blij, wij blij, en China blij 🙂

 • mammiemammie 7 augustus 2015 at 14:20

  Oh wat goed! Hopelijk helpt dit inderdaad tegen lege schappen.

  • jansyluvzu 7 augustus 2015 at 14:22

   Dat hoop ik ook, alleen zouden alle winkels mee moeten doen 🙂 anders verplaatst zich het probleem steeds van winkel naar winkel…

 • princessleianl 7 augustus 2015 at 14:32

  Wat veel mensen niet weten is dat deze Aziaten het merk nutrilon kopen omdat er in China een aantal doden zijn gevallen door verkeerde poeder. Enigszins kan ik er dus wel inkomen dat zij dit transporteren naar hun eigen land. Maar om er nu meteen zo’n slaatje uit te slaan vind ik absurt. Handige actie van Kruidvat

  • jansyluvzu 7 augustus 2015 at 14:34

   Daarom zou er gewoon een goede oplossing moeten komen….ik geef ze ook groot gelijk…alleen vervelend dat er zo anderen opnieuw de dupe van worden…
   Verschrikkelijk dat er in China baby’s dood gaan door verkeerde voeding…daarom zou er daar een oplossing moeten komen zodat ze in eigen land aan gezonde voeding kunnen komen, dan is iedereen blij 🙂

   • princessleianl 7 augustus 2015 at 14:36

    Helemaal mee eens! Voor ons maakt het trouwens geen zak uit, wij gebruiken bon bebe, nutrilon wil onze Dame niet hebben. Moet ook zeggen dat hij na mijn mening niet zo lekker ruikt

    • jansyluvzu 7 augustus 2015 at 14:37

     Ik heb allerlei merken gebruikt, alles behalve Nutrilon, ik vond het veel te duur en wilde eerst proberen of de goedkopere versies goed bevielen en dat was gelukkig het geval…

     • princessleianl 7 augustus 2015 at 14:39

      Ja bon Bebe is maar 6,50 scheelt nogal. Nutrilon hebben we geprobeerd omdat we het cadeau hadden gekregen destijds. Zelf zou ik het niet kopen, mij te duur.

  • Marc Volgers 7 augustus 2015 at 14:45

   Oh.. dacht dat dat wel algemeen bekend was. Meerdere uitgebreid in het nieuws geweest.

   • princessleianl 7 augustus 2015 at 14:48

    En toch als ik het mensen vertel staan ze me aan te kijken alsof ik Chinees praat haha

    • jansyluvzu 7 augustus 2015 at 14:52

     Hihi Say what? ?

 • jansyluvzu 7 augustus 2015 at 14:42

  ik heb zelfs een paar keer gehoord dat veel van deze melk uit dezelfde fabrieken komt…dus zoveel zal het niet uitmaken, maar dat veranderd helaas niets voor de mama’s die wel graag Nutrilon gebruiken voor hun kindjes…daarom was ik blij verrast omdit vandaag te zien en hoop ik vooral voor hen dat dit effect heeft 🙂

 • minkemarianl 7 augustus 2015 at 14:54

  Naar wat ik gehoord heb heeft Nutrilon een Chinese fabriek, alleen vertrouwen de Chinezen ook deze melk niet. Zonder reden trouwens, want het is in principe hetzelfde spul.

  • jansyluvzu 7 augustus 2015 at 14:56

   Wat vervelend…maar ik snap wel dat het vertrouwen daar moeilijk is als het bij andere leveranciers in China dus niet te vertrouwen is…

 • Marc Volgers 7 augustus 2015 at 14:31

  Wat natuurlijk een beetje gek is… we hebben een melkoverschot. Dus stoppen we overal te pas en te onpas melk in. Heel fijn als je 2 dochters hebt met koemelkallergie. Niet dus! Ik zou zeggen: Nutrilon, produceer fijn genoeg zuigelingenpoeder voor China. Melk in overvloed.

  • jansyluvzu 7 augustus 2015 at 14:38

   Precies 🙂 wij blij en zij blij 🙂

 • Angela 7 augustus 2015 at 20:13

  Het ironische hieraan Is dat kruidvat van AS Watson is, wat weer gerund word door: Chinezen! (ex kruidvat medewerker ;))

 • twinkelbella 8 augustus 2015 at 10:17

  Super slim! Hopelijk helpt het!

  • jansyluvzu 8 augustus 2015 at 10:21

   Ik hoop het ook!

 • Sheila 10 augustus 2015 at 13:01

  Wat slim!!! Alsof mij die kruis uitmaakt. Ik vind dit zo goed, dat ze dit landelijk zouden moeten doen. Ik had het er net met een collega over, zij neemt B merk kunstvoeding en ziet het probleem niet zo. Nou, ik vind het niet kunnen dat schappen worden leeg gekocht voor het doorsluizen van deze bussen.

  • jansyluvzu 10 augustus 2015 at 13:14

   Precies! Ik gebruik(te) zelf ook huismerken, maar ik begrijp de frustratie van de mama’s die het wel gebruiken volkomen. Het is erg vervelend.

 • Nancy 9 september 2015 at 12:15

  Ik denk dat de oplossing is dat bij de verkoop het zilveren afdekfolie verwijderd wordt. Iemand die het echt koopt voor zijn eigen kind zal hier geen probleem mee hebben. Echter de opkopers kunnen er dan niets meer mee. Wel handig als dat dan een wettelijke bepaling zou kunnen worden.

  • jansyluvzu 9 september 2015 at 13:22

   Blijft het dan wel lang genoeg goed?