Baby Adventures Uncategorized

Dagboek door de ogen van mijn dreumes #1 (met foto’s)

29 juli 2015

Hoe ziet de wereld er uit door de ogen van mijn dreumes Lola? Ze heeft sinds vorige week de waterpokken en daarom hadden we vandaag een rustig dagje thuis op de planning staan. Bekijk onze dag door de ogen van mijn dreumes. 

08:30 uur – Sssttt, meneer Konijn

Goedemorgen meneer konijn! Heb je lekker geslapen? Ik wel! Volgens mij slapen papa en mama nog, want ik hoor ze niet. Als ik heel zachtjes ben kan ik stiekem de billendoekjes van de commode af pakken en deze één voor één uit de verpakking trekken. Oh, hoor ik daar papa en mama…sssst zachtjes meneer konijn, anders komen ze! Fiieeww, ze denken dat ik nog slaap, hoppa, ik heb ze!

08:45 uur 

Zachtjes gaat mijn deur open en mama komt binnen. “Goedemorgen lieve Lola” zegt ze en ik spiek over de rand van mijn bedje en kijk haar lachend en zo onschuldig mogelijk aan. Zou ze boos zijn? Gelukkig! Ze begint meteen te lachen en maakt zelfs een foto en filmpje van mijn bedje en alle billendoekjes die ik om mij heen heb neergelegd. Daarna stopt ze ze allemaal weer terug in het zakje. Jammer.

Ik ben alleen maar gaan poetsen mama, dat mag toch wel?

Ik ben alleen maar gaan poetsen mama, dat mag toch wel?

08:50 uur 

Ik krijg een schone luier van mama, dat werd wel eens tijd, want deze had ik al goed gevuld. Ook smeert ze al mijn waterpokjes in met een zalfje wat op zo’n zacht wit bolletje zit. Lekker koud voelt dat. Dat vind ik fijn.

9:00 uur – Spannend hè, meneer Konijn?!

Mama maakt een lekkere boterham voor mij met smeerkaas, hmmmm! vanuit mijn stoel kijk ik toe hoe ze met dat gekke zwarte ding verse sinaasappelappels veranderd in een sapje. Met een rietje! Hmmm, dat vind ik zo lekker! Jammie! Samen met mama eet ik mijn boterham helemaal op en drinken we alle sinaasappelsap op.

Daarna ga ik met mama naar de zolder op de was aan te zetten. Ze stopt allemaal kleertjes in die gekke machine die dan geluid maakt en rondjes draait. Meneer konijn mag er ook in. Mama zegt dat hij in bad gaat. Dat is wel een gek badje hoor! Spannend hè, meneer konijn!

10:00 uur – Dat is toch grappig!

Als we weer beneden zijn ga ik lekker spelen met mijn stapelblokken en boekjes lezen. Dat vind ik zo leuk! Mama is ondertussen mijn schone kleertjes aan het opvouwen en ik kruip naar haar toe. Mama geeft me ook een groot shirt van papa en ik help haar met vouwen. Knap hè! Samen kijken we een paar leuke tekenfilmpjes op tv. Dat vind ik leuk, maar nog leuker vind ik het om aan de grote ronde draaidingen te draaien onder de tv. Maar als ik dat doe zegt mama dat dat niet mag. Ik snap daar niks van. Dat is toch leuk! En als ik op een knopje druk gaat de tv gek doen. Dat is toch grappig! Net als dat witte kastje met die knopjes. Als ik daar op druk gaan de lampen aan en uit. hihi. Leuk!

Oh, mama gaat naar dat kleine kamertje en zegt dat ze even gaat plassen. Ik ga ook even kijken en klap in mijn handjes als ze zegt dat ze klaar is. Knappe mama! Ik snap niet zo goed waarom ze daar gaat zitten met haar broek op haar knietjes, maar ik klap wel altijd voor haar.

12:00 uur – Doet dat geen pijn?

Mama smeert weer 2 lekkere boterhammen voor mij. Met appelstroop! Lekker! En ik krijg een eitje! Hmmm! Mijn melk vind ik nog het allerlekkerst en als ik bijna mijn boterhammen op heb wil ik niet mer eten. Ik til mijn bordje op en gelukkig hoef ik van mama niet meer verder te eten.

Ik ga nog even spelen met mijn duplo blokjes. Dat vind ik leuk! Ik kan ze op elkaar drukken en dan wordt het blokje steeds groter. Dat is echt gaaf!

Mama neemt me voor de tweede keer naar de zolder en meneer konijn komt uit de wasmachine. Mama hangt hem aan zijn oor aan de waslijn. Doet dat geen pijn? Dag dag meneer konijn, wordt maar snel droog dan kan ik weer met je spelen!

13:00 uur – Zou mama het doorhebben?

Oops, volgens mij zit er een poepje in mijn luier. Zou mama het doorhebben? “Heb jij een poepje gedaan?” vraagt ze. Ja dus. Mama geeft mij een schone luier en knuffelt me nog eventjes. Ze kietelt me en geeft kusjes over mijn buikje en gezicht, ik moet er van giechelen. Gekke mama! Mama zegt dat ik eventjes moet gaan slapen. meneer konijn ligt al in bed. Hing die net niet nog aan de waslijn? Dat is vreemd. Mama legt me in bed. Zo, nu kan ik eerst even knuffelen met meneer konijn. Gezellig! Oh, ik ben toch een beetje moe…zzzzzz

15:30 uur – Hap!

hey, meneer konijn! Ben jij ook al wakker? Heb jij ook zo’n zin om te kletsen met mij? Hoor ik daar mama op de trap? De deur gaat open, mama! Ik ga meteen staan. Hoi mama! Ik ben wakker hoor! Mama kleed me aan en we gaan naar de zolder om nog een wasje op te hangen. Meneer konijn hangt nog steeds aan de waslijn. Hoe kan dat nou? Ik help mama mee met de was. Goed hè!

Beneden krijg ik van mama een lekker fruithapje. Hmmmm! Ondertussen hoor ik een gerinkel en pakt mama een zwart ding waar ze tegen praat. Ze verteld dat tante Guusje er in zit. Haha, wat grappig! Ik hoor haar stem, maar ik zie haar er niet in zitten. Ik zwaai naar dat gekke ding en mama moet lachen. Ik vind het maar gek.

Dan gaat de deurbel en komt er een meneer binnen met allemaal boodschappen. Mama geeft hem centjes en zegt dat we weer boterhammetjes hebben. Dat is leuk. Ik zie ook banaantjes. Lekker!

Ik ga nog even spelen. Komt papa al bijna thuis? Ik kruip naar de achterdeur die open staat, kijk naar de poort en roep “Papa!” maar hij is er nog niet. Jammer! Ik wil met papa spelen. Dan ga ik maar even iets anders doen. Volgens mij kijkt mama even niet, vlug, waar is dat zwarte ding met die knopjes. Gevonden! Druk, druk. Oeps, betrapt! Mama maakt een foto van mij. Dan ga ik maar even de krant lezen. Daar staan zoveel plaatsjes in. Ik vind plaatjes kijken leuk!

Ik begin honger te krijgen. Hey, mama’s teen, hoe zou die smaken? Hap! “Au!” roept mama. Sorry!

Ik heb honger! Hey, mama's teen...hap!

Ik heb honger! Hey, mama’s teen…hap!

17:30 uur 

Mama gaat eten maken en ik mag lekker Sesamstraat kijken. Jippie! Ik wiebel lekker mee op de muziek van de tv. Leuk!

18:10 uur – Een grote knuffel en prikkusjes

Hoor ik daar papa?! Papa!! Ik kruip snel naar hem toe en hij geeft me een grote knuffel en prikkusjes! hihi, mijn lieve gekke papa! Mama zet me in mijn stoel en we gaan lekker eten. We eten gekke gele bolletjes (mama noemt ze couscous of zoiets) , met tomaatjes, komkommer en allerlei andere gekke dingen. Die bolletjes zijn wel lekker, en ze plakken zo goed in mijn haar. Hihi. Eigenlijk plakken ze overal wel goed aan. Oh, mama vind dat niet zo fijn. Jammer!

19:00 uur

Na het eten speel ik lekker met de blokjes samen met papa. We bouwen een hele hoge toren, kijk mama, mooi hè! Ook ga ik de kamer rond op mijn nieuwe loopfiets, tring tring! Ik kan het al helemaal zelf hoor papa, kijk maar! Jeetje, ik ben best moe na deze lange dag. Even lekker op de grond liggen.

19:30 uur

Mama neemt me mee naar boven. Ze zegt dat we gaan slapen. Ik zwaai naar al mijn speelgoed en de koe die in de kamer staat. Dag, dag, tot morgen! Mama geeft me een schone luier en smeert al mijn stippies nog een keertje in met die zachte witte bolletjes. Ik proef er eentje, maar hij smaakt toch niet zo lekker als ik dacht.

Dan mag ik bij papa in de grote stoel en krijg ik een lekker flesje. Dat vind ik altijd zo lekker. Hmmm! Daarna poets ik mijn tandjes. Ik kan het ook al zelf, kijk maar papa! Ik mag een boekje kiezen en papa leest hem aan me voor. Ik vind het boekje van de vis niet zo leuk, gelukkig leest papa daarna het boekje over Rupsje Nooitgenoeg voor, die vind ik wel heel erg leuk!

Daarna mag ik lekker in mijn bedje bij meneer konijn liggen. Ik ben best wel moe. Die dekens hoef ik niet hoor, die schuif ik meteen van me af. Zo. Nu kan ik lekker slapen, en dromen over wat ik vandaag allemaal heb gedaan.

Ik vond het een fijne dag vandaag, maar hoe zit het nou met meneer konijn?

 

 

Spread the love

You Might Also Like

 • Guusje 29 juli 2015 at 23:14

  Hihi wat een heerlijk leuk verhaaltje <3 leuk geschreven zus! !

  • jansyluvzu 29 juli 2015 at 23:18

   Grappig he…en je zit er ook in 😉 Tante Guusje, met baby en vogeltjes! *zwaai Zwaai*

   • Guusje 29 juli 2015 at 23:19

    Ja echt ontzettend schattig 🙂 heb met plezier gelezen

 • Tamara 30 juli 2015 at 11:12

  Wat een leuke dag heb jij gehad Lola! Eens kijken of Zoë binnenkort ook eens over haar dag wil vertellen 🙂

  • jansyluvzu 30 juli 2015 at 11:16

   Leuk hè, ondanks dat het een dag zonder bijzondere uitstapjes was… Ik ben benieuwd! 🙂 Tag me dan maar, dan lees ik Zoë’s dag met veel plezier!