About Me Baby Adventures I Love Mommy Stuff Uncategorized

Genietmomentje #3 Een verhaaltje voor het slapen gaan

24 juli 2015

Vanaf Lola’s geboorte lezen wij al aan haar voor. In het begin gaf ze er niet zo veel om en kon je zelfs uit het telefoonboek voorlezen omdat ze er toch niets van begreep. Het ging vooral om onze stem en de vrolijke klanken die we gebruikten. Zo heb ik regelmatig via de babyfoon meegeluisterd naar verhalen met vrolijke stemmetjes over de meest ingewikkelde computertechnieken of bizarre zelfverzonnen verhalen van vriendlief. Die gekke papa.

Teamwork

Sinds een tijdje hebben wij hier in huis een terugkerende avondroutine. Ik kleed Lola uit, vriendlief zet het badje klaar. Hij zorgt voor het entertainment terwijl ik Lola grondig afsop. Lola vindt het allemaal prachtig. Daarna droog ik haar af, smeer ik haar in met een lekkere olie en kleed haar aan en kam haar haartjes enigszins in model. Slaapzak aan en ondertussen is papa er weer met een lekker flesje warme melk.

Schuimparty!

Schuimparty!

Dan mag Lola lekker met papa in de grote voorleesstoel (voorheen borstvoedingsstoel) en drinkt ze binnen een record tempo haar flesje leeg. Soms vergeet ze ondertussen adem te halen, onze gulzige dame! Daarna is het tijd om tandjes te poetsen…dat vindt Lola vaak niet zo leuk omdat ze veel nieuwe tandjes krijgt en dan doet het natuurlijk soms een beetje pijn. Met een liedje en een vrolijke papa en mama erbij gaat het bijna altijd super goed!

De kabouters kijken mee

Daarna is het voorleestijd. Dan geef ik Lola een kus en wens haar een fijne nachtrust toe. Samen met papa mag ze dan nog even boekjes lezen. Lola heeft heel veel leuke boekjes op haar boekenplank staan en zelf kiest ze iedere avond één of meerdere boekjes uit om te lezen.

Terwijl de (zelfgemaakte) nachtlampjes zachtjes schijnen vanuit de paddenstoel en het kabouterhuisje leest ze samen met papa de vrolijkste verhaaltjes. Op dit moment vindt ze vooral de boekjes over dieren zoals “Rupsje nooitgenoeg” en de zoekboekjes met van die klepjes die je kunt openen waar dan een diertje achter zit verscholen. Beneden kan ik via de babyfoon horen (en zien) hoe die twee samen genieten van deze bijzondere en fijne afsluiting van de dag. Ondertussen geniet ik mee.

Voorheen ging dit momentje soms wat onrustig omdat Lola constant zat te wiebelen of steeds een ander boekje wilde lezen. Tegenwoordig komt ze echt tegen je aanliggen en kijkt ze aandachtig mee. Echt een genietmomentje dus!

Vanavond is het weer mijn beurt!

Daarna gaat ze lekker naar bedje toe en slaapt ze samen met meneer konijn in haar grote bedje. Meestal gaat ze vrijwel meteen slapen. Zo fijn!

Vanavond is papa pas heeeeel laat thuis dus mag ik genieten van dit fijne momentje. Ik heb er nu al zin in!

Is dit bij jou thuis ook zo’n fijn genietmomentje of hebben jullie een hele andere avondroutine?

Lees hier ook mijn andere genietmomentjes!

Spread the love

You Might Also Like