About Me Baby Adventures Blog Challenge mama challenge mama challenge 2015 Mommy Stuff My Adventures Uncategorized

Maak een uitstapje met je kind – Mama Challenge #2

20 juli 2015

Gisteren wilde ik tussen de buien door lekker even naar buiten met Lola en haar papa. Niets groots of langdurig, gewoon even naar buiten. Schoenen aan en gaan met die banaan!

Bij ons vlakbij ligt een mooi park met een leuke kinderboerderij. Op Lola’s verjaardag gingen we er voor het eerste naar toe (precies 2 maanden geleden) maar toen waren er veel dieren “op vakantie” en het varken lag hoogzwanger in zijn hok te puffen. We waren toen de enige bezoekers. Dit keer scheen het zonnetje lekker tussen de wolken door en waren er nog een paar gezinnetjes met kleine kinderen om met de dieren te knuffelen.

Tok!

Als eerste gingen we even kijken bij de schaapjes en kippen. Lola zwaaide, wees en kraaide het uit naar de beestjes. Ze vond ze prachtig! Met grote ogen en glimlach bleef ze vol verbazing naar de beestjes kijken. Zo lief! Daarna gingen we bij de kippen, haantjes en de pauw kijken…wauw! die zijn mooi! Ze pikten de zaadjes en Lola vond het wel interessant.

Binnen in de stallen hadden ze grote hokken waar je met konijntjes kunt knuffelen. Lola ging samen met papa konijntjes aaien. Ze lachte en kraaide en keek me ondertussen blij aan zo van “kijk mama, konijntjes!” Voorzichtig mocht ze de konijntjes aaien. Wat zijn ze zacht! Ook waren er cavia’s in hun mooie huisje en heel veel kuikentjes die allemaal piepten. Lola wist niet waar ze kijken moest bij deze mini kipjes! Even kijken bij de ezels, de pony’s en de paardjes en daarna weer naar buiten.

“Kijk Lola, dat deed jij vroeger ook bij mama”

Moeder varken was inmiddels bevallen en er lagen maar liefst 7 schattige kleine biggetjes bij mama te drinken. “Kijk Lola, dat deed jij vroeger ook bij mama”…haha. Mooi om te zien hoe ze allemaal opgestapeld lagen en toch konden drinken bij moeders. De kracht van de natuur. Mooi. En hoe schattig zijn die kleine knorrende biggetjes met hun lieve krulstaartjes! Je zou er bijna eentje mee naar huis willen nemen!

Na de biggetjes gingen we nog even selfies maken bij de geiten en zagen we een paar hele mooie Bambi hertjes.

Ook al waren we misschien maar een uurtje op de kinderboerderij, we hebben ontzettend genoten van Lola’s reactie bij alle beestjes. Zo leuk om te zien dat ze het nu al veel leuker vindt dan 2 maanden geleden. Het voelde echt als een uitje, gewoon relaxt, zonder veel georganiseer en gestress. Heerlijk eventjes er tussenuit. En nog gratis ook!

Lees ook de uitstapjes van de andere mama’s die met de #mamachallenge mee doen: 

Zo ging Joyce naar de Julianatoren, had Linda met haar kinderen waterpret op een sprookjescamping, ging Marijke een dagje naar Groenendaal, ging Josan met de meiden naar Burgers Zoo, bezocht Fleur het spoorwegmuseum, ging Kelly met de kids naar de dierentuin, bezocht Judith het leukste plekje in de Bijlmer en ging Poldermama met een hele groep kids spontaan lunchen bij de MacDonalds. Allemaal leuke uitstapjes! Laat je inspireren en lees ook hun leuke Mama Challenges!

Spread the love

You Might Also Like

 • Frederique 20 juli 2015 at 19:40

  Och wat ontzettend lief die biggetjes! Altijd leuk he de kinderboerderij, het verveelt ook echt nooit!

  • jansyluvzu 20 juli 2015 at 20:30

   Dit was pas de tweede keer maar het wad zo ontzettend leuk!

 • willy cats 20 juli 2015 at 22:19

  Heerlijke combinatie: kinderen met dieren!

  • jansyluvzu 20 juli 2015 at 22:20

   Zo simpel maar o zo leuk!

 • Mama Challenge World Streetpainting Festival - GoodGirlsCompany 25 juli 2015 at 07:20

  […] Janske ging naar de kinderboerderij […]

 • Judith PinkPress 25 juli 2015 at 08:55

  Wat een lieve foto’s !!!