About Me Baby Adventures Mommy Stuff My Adventures Uncategorized

Dreumes deugnietje – is het een fase?

6 augustus 2015

Ik ben twee en ik zeg nee? Wat nou als je nog geen twee bent…hoe zeg je dan nee? De afgelopen tijd merk ik steeds meer dan mijn lieve schattige dreumes Lola een steeds sterker eigen willetje krijgt. Ik heb vanaf dag één gemerkt dat we een pittig dametje op de wereld hebben gezet en daar is niets mis mee. Maar af en toe!

Regelmatig vliegt er hier een bord vol brood (gelukkig geen avondeten met rode saus, fjiieew!) door de lucht omdat mevrouwtje ineens besluit dat ze genoeg heeft gehad. Of staat ze na 10 waarschuwingen nog steeds te DJ-en met de draaiknoppen van papa’s versterker. Soms kruipt ze door de keuken terwijl ze weet dat ze daar niet mag komen en klampt ze zich helemaal vast aan mama’s been. Erg handig als je met een pan kokend water aan het sjouwen bent. Not!

Are you talkin' to me?!

Are you talkin’ to me?!

Luchtsirene met twee staartjes 

Dat eten is trouwens altijd wel een issue geweest qua timing. Haar eerste flesjes dronk ze zo gulzig zonder te ademen dat ze zich soms zo verslikte dat de ze de melk vervolgens zo in mijn gezicht hoestte. Ze is soms net haar papa, die is  namelijk ook niet meer te genieten zodra hij honger heeft. Pffff, terwijl ik binnen 30 seconden zowaar een voedzame bruine boterham met appelstroop probeer te fabriceren word ik opgejaagd door een luchtsirene met twee staartjes. Waarschijnlijk zijn de buren het inmiddels gewend en weten ze dat het etenstijd is bij ons in huis want de brandweer heeft zich nog niet gemeld.

Soms zou ik willen dat Lola gewoon kon praten. Dat ze me kon vertellen wat er is en dat we gewoon kunnen communiceren met elkaar. Want, man wat is dat soms moeilijk. Wanneer de krokodillentranen over haar wangen stromen en ik machteloos toekijk en probeer te achterhalen wat er aan de hand is. Dat is soms best even slikken.

nomnom

nomnom

Mijn kleine deugniet!

Gelukkig is onze poekie bijna altijd vrolijk en kletst ze tegenwoordig de oren van mijn kop dus hopelijk leert ze snel een paar woordjes zodat het soms net even wat makkelijker is.

Vaak ben ik zo benieuwd wat voor persoon ze zal zijn als ze wat ouder is. Ze begint zichzelf nu echt te ontwikkelen en papa en mama te testen. Uit proberen hoe ver ze kan gaan. Mijn kleine deugniet! Vaak moet ik ook gewoon lachen om wat ze uitvreet, maar ik wil wel consequent zijn en regels stellen. Niet alles wat niet mag is grappig. Alleen een evenwichtige tussenweg daarin vinden is zowel voor haar als voor papa en mama een nieuwe les.

Ik vind het (nu nog wel) allemaal grappig, dat uitproberen en dat pittige karakter, maar ik ben benieuwd hoe Lola is als ze twee wordt…

Zou het een fase zijn?

Is of was/waren jouw dreumesje(s) ook zo pittig? Hoe heb je dat ervaren als “nieuwe” moeder?

Spread the love

You Might Also Like

 • KidzBlozzy 6 augustus 2015 at 17:33

  Haha, herkenbaar! Toch is het niet altijd een fase! Ik heb er hier een van vier die gisteravond al huilend wakker werd. Met vier jaar zou je toch zeggen dat ze kan aangeven wat er mis is, maar nee hoor…Mevrouw bleef schreeuwen. Misschien eng gedroomd? Misschien kramp in de benen? Ik heb zo vijf minuten met haar gezeten om erachter te komen dat ze moest plassen! Tja…

  • jansyluvzu 6 augustus 2015 at 17:35

   jeetje…en dat verwacht je dan ook niet, tenminste ik zou het niet verwachten…oopsie!

 • Bregje 6 augustus 2015 at 18:00

  Zo herkenbaar! De ene dag wel eten, twee borden zelfs..de andere dag niks en elke keer als ik de lepel pak heel hard gaan gillen. Of gewoon om niks gillen. Dacht das deze fase pas met 2 jaar begon 😉
  Hebben wel wat gebaren aangeleerd, dat helpt soms wel!

  • jansyluvzu 6 augustus 2015 at 18:11

   Dat is een goeie inderdaad. ..Ze wijst wel al dingen aan die ze wil hebben. ..maar dat moet dan nu meteeeen..hihi

 • Ellen 6 augustus 2015 at 18:00

  Ehm, die fase breekt dan aan maar blijft echt nog wel doorgaan..tot aan 6 jaar?!?!

  • jansyluvzu 6 augustus 2015 at 18:08

   Haha. ..niet tot 18+? ?

 • Gwen 7 augustus 2015 at 07:36

  Haha leuk stukje. Zo schreef ik toen Olivia ruim anderhalf was dat ik dacht dat ze gewoon al vroeg peuterde…. Wist ik veel dat het nog erger zou worden een jaar later. Maar, de leuke momenten worden wel echt nog leuker dankzij de interactie 🙂

  • jansyluvzu 7 augustus 2015 at 08:29

   Inderdaad. ..Ze wordt ook steeds leuker. ..maar soms begrijp ik geen snars van haar. .hihi

 • Wilma 7 augustus 2015 at 13:05

  ohh heerlijk die dametjes. hier ook al een pittige tante ze is nu bijna 6 maanden en zowaar ook al een pittige luchtsirene (zonder staartjes XD!)

  • jansyluvzu 7 augustus 2015 at 13:23

   Wel fijn om te horen dat ik niet de enige ben net zo’n sirene ? en die staartjes komen vanzelf ?