Uncategorized

Bedenk leuke (gezonde) lunch ideeën voor tussendoor – Mama Challenge #3

31 juli 2015

Ik heb vandaag weer een mama challenge gedaan samen met Lola, namelijk “Bedenk leuke (gezonde) lunch ideeën voor tussendoor”.  Ik maakte een heerlijke gezonde lunch voor ons beiden…het was binnen no time op gesmikkeld! Nomnom!

Ik maakte voor Lola vandaag heerlijke bananenpannenkoekjes met blauwe bessen en perse daarbij een glas verse jus. Daar is Lola dol op! Terwijl ik bezig was met koken hield ze me nauwlettend in de gaten en naarmate de geur van de bananenpannenkoekjes haar neusje bereikten duurde het wachten haar te lang. Nog eventjes wachten moppie, zo meteen krijg jij iets heeeel erg lekkers!

Hoe maak je deze lekkere bananenpannenkoekjes?

de ingrediënten

de ingrediënten

Je hebt nodig (voor 1 volwassene en 1 kind)

2 bananen

3 eieren

snufje zout

paar snufjes kaneel

margarine (om in te bakken)

handje vol blauwe bessen (of ander fruit)

eventueel wat poedersuiker

En dan?

Snij de bananen in stukjes en plet ze of stop ze in een blender. Gooi vervolgens de eieren, zout en kaneel erbij en meng het samen tot een vloeibaar mengsel. Verwarm wat boter in de pan en giet (met bijvoorbeeld een kleine pollepel) kleine ronde hoopjes “beslag” in je pan. Zet het vuur niet te hoog, want anders verbranden ze te snel. Na een tijdje draai je ze voorzichtig om en wanneer ze klaar zijn leg je ze op een bordje. Je kunt er ook een mooie stapel van maken (ook leuk!). Daarna leg je er een paar blauwe bessen (of ander vers fruit) omheen als versiering en extra vitamientjes. En voila! Peanuts, toch?!

Het wachten werd eindelijk beloond, en hoe! 

Lola kon niet wachten om aan te mogen vallen en terwijl ik foto’s van haar en haar lunch maakte at ze binnen een record tempo alle blauwe bessen van haar bordje af. Smikkel, smikkel. Het wachten werd eindelijk beloond, en hoe!

Verse jus ‘d oranje drinken met een rietje vind ze trouwens ook helemaal leuk. Het liefst drinkt ze in één teug zo’n hele Mason Jar in haar eentje leeg. Jammie! Binnen 5 minuten was haar bordje leeg en hadden we samen de verse jus opgedronken. Dat was lekker zeg!

Verschillende variaties

Dat was weer genieten en lekker makkelijk om te maken. Je kunt trouwens veel variëren met het maken van de bananenpannenkoekjes. Je kunt ook havermout of yoghurt door het beslag doen of andere soorten fruit als topping gebruiken.

Gegarandeerd een succes bij de kids…en voor mama…hmmmm! We want more!

Lees ook hoe andere mama’s deze challenge hebben gedaan! Zo maakte Josan pizza cupcakes en en Sylvie gezonde tiramisu en gezonde cupcakes! Hmmm!

Doe je ook mee met de Mama Challenge? Ik ben benieuwd wat jij gaat maken! Laat het me weten, ik ben benieuwd!

Lees hier mijn andere mama challenges!

Spread the love

You Might Also Like

 • Geertje - Stay At Home Mama 31 juli 2015 at 18:43

  Oh die zijn zo lekker! Ik maak ze ook regelmatig!

  • jansyluvzu 31 juli 2015 at 18:51

   Altijd succes gegarandeerd ?

 • Kelly 2 augustus 2015 at 08:50

  Heerlijk inderdaad ze vullen ook nog erg goed! Onze dochter vind ze ook erg lekker

  • jansyluvzu 2 augustus 2015 at 10:05

   Dat inderdaad ook ?

 • CrazyGreatLife 3 augustus 2015 at 21:32

  Wat een lieve foto’s. Ze genoot inderdaad zichtbaar. Bananenpannekoekjes zijn altijd lekker! Ik maak ze hier vaak met wat havermout erdoorheen zodat ze net wat meer vullen.

  • jansyluvzu 3 augustus 2015 at 21:35

   Inderdaad, ik denk dat ik dat binnenkort eens ga uitproberen. Ik heb het zelf nooit geproefd met havermout…maar ben wel erg benieuwd 🙂

 • Fleur 15 augustus 2015 at 19:49

  Vandaag een stapel van deze pannenkoeken gebakken, maar ze vielen helaas niet in de smaak bij mijn mannen 🙁 Zelf vond ik ze wel lekker!

  • jansyluvzu 15 augustus 2015 at 20:06

   Wat jammer dat ze niet bij iedereen in de smaak vielen…die weten niet wat lekker is 😉